Puma Team Europe Jubileum tour 4 april, Dieblich (D)

Dieblich

Paaszaterdag 4 april stond de ‘Jubiläum Ausfahrt’ van het Puma Team Europe gepland, dit om hun 10 jarig bestaan te vieren.

Met vier Nederlandse en een Duitse Puma, en zeven Pumadrivers leden, hebben wij deelgenomen aan deze mooi tour.
De vier Nederlandse Puma’s hadden in Wijnandsrade afgesproken om samen naar Dieblich te rijden, daar op de parkeerplaats onder de Moselbrücke aan de oevers van de Mosel was het verzamelpunt voor de ‘Jubi Ausfahrt’.
De vijfde Pumadrivers Puma was al daar toen wij tegen 11.00 uur aankwamen na een rustige maar natte rit.
Na een bakje koffie, wat foto’s en gezellig bij kletsen met onze Duitse Puma Freunde, ging de tour van start.

Het eerste stuk voerde ons langs de, behoorlijk hoogstaande Moezel, richting Cochem. Bij Löf zijn we de Moezel overgestoken om bij Hatzenport de eerste haarspeldbochten richting de Eifel te bedwingen.
Het weer klaarde wat op zodat we, na een aantal mooie stukjes Eifel, bij de burcht in Pyrmont de eerste stop droog konden genieten.
Na een korte pauze ging het verder richting Nürburgring, ook het april weer ging met ons mee. De regen ging over in natte sneeuw en op de toppen boven 500 meter zelfs over in echte sneeuw.
Na een kort stukje Autobahn ging het vanaf Ulmen verder over de mooie Bundesstraße naar de Ring. Door het slechte weer was er niet echt veel te zien op en langs de Nordschleife.
We hebben onze Puma’s in een mooie, ‘strakke’ rij geparkeerd op de parkeerplaats bij de inrit van de Nordschleife. Daar waaide een straf koud ‘briesje’, maar dat weerhield ons er toch niet van om een half uurtje (zeker) lekker buiten te genieten.
Enkele Pumadrivers zijn ook nog even naar de ‘Einfahrt’ gegaan, daar was toch weer het nodige aan mooie, bijzondere auto’s te zien.

Omdat geen van de Pumarijders met dit weer over de Ring wilde rijden zijn we naar de toeschouwersplaats Brünchen gegaan waar we tot onze grote verbazing € 5,00 parkeergeld zouden moeten betalen.
Dit is voor het eerst dat bij een van de parkeerplaatsen (of dat bij de andere toeschouwersplaatsen ook zo is durf ik niet te zeggen) parkeergeld gevraagd wordt.
Omdat we maximaal een uurtje zouden blijven hebben we besloten om naar de ‘Erlebniswelt Nürburgring’ bij het F1 circuit te gaan.
Daar een lekkerbroodje bij de ‘sub’ gegeten en rond gekeken op de ‘Nürburring Boulevard’, waar de achtbaan nog steeds niet in gebruik is.
Vanuit een aantal winkel/showrooms heb je een mooi zicht op de start/finish van het F1 circuit Nürburgring.

Om 15.45 uur was het tijd om te vertrekken voor het laatste gedeelte van de tour.
Na het verlaten van de verharde, GRATIS parkeerplaats eerst een korte tank stop gemaakt, om vervolgens bij stralend weer door de mooie Eifel verder te touren.
Na enkele zeer mooie, bochtige stukken, moesten we na de stad Mayen een korte onvoorziene stop inlassen.
Dit omdat een van de Pumadrivers de remmen van z’n Puma een beetje oververhit had na een lange snelle, bochtige afdaling.
Ook dit probleem was weer snel verholpen en iedereen kon weer vrolijk verder.
Na wat ouderwets ‘rotonde rijden’ waren precies volgens afspraak om 17.00 in Wolken.
Daar in de plaatselijke pizzeria met z’n alle lekker gegeten en de deze mooie Pumadrivers dag in een goede sfeer afgesloten.

Wij als bestuur hebben het PTE, namens Pumadrivers, een mooie oorkonde aangeboden ter gelegenheid van hun 10 jarig bestaan.

Rest mij een ‘Dankeschön’ aan Michael voor de organisatie en een dank je wel aan onze leden die er bij waren.

Pumamartin