Zeelandtour , Bruinisse 27 april

zeeland025

Het zonnetje scheen, dus tijd voor een gezellige tourrit met de Pumadrivers. Deze keer zouden we Zeeland onveilig maken. Een van onze leden, Iceman, had voor ons een tour uitgestippeld over de verschillende “”eilanden”” van Zeeland.
Om 10.00 uur had de colonne west afgesproken in Leiden. Ik kwam om kwart voor 10 aanrijden en Jandrea en Remco stonden al te wachten. Kort daarna kwamen Pascalmvg en danielle_l ook aanrijden, dus konden we vertrekken. Op naar Fijnaart, waar we hadden afgesproken. Onderweg bij Dordrecht nog even puma babe opgepikt bij het tankstation voor de Moerdijkbrug. Uiteindelijk kwamen we mooi op tijd aan in Fijnaart bij de parkeerplaats. Daar stonden al enkele Puma’s ons op te wachten. We hoefden niet lang te wachten of de colonne uit het zuiden was ook aangekomen, zodat we compleet waren. Even gecheckt of iedereen een routebeschrijving had en Iceman deelde nog even zijn mooie sleutelhangers van het Ford Puma logo aan iedereen uit. Super mooi afgewerkt en een leuke herinnering aan deze tour (voor de rest: ze zijn te koop in de pumadrivers shop..hinthint).

De tour kon beginnen. We zouden eerst naar Bruinisse rijden, waar we op een parkeerplaats zouden gaan picknicken. Pascalmvg en ik hadden zaterdag lekker inkopen gedaan en de lieve mams van Pascalmvg had hem ook nog lekkere vlaai meegegeven. Super! Handig een mama die werkt bij de multivlaai..nee ze was niet jarig..weet ik veel….
Het weer was echt prima. Lekker windje en een prima zonnetje. Lekker de stoeltjes uitgeklapt en broodjes gegeten.
De lokale krant kwam ook nog even langs, met dank aan PetraPS, die heeft de Puma’s op de foto gezet. Dus hopelijk kan PetraPS een exemplaar regelen van het berichtje, zodat we dat nog kunnen toevoegen aan het verslag. Toch leuk weer wat aandacht voor de club!
Ik heb van de mooie locatie nog even gebruik gemaakt door een persoonlijke fotoshoot met Pummie te houden. Ik moet zeggen, er zitten zeker geslaagde foto’s tussen!!

Na enige tijd genoten te hebben van de stop, ging de tour verder. We zouden over de Zeelandbrug gaan. Daar aangekomen ging die net voor onze neus open. Een deel van de colonne was er wel overheen, maar een groot deel niet. PetraPS was ook een van de Puma’s die er net overheen was, maar die bleef aan de andere kant wachten. Dat zal wel rare gezichten hebben opgeleverd bij de wachtenden aan haar kant, haha!
In ieder geval konden de Pumadrivers die aan onze kant stonden zich helemaal uitleven. Meteen werd ook gebruik gemaakt van de aanwezigheid van onze 2 FRP’s!! Vooraan bij de brug gezet en foto’s maken natuurlijk….heel veel foto’s maken. Stelletje paparazzi’s haha!

De brug ging voor ons weer open en we konden verder. De rest van de colonne stond verderop te wachten en met de duidelijke routebeschrijving, waren we er zo weer bij.
Iceman reed de hele tour voorop en ik achterop, en dat ging prima. Volgens mij is het voor het eerst dat we niet fout zijn gereden haha! Zou er dan een traditie van onze Pumadrivers tourritten verloren gaan??
De volgende stop die we hadden was bij de Oosterscheldekering. Ook daar konden we mooie plaatjes schieten van onze Puma. Dank Iceman, dat je deze extra stop voor mij hebt ingepland. Dit was mijn verzoekje. Ik dacht zo vaak kom je daar niet, en ik had wel gedacht dat je er mooie foto’s kon maken…

Op naar de laatste tussenstop bij de Brouwersdam. Daar begon het weer een beetje te betrekken, dus zijn we snel weer doorgegaan. Nog afscheid genomen van Pumaloco en zijn vriendin, want zij moest helaas werken.

De tour eindigde in Brouwershaven, echt een leuk dorpje. Puma’s geparkeerd en naar het restaurant ’t Zwarte Schaep. Remco nam ook afscheid want die moest natuurlijk zijn boot halen. Michael ging ook naar huis.
Het eten was echt prima geregeld. We hadden van te voren doorgegeven wat we wilden eten, en nog geen kwartier volgens mij, nadat we zaten, kwam het eten al aan. Super. En het was nog lekker ook! Dat is toch een stuk prettiger dan twee uur moeten wachten. De bediening was ook aardig. Zeker voor herhaling vatbaar.
Tijdens het eten konden we mooi even de ervaringen van de dag uitwisselen en ook even bijkletsen uiteraard, voor zover dat nog niet tijdens de stops was gedaan.

We waren mooi op tijd klaar met het eten, zodat we ook op tijd konden vertrekken. Ik geloof wel dat we bij het afscheid nemen bij de Puma’s toch een beetje de zondagsrust hebben verstoord in het dorpje. De kerk liep net uit en sommigen onder ons hadden misschien toch beter het taalgebruik kunnen aanpassen…oeps…hopelijk mogen we ooit nog terugkomen daar.

Snel nog even de partytent, die ik vrijdag had meegenomen van Martin, bij Iceman in de auto gelegd, voor Full Speed volgende weekend en toen op met Jandrea, Pascalmvg en puma babe terug richting Dordrecht, Leiden, Leiderdorp en Almere. Het was een relaxte terugrit, behalve de abrupte tussenstop op de A29. Sorry jongens, iemand moest nodig enkele pullen bier lozen (if you know what I mean).

Ik wil Iceman nogmaals bedanken voor de organisatie van deze super geslaagde tourrit door Zeeland. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een beroep op hem doen!! Top. Dank je wel! Ook super dat je de sleutelhangers voor ons hebt gemaakt, Iceman.

Ik zou zeggen bekijk alle foto’s eens, want de foto’s hieronder zijn echt maar een selectie. Iedereen heeft dankbaar gebruik gemaakt van de mooie fotolocaties. Er zitten echt kunstwerkjes tussen en zo krijg je toch een goed beeld van de tourrit. Ook leuk zijn al die buikschuivers…zie foto’s dan begrijp je wel wat ik bedoel.
Ik hoop dat iedereen het naar zijn zin heeft gehad en dat onze nieuwste leden, die er voor het eerst waren ook leuk hebben gevonden.

Tot op de volgende meeting.
Groetjes, gabbagirl