Limburgtour, Wijnandsrade 25 april.

Limburg

Eindelijk mochten we weer, voor mij dé thuiswedstrijd naast het EFPM, de Limburgtour 2015! Ondertussen is het traditie geworden dat ik het verslag van deze tour schrijf, dus bij deze mijn ervaring van deze leuke tourtocht.

De voorbereidingen voor de tourtocht en het bierfeest achteraf zijn al vroeg begonnen, partytenten opzetten, de grote pan regelen, inkopen doen.
Maar van dit alles heb ik weinig meegekregen.
Waar het om ging was dat het feestje om 11.00 uur begon! Vanaf toen werd er verzameld in Wijnandsrade, waar iedereen een lekker belegd broodje, of broodje kroket of frikandel kreeg, met een kop tomatensoep of groentesoep.
Ik zelf had heel veel zin in dit moment omdat het betekende dat ik mijn Pandora Box van Tuninghaus zou krijgen waardoor de Puma iets harder en iets zuiniger zou rijden. Helaas bleek dat ik de verkeerde had besteld en ging het feestje helaas niet door.
Na deze kleine tegenvaller was ondertussen iedereen hier, een oud-lid die al jaren niet mee was geweest en zelfs zonder aanmelding was Guus gekomen. Daar naast ook nog twee PTE leden, ook onaangekondigd.
Helaas was Jürgen zonder Puma moeten komen waardoor er zich in totaal 15 Puma’s en 4 wannabe Puma’s verzameld hadden!

Na wat mededelingen en uitleg van het bestuur gingen we rijden!
In 2 groepen, eentje onder leiding van Sjoerd en eentje onder leiding van Martin.
Het was weer een heel mooie route waarvan ik zelf nog heel veel stukken kende van het mountainbiken in dezelfde buurt een week daarvoor. Ook  zijn we op minder bekende plekken in Limburg geweest, onder andere door een dorp waar een garage-sale gaande was en iemand Ford-velgen probeerde te slijten. Hiervan heeft Martin nog een foto kunnen maken.  Persoonlijke hoogtepunten voor mij waren de twee honden die zomaar rondliepen in een veld waar we doorheen reden. Toen ik de deur van de Puma open deed kwam de Jack Russell even rustig bij me in de auto zitten. En verder de Slingerberg in Geulle (opwarmer voor de Alpentour in juni!).

Na een drankje in de buurt van Houthem gingen we nog even een uurtje touren. We zijn deze keer niet buiten Limburg geweest!  Op een gegeven moment kwamen we aan bij een uitkijktoren in Eysden waar we even zijn gestopt om wat te eten en drinken en te genieten van het uitzicht. Met een trap kwam je op de toren zelf, en in alle windrichtingen stonden kaarten waarop je precies kon zien waar je nou naartoe keek. Jammer genoeg was het erg koud boven op de toren (en onder ook) en door de wind (en een beetje door degenen die op de toren stonden) slingerde de toren aardig heen en weer.
Na een tijdje kijken en praten en wildplassen, zijn we weer op weg gegaan naar het laatste stukje Zuid Limburg.
Een tourtocht zou geen tourtocht zijn als we niet minstens één keer de groep zouden kwijt raken! Door iemand die een beetje zat te sukkelen onderweg raakten we de leider kwijt en zijn we uiteindelijk maar omgekeerd. Al rijdende hebben we Martin gebeld en uiteindelijk kwamen we hem vanzelf tegen, hij stond ons op te wachten.

Bij aankomst in Wijnandsrade stond het bier en eten alweer op ons te wachten!
De grote pan was ditmaal wederom verzorgd door Keurslager Keulen en klaargemaakt door chef-koks Raymond en Jo.
Voordat we mochten gaan eten werd iedereen bij elkaar geroepen voor een bijzondere mededeling. Paresh Andrea en onze voorzitter Martin Oerlemans zijn beiden al 12,5 jaar lid van Pumadrivers en kregen daarvoor een mooi aandenken, gemaakt door secretaris Remco. Op naar de volgende 12,5 jaar dan maar!

Het eten was weer heerlijk, en ruim voldoende! En uiteraard was het ‘s avonds tijd voor het traditionele een bietje of twee of drie of meer… En gezellig praten!
Ideeën voor mijn nieuwe uitlaatsysteem werden gemaakt en er werd nog tot de late uurtjes doorgepraat waarna iedereen naar huis ging of ging slapen (op zolder, in de garage, in bed). Geen nachtelijke kotspartijen mag ook wel vermeld worden!

’s Morgens, nadat iedereen lekker fris en zonder kater was opgestaan, was het tijd voor het traditionele spek en ei en broodjes en heel veel koffie om wakker te worden, gemaakt door Sonja..

Ik heb in ieder geval weer heel erg genoten van de Limburgtour en kan niet wachten op volgend jaar.

Organisatie bedankt!

Roel_91