Noordoost Nederlandtour , Assen 12 april

asse

Ilona en René hadden ook dit jaar weer een toertocht in Drenthe uitgezet, met een uitstapje naar Groningen. Vandaar dus de noordoost Nederlandtour.

Ook dit jaar heeft een aantal Pumadrivers van de tour een gezellig weekendje gemaakt door vrijdag al naar Drenthe af te reizen.
Heel bijzonder was dat we met drie Racing blauwe Puma’s naar Drenthe gereisd zijn. Onderweg passeerden we een Duitse Puma met AC (Aken) kenteken. Ik passeerde hem als eerste, zag je hem kijken… hé Puma (maar dan in het Duits…) daarna Natasja, dacht ie ‘hé nog een Puma’ (ook in het Duits natuurlijk) en toen ook nog Roel, dacht ie… man hier zit een nest Puma’s (en ja ook in …. ) Hij is vervolgens tot Roermond met ons mee gereden.

Aangekomen in Midlaren, huisjes ingedeeld, een was het spellen- en Pokerhuis en het andere het onbijthuis. ’s Avond lekker gaan eten in Zuidlaren en terug in onze huisjes een gezellig spellen avond afgesloten met een pot spannende Poker (ik snap er nog steeds geen ..… van haha) Het was in ieder geval weer een super gezellige Alfa avond.
Zaterdagmorgen na het ontbijt naar Assen gereden. Afspraak was om 12.00 uur verzamelen en om 13.00 uur toeren. Ilona en René hadden ook dit jaar weer een heerlijke lunch voor ons verzorgt.
En we hadden tijd om met iedereen bij te kletsen, het was immers alweer 3 maanden geleden (Kerstmeeting) dat de laatste Pumadrivers activiteit was.

Vrij snel na de start gingen we van ‘de stad naar het dorp’, dorpjes zoals Rolde, bij Rolde gingen ‘van het dorp naar het bos’ helemaal tot in Exlo daar gingen we ‘van het bos naar het akker’. Langs de akkers vervolgde wij onze weg naar onze tussenstop. We gingen dus ‘van het Akker naar historie’.
Welkom in het jaar 1741.
De tussenstop was in Vesting Bourtange (zuidoost Groningen vlak aan de Duitse grens) Bourtange is schitterend gerestaureerd, we hadden het weer mee dus buiten op een terras het clubrondje genuttigd. Voor dat we verder gereden zijn eerst natuurlijk het stadje bekeken. Heel aparte wc’s hebben ze daar LOL en grote kanonnen…. Foto’s zeggen altijd meer dan woorden…
Na de tussenstop gingen we van  ‘historie naar gaswinningsgebied’.
Vooraf hadden we nog de waarschuwing meegekregen “ons goed vast te houden” er is immers altijd kans op een aardbeving. Ook in een Puma…..
Gelukkig bleef het rustig en konden we ontspannen ‘van gaswinning terug naar Drenthe’ rijden, naar Norg om precies te zijn.
Daar hebben we traditiegetrouw afgesloten met een gezellige etentje.

Na afscheid genomen te hebben zijn wij terug naar Midlaren gereden en ons Pumadrivers weekend ook weer traditie getrouw afgesloten……
Zondag na rustig ontbeten te hebben en langzaam echt wakker te zijn geworden, was het voor ons ook tijd om afscheid van Drenthe te nemen.

Ilona en René bedankt voor weer een schitterende toer door het mooie Drenthe, de schitterende tussen stop in Groningen en wie weet…… volgend jaar weer.

Pumamartin