5. Internationales Puma Treffen, Reundorf (D) 12 – 14 juni

Alweer voor de vijfde keer stond het Internationale Puma Treffen in Reundorf gepland.
Remco had ter gelegenheid van dit eerste jubileum een mooie oorkonde gemaakt.
Die hebben we namens Pumadrivers, samen met een traytje Alfa, aangeboden aan de familie Wicht.

Tijdens de afgelopen EFPM was er afgesproken om in ‘Reundorf’ 2015, het linker achterscherm van Roels Puma te repareren. Het rechterscherm is immers tijdens de ‘workshop’ op het EFPM 2014 gerepareerd. Daarom zijn we dit jaar al op woensdag afgereisd naar noord Beieren.
Na een mooie rit over de Autobahn, zonder file of ander oponthoud, zijn we om 15.00 uur aangekomen in Reundorf. Daar werden we hartelijk begroet door ‘Flo’.
Uiteraard was hun bedrijf nog open, meeting begint immers pas op vrijdag.
Nadat Roel de perfecte plaats voor onze tentjes en partytent bepaald had, hebben we ‘kamp Holland’ opgebouwd. Inclusief het ophangen van het schitterende nieuwe clubspandoek, met dank aan Remco. Maar niet voordat we ons eerste biertje gedronken hadden ‘rinkel rinkel’.
De toiletwagen en ‘Bierbrunnen’ stonden ook al op ‘de wei’. We waren dus van alle gemakken voorzien.
Voor het avond eten waren we uitgenodigd door de familie Wicht. Een heerlijk pizza gegeten bij de Bierbrunnen, nog een tijdje gezellig bij elkaar gezeten en de dag afgesloten onder de partytent.

Dondermorgen waren we bij Sophia en Stefan voor het ontbijt uitgenodigd. Om 10 uur ’s morgens aan de Weißwurst en Weizenbier, alcoholvrij dat weer wel.
Na het heerlijke ontbijt zijn we naar Nürnberg gereden met twee Puma’s. De Puma van Roel was al in de ‘Werckstatt’.  In Nürberg zijn we naar het ‘ehemaliges Reichsparteitagsgelände’ geweest. Daar werden de grote parades en toespraken van Hitlers Nazi partij gehouden. Indrukwekkend om te zien, ondanks dat er niet veel meer van over is.
Na een ‘currywurst mitt Pommes’ zijn we terug naar Reundorf gereden. ’s Avonds gezamenlijk gegeten in de ‘Biergarten’ in het dorp, Beiers kan niet.
De dag weer gezellig afgesloten onder onze partytent. Het niet te laat gemaakt de meeting moet immers nog beginnen.

Vrijdagmorgen na het ontbijt op het terras bij Johannes en Elke Wicht kon de meeting beginnen. Maar eerst ‘een paar’ Puma’s wassen. Eerste de familie Puma’s, zeven stuks, en daarna nog onze Puma’s. De Puma van Roel was ondertussen klaar, hij moet wel nog 3 weekjes wachten voordat ie er weer tiptop uitziet. Dan mag het achterscherm pas nieuwe gespoten worden.
Ondertussen druppelden de Puma’s binnen, uiteindelijk waren er een stuk of 25 op de meeting.
Na de grote bbq is de vrijdagavond de avond van het feest in de ‘Washanlage’. Tot ongeveer 22.00 uur was iedereen buiten bij de Bierbrunnen. Toen deze gesloten werd ging het feest pas echt los, zoals ieder jaar.
De muziek kan open, lichtshow, dansen, lachen… kortom feest.
Voor het ‘kleine’ jubileum hadden wij ons iets bijzonders laten invallen. We zijn Beieren dus Lederhosenland. Die Holländer in Lederhosen sloeg in als een bom, hadden ze niet verwacht LOL.
Toen de zon alweer ‘op’ was, hebben we de Lederhosen ausgezogen.

Zaterdagmorgen is de start altijd wat moeizaam. Maar na een goed ontbijt in de werkplaats en een aantal bakken koffie, komt het toch steeds weer goed.
De zon scheen volop, veel mooie Puma’s, perfecte meeting met tegen 16.00 uur een mooie tourrit.
Een schitterende route, aantal haarspeldbochten en een mooie tussenstop locatie met picknick.

Voor het avond eten hadden wij, traditie getrouw, weer pizza besteld bij de plaatselijke pizzaboer.
Deze smaakte heerlijk, zeker met een ‘pöl’ bier erbij. Net als vorig jaar was er zaterdagavond weer het Kampvuur, midden tussen de Puma’s. Iedereen zocht z’n bedje een stuk vroeger op dan vrijdagnacht.
Zondagmorgen, ontbijten en de tentjes weer afbreken. Om 12.00 uur de prijsuitreiking, waar Jürgen een beker in ontvangst mocht nemen. Toch een beker voor Pumadrivers.
Na afscheid genomen te hebben was het dan toch tijd om naar huis te gaan.
De terugreis verliep niet helemaal zoals geplant. Na Frankfurt problemen met de Puma van Roel, bleek een bout van een spoorverbreder afgebroken. Gelukkig bemerkte hij dat op tijd en kon erger voorkomen worden. Helaas hadden we het juiste gereedschap niet bij ons en moesten daardoor tweeëneenhalf uur op de ADAC wachten. Binnen 10 minuten waren we weer ‘auf der Bahn’.
Thuis dit fantastische weekendje, heel lang weekendje, afgesloten.

Volgend jaar zeker weer ‘Reundorf’, eine Reise wert!!.

Ein Danke schön an die Familie Wicht für die Gastfreundschaft und super Treffen.
Bis zum nächsten mal.

Pumamartin