Duits Autosport Festival TT Circuit Assen, 16 maart

assenTT

Eindelijk was het zover, Pumadrivers gaan rijden op het TT circuit in Assen……………..Dat was in ieder geval de bedoeling en de belangrijkste reden om naar Assen te gaan. Zaterdags was het echt prachtig weer, lekker zonnetje… echt weer voor een meeting.
De voorspellingen voor zondag waren ronduit slecht, maar de meteorologen zitten er wel vaker naast… toch? Helaas deze keer niet, toen ik zondagmorgen om 4.00 uur uit het raam keek…… REGEN….Ik was zo verstandig geweest om
alles al zaterdag in te laden en zo onverstandig om m’n Puma toch nog maar te wassen. Maar goed, so be it zeggen ze in Frankrijk.
Ik had om even voor vijf uur bij Wiel afgesproken, Harry zou er om 5.00 uur zijn. Nog even koffie gedronken en op weg naar St. Joost, waar Sjakkes met z’n vriendin al op ons stond te wachten. Meteen door naar Swalmen over de nieuwe A73 zuid, in Roermond Sjoerd gebeld zodat hij, Willard en Stephanie zich bij ons konden aansluiten. Sjakkes pakte in Roermond nog even een rood lichtje mee zonder dit zelf in de gaten te hebben. Hij was erg verbaasd waarom wij stopten……
Bij het uitrijden van Swalmen vroeg ik me af hoe hard ik hier mocht rijden, of we nog binnen de bebouwde kom waren of niet… Het antwoord liet niet lang op zich wachten…Flatsj Flatsj…. twee flitsen en ik wist dat we er maar 50 mochten rijden!! Is dan de eerste bekeuring met mijn Puma in 6 jaar tijd en ruim 110.000 kilometers??

Op de A73 zuid stond na een bocht een auto met behoorlijk wat schade op de linkerrijstrook. De chauffeur was gelukkig zo verstandig om, ondanks de regen, toch uit te auto te stappen en veilig op de vluchtstrook te gaan staan. Wat konden we onderweg nog meer verwachten?? Onze ‘regen rit’ verliep verder lekker, en weldra waren we bij Cuijck en kon ik Ratje bellen zodat ook hij en Jacco konden aansluiten.
Dit ging toch niet zo makkelijk als gedacht, Ratje liet ons een afslag te vroeg van de snelweg gaan, zodat hij ons kon inhalen en rustig kon tanken……. (LOL). Uiteindelijk kwamen we toch bij het tankstation waar Jacco en Rat op ons stonden te wachten.

Het regende vrolijk verder, totdat we om 8.30 bij het verzamel punt vlakbij het TT circuit aankwamen. Daar stonden de andere Pumadrivers al op ons te wachten.
Gabbagirl, Angela (met haar mooie ‘nieuwe’ Puma), Supersmurf, Remco en Cipiertje. Cipiertje en haar vriend waren vandaag voor de eerste keer erbij tijdens een Pumadriversactiviteit. Cipiertjes Puma heeft een heel mooie flip flop lak (oftewel olielak). Jammer dat de zon er niet op scheen, want dan pas komt die echt tot z’n recht. Remco was zelfs al zaterdag richting Assen gekomen, omdat zondag pas om 8.00 de eerste boot vanaf Texel vertrekt.

Gezellig iedereen begroet en een beetje bij gekletst. Even later arriveerde ook de familie Schipper met de Puma Kitcar. Is toch een machtige machine zelfs achter op de trailer…… Super dat zij vandaag bij ons op de clublane kwamen staan.

Het werd tijd om naar het circuit te gaan en in colonne onder de tunnel door naar de paddock van het schitterende TT circuit Assen. Het bleek nog een hele toer om ons plekkie te vinden, op de paddock kaarten stond L 801 maar dat moest dus R (Rechts) zijn…. 10 minuten later reden we nog rondjes ……………… voordat we dan toch allemaal daar waren waar we moesten zijn…. R 801……Puma’s netjes in een rij gezet, paste net niet. Vervolgens de partytenten snel opgebouwd, lekker beschut tegen regen en wind. Clubspandoek en Ford vlag opgehangen. De partytenten konden we gelukkig aan de vangrail vastbinden, en Sjakkes Puma heeft ook als anker dienst gedaan. Nog 2 Puma’s als windvanger ervoor gezet, maar door de super cw waarde van onze Puma’s had dat niet veel effect.

Nadat de tenten stonden was het eindelijk tijd voor een lekker bakje koffie en/of thee. Wiel en Harry, dank jullie wel voor het maken en meenemen. Super. Na de koffie was het tijd om een kijkje op het terrein te gaan nemen, de regen en de wind maakte dat dit niet echt heel gezellig was….. Via de tunnel onder het circuit door, zijn we naar de tribune tegenover start/finish gelopen. Daar een tijdje naar de 400 meter sprint gekeken. Was ook meer glijden dan weg sprinten. Assen is een heel mooi modern circuit, zeker in vergelijking met Zandvoort. Na enkele sprints en wat foto’s terug door de tunnel en veder over de paddock waar het toch heel goed vol stond. Helaas stonden er maar een paar andere fordjes en een hier en daar een paar mooie oudjes.

Terug bij de tenten en onze puma’s besloten de eerste leden terug naar huis te gaan. Koud en nat genoeg voor een dag. Angela en Supersmurf vertokken als eerste. Gabbagirl maakte John gelukkig door om een uur naar huis te gaan. Ook Ratje liet het circuit rijden voor wat het was. Jojo kwam toen nog even langs, maakte nog het nodige kabaal. Hij was van plan met de Db-meting mee te doen, maar zag daar toch maar vanaf en besloot samen met ons naar huis te gaan. Het was ‘pas’ twee uur maar we zouden zeker nog tot vier of vijf uur moeten wachten, voordat we het circuit op zouden kunnen. En het was al zo nat, stel dat we dan ook nog weer een flinke bui over ons heen kregen dan was het nog linke soep geworden om te rijden ook.
Uiteindelijk zijn we allemaal even na 2 uur vertrokken. Ook de 310 kilometers terug naar Wijnandsrade bleef het maar regenen.

Thuis gekomen samen met Harry en Wiel een lekker biertje en warme koffiie, (Harry moest nog terug naar Maasbracht rijden) ter afsluiting gedronken. Daarna de boel uitgeladen, de zeiknatte tenten, stoeltjes en vlaggen op zolder gezet en gehangen om te drogen.

Jammer van de regen, en erg jammer dat we niet op het TT circuit gereden hebben, maar desondanks was het toch nog een leuke Pumadrivers dag. Ik denk dat de foto’s dat duidelijk laten zien. Hopelijk hebben we de volgende keer weer het goede weer dat Pumadrivers verdiend.

Pumamartin