Pumadrivers Kartdag Coronel Kartracing, Huizen 10 februari

karten065

Op Zondag 10 februari was ’t dan eindelijk zover … de lang naar uitgekeken Pumadrivers kartmiddagdag bij Coronel Karting in Huizen.

Maar liefst bijna dertig Pumadrivers hadden zich aangemeld om te karten, en aantal hadden daarnaast ook “”aanhang”” meegebracht om te supporteren, waardoor we met een behoorlijk grote groep netjes om 14:00 uur in Huizen aanwezig waren.

Na ontvangst in een VIP (Very Important Pumadriver) ruimte werd eerst door een dame van Coronel Karting uitgelegd hoe de middag zou gaan verlopen, wat de spelregels zijn qua rijgedrag, wat de verschillende kleuren vlaggen betekenen, en dat je niet tegelijkertijd moet remmen en gasgeven omdat je kart dan dus zal afslaan.

Gezien de grootte werd de groep daarna opgedeeld in twee kleinere groepen (heel logisch “”groep 1″” en “” groep 2″” genoemd) en werd er gekart in de volgende heats:

– Groep 1 inrijden
– Groep 2 inrijden
– Groep 1 kwalificeren
– Groep 2 kwalificeren
– Finale, de beste 15 over de beide groepen tegen elkaar.

Daar ’t redelijk lastig, zoniet onmogelijk, is om in te halen op zo’n smal circuitje ging het hierbij steeds om de snelste rondetijd en niet om wie het meeste rondjes had gereden of de meeste collega Pumadrivers (nu even “”tegenstanders””) had ingehaald.

In de finale startte daarom de snelste piloot helemaal achteraan, en de langzaamste helemaal vooraan, om de race extra spannend te maken.

Deze race werd uiteindelijk gewonnen door R.A.T.Racing, onze “”Lord of the (Nurburg)Ring””, welke nummer twee Daniel precies op 0,01 seconde wist voor te blijven. Nummer drie, Johnny, zat ook maar 0,12 seconden achter de nummer één dus het was zeker een close-finish.

De uiteindelijke uitslag van de drie winnaars was dus:
1 R.A.T.Racing (33.36 sec rondetijd)
2 Daniel (33.37 sec rondetijd)
3 Johnny (33.48 sec rondetijd)

Na de finale en de prijsuitreiking werd er nog even rustig nagebabbeld en nageborreld met een hapje/drankje waarna eenieder weer huiswaards ging.

Hoewel nog vol met adrenaline, en met de bijtende geur van benzinedamp nog in mijn neusgaten want van “”afzuigventilatie”” hebben ze bij Coronel blijkbaar nooit gehoord, ging de terugweg toch niet zo heel errug rap … kon nog een uurtje gezellig achter de Puma van Johnny aansluiten in de file op de A27 doordat een BMW-bestuurder een plotseling overstekende boom niet op tijd zag en met trauma-heli afgevoerd moest worden (en mocht het jullie interesseren … ja de BMW was hartstikke total-loss).

Kijkende naar het enthousiasme van de deelnemers dan denk ik dat iedereen het een absoluut geslaagde Pumadrivers kartmiddag heeft vonden en dat dit ook zeker voor herhaling vatbaar is (hint !!!).

Rest mij nog de organisatie van de kartmiddag te bedanken … good job !!!

Gr.
Ronald