‘Ziekenbezoek’ Herman de Clercq, Lochristi (B)19 november

herman012

Verslag van PumaMartin:

Doordat Herman een zware rug operatie heeft moeten ondergaan zou de tourtocht/meeting in Lochristi eigenlijk niet doorgaan. Twee weken geleden kregen wij, als bestuur, een mailtje van Bjorn Treau, met het voorstel om toch naar Lochristi te komen. Niet om te touren maar om op ziekenbezoek bij Herman te gaan. Het was, door de eerdere afgelasting, kort dag maar Pumadrivers zou Pumadrivers niet zijn, als toch niet enkele leden spontaan besloten om mee te gaan.
Om misschien toch de een af andere Pumadriver meer over de streep te halen, had ik via internet naar een tourtocht in de buurt van Lochristi gezocht en gevonden. De Reynaertroute-zuid. Deze start op de markt in Sint Niklaas (hij is ook alweer in het land (lol); ik heb hem gezien voor het stadhuis van Sint Niklaas) en komt ook door Lochristi. Dus perfect.
Zondagmorgen had ik om 10.15 met Harry afgesproken bij de grensovergang Maasmechelen. Half tien naar Wiel, kopje koffie als eerste natuurlijk, en naar de grens. Harry en zijn vrouw waren er al. Even begroet en samen op weg naar Sint Niklaas. De heenweg verliep lekker, geen drukte, files of ongelukken. We waren dan ook ruim op tijd bij Hotel Serwir, vlakbij de markt van Sint Niklaas. Het was redelijk fris, dus binnen bij een lekker bakje koffie gewacht op de andere Pumadrivers. Angela, Johnie en zijn vriendin kwamen niet veel later. Het wachten was nu nog op Paresh en Rachel. Ook Paresh was ruim op tijd, dus ook nog een kopje thee gedronken.
We hadden afgesproken om om 12.30 te gaan rijden. Kristof kwam ook nog even voorbij, net terug uit de Ardennen, waar hij een gezellig weekendje had doorgebracht. Hij was er vandaag verder niet bij, omdat die moest voetballen. Tja, dat is een teamsport en je kunt je team niet zomaar in de steek laten.
Op het moment dat we van de parkeerplaats bij het hotel wilde wegrijden kwam er nog een blauwe Puma aan rijden… Er had zich niemand verder aangemeld, dus snel even kijken wie dat is. Het was Kenneth Daelman, monteur bij Herman en vanaf vandaag ook Pumadrivers lid. Hij was er ook in Zolder bij.
Op het forum had ik vandaag al Silver Sunday gedoopt. Alle aangemelde Puma’s waren moondust Silver. En ook Bjorn, die later naar Herman toe zou komen heeft een zilveren puma…. dus Silver Sunday…. komt Kenneth met een blauwe puma!
Kristof leidde ons naar de markt, het beginpunt van de tourtocht. Daar afscheid genomen van Kristof en gezocht naar het beginpunt van de Reynaertroute…. Uiteindelijk min of meer gevonden…Ik had de route vooraf uiteraard niet kunnen rijden. Daar is de afstand zuid Limburg – Oost-Vlaanderen toch iets te groot voor. Gelukkig had ik wel de plaatsnamen waar de route doorheen loopt opgeschreven. En dankzij mijn WielWiel kwamen we op de met blauw/witte borden gemarkeerde Reynaertroute-zuid uit. Uiteraard reed de een af andere Pumadriver verkeerd, maar dankzij de gsm kwamen we toch weer snel samen. Ondanks dat het geen lange route was, wij hebben maar een gedeelte gereden omdat we bij Herman hadden afgesproken, toch een gezellige tussenstop gemaakt. Even lekker iets gedronken en wat gekletst.. Gezellig!
Een half uurtje later waren we bij Herman’s Ford garage in Lochristi. We werden hartelijk begroet door Herman die gelukkig, naar omstandigheden, weer goed ter been is. Binnen stond de koffie met koek al op ons te wachten. Namens Pumadrivers heb ik Herman een clubpolo en een sixpack Alfa halve liters aangeboden. Waar Herman heel blij mee was, “”Pumadrivers, dank u””. Na de koffie gingen we allemaal naar de bovenverdieping van de showroom. Daar stonden 2 auto’s onder doeken. Wat zou daar onder zitten?…… Met veel gevoel voor show werd ……. kijk maar naar de foto’s en het filmpje zou ik zeggen.
De FRP is en blijft een beauty, Harry is bezig om ook een Racing Puma te kopen. Hij heeft daar uiteraard ook al contact over gehad met Herman zelf. Die twee hadden dus gespreksstof genoeg. Als Harry het lukt om een FRP naar Nederland te halen dan is dat de allereerste en enige in Nederland. Ook de Focus ST Orange gespoten Puma, een stage project van Herman’s zoon viel goed in de smaak. Achter voorzien van schijfremmen, met koni schroefkit verlaagd en perfect gespoten. Zien we wel eens anders, Een heel boekwerk van alle werkzaamheden aan deze Puma lag op het motorblok. Herman stelde daarna voor om eens iets anders te doen als anders. Hij mag immer voorlopig geen auto rijden, dus….. wandelen…….
Voordat we een lekkere wandeling gingen maken, zijn we ook nog even een kijkje gaan nemen in de schuur waar de in 2 stukken gezaagde FRP nr. 12 vorig jaar ook al lag……
Naast de schuur stond ook nog de verongelukte Puma van Bjorn. Vorig jaar stond die nog boven op de autolift voor de showroom. Bjorn, Angela en Johnie hebben toen afscheid genomen. Johnie heeft beloofd dat die foto’s zal (laten) posten van zijn Puma project…. zilvere standaard Puma gemuteerd naar blauw/paarse met DTM wide body getooide extreme machine…. We zijn benieuwd.
Na de ruime wandeling, er wonen zelfs indianen in Lochristi, smaakte het pintje, soepie en eten bijzonder goed. Het was hartstikke gezellig en………. ook nog een zeer snelle bediening!! Desondanks was het nog behoorlijk laat geworden. Ik had gezegd dat we om ongeveer 19.00 thuis zouden zijn. Maar we vertrokken pas om 20.00 uur uit Lochristi.
Voordat we naar huis gingen eerst nog even terug naar de garage, daar heb ik, namens Pumadrivers Christine de Clerq een mooie bos bloemen aangeboden. Zij zit nu immers de hele dag met Herman opgescheept en heeft het daardoor misschien wel zwaarder dan Herman zelf. Even later afscheid genomen, en in Bonzai kolonne zuid, 2 Puma’s, terug gereden naar Limburg.
Een heerlijke, gezellige Pumadrivers dag was weer voorbij…….
Herman, beterschap en ‘zeker en vast’ tot volgend jaar.

Pumamartin