Kersttour, Leusden 16 december

kerst013

Verslag van Gabbagirl:

Het einde van het jaar staat voor de deur, dus dat betekent de laatste meeting van het jaar!! Inderdaad onze traditionele kersttour werd gereden op 16 december 2007. Deze keer was de verzamelplek een parkeerplaats in Leusden, bij een restaurant. We hadden om 13.00 uur daar afgesproken.

Wij kwamen met colonne west. In Leiden had ik afgesproken met Pascal en Daniëlle om 11.30 uur. Ik was er wat eerder, maar Pascal en Daniëlle waren me toch voor. Maar meteen doorgereden naar Zoetermeer, waar we met Herrieschopper en zijn vriendin hadden afgesproken. Die stonden al op ons te wachten. Even kennis gemaakt – dit was de eerste keer dat Herrieschopper meeging – en op naar Woerden. Daar zouden we de laatste Pumadriver oppikken, Heartbeat en girlfriend. Even meteen een pitstop bij het tankstation, drankie en happie gescoord en gewacht op Heartbeat. DIE WAS TE LAAT of waren wij nou te vroeg hihi Eindelijk was die daar dan, ff gedag gezegd..hij had nog een vriend meegenomen en toen was de colonne compleet. Op naar Leusden. Het was nog een klein stukkie en we konden lekker doorrijden met onze pumacolonne.

We waren mooi op tijd in Leusden. Daar waren al een paar Pumadrivers, die binnen aan het genieten waren van een lekker bakje koffie. Wij ook gauw naar binnen, want het was toch erg koud. Langzaamaan druppelden de Pumadrivers binnen. Iedereen wilde maar wat graag een lekker warm kopje koffie of thee na een lange reis (door de kou). Even nog bij iedereen die bleef eten, het geld daarvoor verzamelt en de routebeschrijvingen uitgedeeld en toen was het tijd om te vertrekken. Maar waren we er allemaal wel? Ik dacht eerst van wel, omdat we met zijn zeventienen zouden zijn. Maar toen bleek dat we een nieuw lid erbij hadden: Lesley. Die was met Nikea meegekomen en meteen lid geworden. Welkom Lesley! Maar wie misten we dan? Theun was er niet! Die bleek autopech te hebben en kon helaas niet komen. Jammer, volgende keer beter hoor!

We waren met 17 Puma’s en ik reed voorop, omdat ik de route (enigszins) kende. De tour had ik “”geleend”” van de Seat-Online club. Bedankt!!! Want dit scheelde toch voor de organisatie weer aardig wat werk. Het was erg leuk om weer te touren met al die Puma’s. Het was voor mij namelijk zo’n drie maanden geleden dat ik iedereen gezien had ‘schaamschaamschaam’. Tja, had het erg druk gehad de laatste paar maanden en de voorgaande meetings was ik helaas verhinderd. Dus nu op volop genieten. Met de walkietalkie contact houden met PumaMartin, zodat we de colonne bij elkaar konden houden. Dit ging best goed.

Het was een mooie tour, door weilanden en bossen en langs aardig wat Koninklijke paleisjes by the way (Soestdijk, Drakenstein). De tour leidden ons door de omgeving van Leusden, Amersfoort en Utrecht. Op een gegeven moment dacht ik, he dit ken ik echt niet hoor…..was ik fout gereden haha. Ik rondje gereden door een wijkje ergens en weer terug! Niemand gemerkt toch.nou ja, alleen Marina, haha. Ach, verkeerd rijden is toch ook een traditie van onze club???

Halverwege hebben we een tussenstop gemaakt op de parkeerplaats ’t Doornse Gat. Daar trokken we toch wel wat belangstelling van de andere bezoekers. Tja, het blijft toch een prachtige auto om te zien en apart, en dan ook nog 17 stuks!! Het was maar goed dat we naast fris, ook koffie en thee hadden meegenomen, want hier werd toch meer gebruik van gemaakt. Het was dan ook echt KOUD!! Of had ik dat al gezegd hihi! Jammer dat het alleen niet ook sneeuwde, dan was het echt een kersttour geweest he. Even gezellig met iedereen gebabbeld en natuurlijk wat fotootjes gemaakt. Ook meteen ff misbruik van de kennis van R.A.T. Racing gemaakt, met een verzoekje of hij bij mij mijn cruise control wilde vervangen. Dat wilde hij wel..dus daar ben ik super blij mee. En nee dat is niet tijdens de tour gedaan hoor; ga binnenkort ff een bezoekje aan Beugen brengen!

Na een half uurtje gingen we weer verder voor het laatste stuk van de tour. Op een gegeven moment bij wat verkeerslichten ging het mis, we waren de helft van de colonne kwijt. En aangezien de afstand te groot was, werkten de walkietalkies niet meer. Dus maar ff gebeld met PumaMartin. Het duurde even, maar met wat aanwijzingen zagen we de colonne in de verte al aankomen. Ik door de walkietalkie meteen doorgeven dat ik hen zag, maar een reactie van PumaMartin liet even op zich wachten. Pas op mijn opmerking praat maar niet terug joh, kreeg ik een reactie. Bleek dat die terug zat te praten in zijn mobiel in plaats van de walkietalkie, haha, kwam niet meer bij!! Zal de leeftijd zijn he schat!!

We konden weer, dus op Puma’s starten en gaan! Tijd voor een kodakmomentje op een mooi laantje. Alle Puma’s in de rij en snel even wat kiekjes gemaakt. Zijn leuk geworden. Ook fijn dat (bijna) iedereen in de auto bleef zitten, zodat we echt alleen van de Puma’s foto’s hebben. Normaliter springt iedereen altijd uit de auto’s als we stoppen als een stel Japanners haha! Best geinig om te zien hoor!

Na een stukje rijden, telefoontje van PumaMartin, hij was nu de hele colonne kwijt. Dus wij meteen stoppen en ik hem naar ons toe geloodst. Mariëtte kon niet zo gauw vinden waar wij waren, dus het was ff lastig, maar na ff wat puzzelen wisten ik waar ze waren en kon ik ze naar ons toe loodsen. Geen paniek dus. Het was aardig donker, dus dat maakte het wel wat lastiger. En ja hoor, daar was PumaMartin weer! Snel op naar de eindlocatie, want we waren toch wel wat achter op schema geraakt.

Uiteindelijk kwamen we om half 6 aan bij het restaurant waar we ook hadden verzameld. Hier zouden we lekker gaan gourmetten met zijn allen. Omdat we een mooi bedrag in kas hebben, konden wij de leden aardig wat korting geven op de prijs van het eten en drinken. Iedereen snelde eerst naar de wc bij binnenkomst, maar uiteindelijk zaten we dan allemaal in een lekker warme zaal. We begonnen met een lekker tomatensoepje speciaal voor Nikea
Daarna kwamen de bakjes vlees op tafel en konden lekker gaan bakken. Het was wel bij sommigen wat lastig om het vlees gaar te krijgen, omdat de pannetjes niet zo heet werden. Maar ik zelf mocht niet klagen hihi. Sjoerd102 moest nog even uitleg krijgen over het oliegebruik..dat moet IN het pannetje hoor!!
Het eten was in ieder geval lekker. PumaMartin werd nog “belaagd” door Elise, ook wel bekend als Doornroosje haha (zie foto’s). Hij is een echte kindervriend he. Sjoerd102 moest het ook ontgelden, maar ik zal verder niet in details treden. Het was pijnlijk genoeg voor Sjoerd102. Elise is trouwens een van de dochters van Jandrea. Volgens mij heeft ze zich wel vermaakt die dag.
Na het gourmetten was er nog ijs toe, maar voor ons was het tijd om af te taaien. Enkele Pumadrivers waren ons ook al voor geweest. Het was morgen weer een werkdag, dus dat betekende vroeg opstaan. Afscheid genomen van iedereen en op naar huis gesnel..nou ja..snel.. het was aardig druk op de weg, met een hoop gerem, dus echt snel ging het niet. Maar wel veilig thuis gekomen uiteindelijk. Moe, maar voldaan; dat ging zeker op!

Het was weer een erg gezellige tourrit. Lekker kunnen bijkletsen met oude bekenden en nieuwe gezichten. Het gourmetten was een gezellige afsluiter. Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en een super goed pumajaar! Geniet ervan. Hopelijk kunnen we van 2008 net zo’n mooi clubjaar maken als van dit jaar! Iedereen daarvoor bedankt!

Groetjes,
gabbagirl