European Ford Event, Landgraaf 9 september

efpm2007171

Verslag van Axel:
Zondag:
De volgende dag werd al snel duidelijk dat onze overbuurman, een Duitser, een heel oerwoud aan het omzagen was geweest. Het verbaasde me overigens dat de bomen nog allemaal op hun plaats stonden. Shit wat was het vroeg om je nest uit te komen, half 8. Maar we hadden afgesproken dat we samen met Pumba en Alexandera naar huis zouden rijden. Wel zo gezellig dat hele eind.
Dus vroeg eruit om de tent af te breken, te douchen en een lekkere ochtendmaaltijd te hebben.
We zouden namelijk om 9 uur in colonne vertrekken naar de European Ford Event 2007 in Landgraaf.
Inmiddels waren Liesbeth en Jimmy met hun roze-ledere Puma weer terug op de camping gekomen en hebben we een aantal mooie foto’s getrokken van Pumba, Liesbeth en mijn rode Puma.
Tijd om te gaan. Leuke ride, alleen op gegeven moment deed ik niet opletten en hoorde dat mijn tomtom rechtdoor zei, terwijl alle Puma’s op de rotonde linksaf gingen. Oeps, snel omdraaien en weer aansluiten aan de colonne.
Toen we aankwamen was het ontzettend druk, via een lange rij kwamen we bij de ingang, waar we met onze flyer korting kregen op de entree. Amai, wat was dat ontzettend groot terrein.
De Pumadrivers hadden een mooi gedeelte waar we konden parkeren, alleen waren er eigenlijk een aantal plaatsen te weinig. Vervolgens zijn we met z’n 6en het terrein voor een grootgedeelte overgelopen. Er stonden vele Fords, vond het wel mooi om de Focus ST te zien, pittige jongens. Ook de grote broer van de Puma vond ik zeer fraai uitzien, de Cougar.
Inmiddels waren we gekomen bij de stands, leuk allemaal die onderdelen, maar echt gek veel voor de Puma was er niet zo. Had wel een leuke sleutelhanger van de Puma gezien. 6 euro waren ze, maar 3 voor 15 euro. Alex zou niet een Nederlander zijn als dat daar korting op zat, dus snel aan Pumba en Jimmy vragen of ze interesse hebben. En nu hangt er aan mijn sleutelbos een leuke Puma sleutelhanger.
Het weer zat niet echt mee en dachten er allemaal over om onze stoeltjes te pakken en bij onze wagens wat te babbelen en te drinken. Na een tijdje minuten kwam Pum@@tje aanlopen en had natuurlijk de achterbumper van Pumba gespot. Hij was alsnog gekomen en nadat hij verder ging hebben wij onze spullen opgeruimd in de wagen en zijn naar Pum@@tje zijn puma gelopen. Ik had er veel goeds en leuks van gezien op internet, dus was erg benieuwd naar het eindresultaat.
In een beetje bruine kleur stond de brede Puma op brede sloffen erbij. Apart en mooi gezicht, alleen op foto sprak de kleur mij wat meer aan. Toen de zon over begon te schijnen kwam een mooie aparte paarse gloed te voorschijn. Er zit veel werk in zijn project, knap gedaan!
We besloten na deze bezichtiging de meeting te laten voor wat hij is. Nog een leuke foto van PumaMartin kunnen maken, die als bestuur het goede voorbeeld gaf met, ‘Wat te doen met vuil?’.
Helaas zagen we op het moment alleen nog PumaMartin, dus hem bedankt voor de goede zorgen en de leuke bijeenkomst. Liesbeth en Jimmy gedag gezegd, was gezellig met hun op te treken en Pumba en Alexandera gingen samen met ons weer richting Noord-Brabant. Alexandera moest nog om 17.00 uur werken, dus was verstandig dat we rond 14.00 deden vertrekken.
Terugreis deden we maar een keer stoppen om even wat eten en drinken te halen. Dit keer reden we niet verkeerd bij Eindhoven. Op gegeven moment was Pumba aan het seinen en dacht dat hij graag wilde dat we wat langzamer reden, ik reed namelijk voorop. Even later stopte hij op de vluchtstrook.
Helaas was ik verder waar geen vluchtstrook meer was, alleen verdrijvingvlakken. Ik besloot maar de afslag te nemen om veiliger te staan. Even later hoorden we van Alexandera dat ze weer konden rijden, Pumba had problemen met een kabel die niet goed connectie had, waardoor zijn motorvermogen omlaag ging. Professorisch heeft hij het weten op te lossen en konden we onze weg weer vervolgen. Rond 15.45 waren we op het parkeer terrein van de Esso van Etten-Leur en deden we afscheid nemen van Pumba en Alexandera. Al met al was het een hele rit en vond het super om samen met JP, Pumba en Alexandera een weekendje weg te zijn.
Aan de organisatie van de European Ford Puma Meeting 2007, mijn complimenten en dank aan jullie allen voor het mooi regelen, opzetten, activiteiten en alles wat erbij kwam kijken.
Heb zeer genoten van dit weekend, in het bijzonder de zaterdag, die ik persoonlijk als leukste heb ervaren!
Bedankt en tot volgend jaar!

Groeten,
Alex Slagter (Axel), Klundert

En nog een verslag van PumaMartin van zondag:

Zondagmorgen naar Landgraaf…. Na het ontbijt verzamelden alle Puma’s voor de ingang van camping ‘de Bron’. Ieder jaar weer een mooi gezicht, zeker dit jaar. 50 Puma’s!!
Die 50 Puma’s zijn in colonne naar Landgraaf gereden. Echt een machtig gezicht…
Van de 80 bezoekers gingen er zeker nog ruim 60 naar Landgraaf. Wij waren uiteraard weer ingeschreven voor de clublane…. 40 plaatsen gereserveerd, nog 5 plaatsen extra aangevraagd (helaas niet gekregen) en 50 Puma’s in de lane… kan natuurlijk niet passen …
Ondanks het grote aantal Puma’s lukte het toch behoorlijk om bij elkaar te blijven en in colonne te blijven rijden. Aangekomen bij Megaland werden wij netjes naar binnen geloodst en hoefden (de meeste van ons iig) wij niet helemaal naar boven te rijden en daar in de rij aan te sluiten.Uiteindelijk stonden we dan min of meer ‘in lane’. Zeker 10 Puma’s stonden zelfs in de 2de rij. Maar ik moet zeggen het was een indrukwekkend gezicht. En wij waren de grootste club(s) met een model Ford op de hele meeting.
Het nadeel van Landgraaf is dat de hele groep, waarmee we zaterdag gezellig bij elkaar zijn geweest, helemaal uit elkaar valt. De gezelligheid van zaterdag is er dan ook niet. De verschillende kleinere groepjes struinden de meeting af. Regelmatig kwam je weer een ander groepje tegen.
Landgraaf is vooral mooi omdat je daar zoveel verschillende Ford modellen ziet. Voor de Puma liefhebber valt er weinig te zien. Buiten de Puma’s die zaterdag ook op de EFPM waren stonden er maar een handje vol andere Puma’s. Ook de slalom en sprint wedstrijden zijn altijd leuk om te zien. In de show en shine dit jaar maar 1 Puma. Christian (Indostyle) had zich ingeschreven. Maar viel helaas niet in de prijzen. Dit in tegenstelling tot zaterdag…
Ook dit jaar weer veel handelaren, enkele Pumadrivers hebben toch nog het een of ander kunnen kopen.
Wij zijn enkele keren het terrein rond gelopen, tussendoor een hapje gegeten en wat gedronken.
Bij de handelaren ook weer iets leuks gevonden en voordat we naar huis gingen afscheid genomen van Harry en Gaby (HG motorsport) en Uli (airbrusher) en hun nog eens bedankt dat ze ook op onze meeting waren. Toezegging dat ze er volgend jaar weer bij zijn hebben ze meteen gegeven. Ook nog ff gedag gezegd bij twee sponsoren van ons: DMB Graphics (kortingsbedrijf) en Groot Motorsport (sponsor van het EFPM).
Tussendoor zijn we ook even bij de Puma’s blijven zitten, stond er een ‘vreemde’ Puma tussen. Opeens werd gevraagd of er iemand van het bestuur aanwezig was… ik dus. Bleek de Puma van een nieuw lid te zijn. Peter (Petter) uit Etten-Leur. ’67 jaar maar nog jong van lijf en leden’, zoals hij op het forum over zich zelf zegt. Peter was in Oostenrijk op vakantie geweest, maar was een dag eerder naar huis gereden, omdat hij door de sneeuwval niet kon bergbeklimmen! En, dacht hij… ik kom toch bijna in Landgraaf voorbij, laat ik een kijkje gaan nemen bij de Pumadrivers. Wij hebben een tijdje gezellig gekletst en mijn indruk is inderdaad dat Peter nog zeer jong van lijf en leden is. Altijd leuk om nieuwe leden te ontmoeten, maar dit vind ik toch wel heel speciaal dat ook ouderen (ja nog ouder dan ik) nog zoveel plezier aan de Puma kunnen hebben..
Tegen 5 uur waren de meeste Pumadrivers weer naar huis. En besloten wij, de laatste Pumadrivers, om ook naar huis te gaan.
Nadat we afscheid hadden genomen van Regina, Hans, Jop en Pascal, zijn Sjoerd, Mark, Wiel en ik thuis de bus gaan leeg maken. Daarna naar de camping gegaan, mijn tentje afgebroken en alles wat er nog stond ingeladen en opgeruimd. De ijskast hebben we op de camping gelaten, kon Rob gebruiken. Nog een laatste ronde over de camping gemaakt en toen samen met Sonja en Mariëtte voor de laatste keer op de camping gegeten. Een gezellige afsluiting van een super weekend. Vooral vrijdag en zaterdag waren echt super, behoorlijk weer, op en top gezellig, veel Puma’s en alles goed verlopen..
Volgend jaar 13 september… 4. European Ford Puma Meeting, Camping ‘de Bron’.

groetjes,
Pumamartin