3de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 7-8 september

efpm2007095

Verslag van PumaMartin van donderdag en vrijdag:

Donderdag:
Donderdagavond hebben Wiel en ik alles in de Transit geladen…. alle spullen voor de tombola, de partytenten, vlaggenmast, stoelen, tafels enz. enz.. De eerste foto van de meeting is dan ook van de vol geladen bus…..Ik ga naar de meeting en ik neem mee……
De tombola prijzen hebben we allemaal in het café op de camping gezet. Daarna de partytenten opgezet en de vlaggenmast met Pumavlag ‘geplant’ en alles verder uitgeladen. We hebben toen de rest van de spullen nog gehaald, o.a. de ijskast. Was toch we heel handig… Nog even een biertje gedronken en terug naar huis…(23.00 uur) Nog een nachtje slapen en dan begint het eindelijk echt.

Vrijdag:
Vrijdagmorgen moest ik om 5.30 mijn bed weer uit om mijn moeder naar de bus, waarmee ze op vakantie ging, te brengen. Weer terug toch nog maar even naar bed terug. Er wacht ons immers een lang en vermoeiend weekend… helaas………. half acht… telefoon…. mijn schoonmoeder …. ;””Er staat een prachtig stuk over de meeting in de krant””… Opgestaan en de krant bij haar gehaald… en idd echt een heel mooi promotie stuk voor de meeting en Pumadrivers.
Willard was, zoals afgesproken om 10.00 bij mij thuis, eerst even koffie gedronken en toen de route bordjes gaan ophangen. Tegen 11.00 waren we als eerste op de camping. Daar hebben we het meeting terrein met rood-wit lint afgezet. Rond alle boomstronken paaltjes met lint geplaatst om te voorkomen dat er iemand tegen aan rijd en het terrein ingedeeld zodat de diverse clubs gezellig bij elkaar konden staan. Nadat we onze eigen tentjes hadden opgebouwd en een broodje hadden gegeten hoorden we de eerste Puma’s aankomen. Lidewij en John, Pascal en Sjoerd. Miranda en Bertus reden ook mee met hun VW. Iedereen z’n tentje opbouwen en verder met voorbereidingen voor de meeting van morgen. Ook Wiel had toch wat vroeger van z’n werk kunnen vertrekken. De tombola prijzen en beker werden netjes uitgestald op de tafeltjes en dozen onder de partytenten. Wiel en Bertus hebben het club spandoek opgehangen en de schietbaan op gebouwd.
Langzaam maar zeker stroomden in de loop van de namiddag en avond de bezoekers binnen. Nadat wij alle voorbereiding klaar hadden zijn we gezamenlijk lekker gaan eten in het cafe/restaurant. ’s Avonds werd het nog heel gezellig…….. Er kwamen steeds meer Puma’s uit Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Ook Regina en Hans ‘verraste’ ons door alsnog vrijdagavond te komen….Ook Bas (helemaal uit Groningen) en Peter (Sjakkes) hadden hun tentje al opgeslagen.

groetjes,
Pumamartin

Verslag van Axel van zaterdag:

Zaterdag:
Om 9.30 had ik met PumbA afgesproken op de parkeerplaats van de Shell van Etten-Leur. Pumba en ik hebben er 10.00 uur van gemaakt, want ik was mijn autolader voor mijn tomtom/telefoon kwijt en clubpas had ik ergens gelegd waarvan ik de plaats niet meer van wist.
Uiteindelijk bepakt en wel ben in naar mijn copiloot JP gegaan, die ik moest ophalen in Sprundel.
Rond 10.15 waren we op parking waar Pumba en copiloot Alexandera op ons deden wachten. Hun hadden zelf een probleem met starten van de Puma, dus kwamen we allebei wat later aan op de parking.
Op de weg van Breda naar Tilburg zijn we nog eventjes gestopt om te kijken of Pumba’s nieuwe bumper en nieuwe uitlaat nog vast zaten en goed hun werk deed. Alles was nog in orde, dus zijn we doorgereden tot kwart voor 12, waar we een volgende stop hadden. We hadden natuurlijk aardig honger gekregen en vooral als je ’s ochtends niet veel op had. Na een goede BP’se maaltijd en nee, smaakt dit keer niet naar plastic, zijn we doorgereden naar Eindhoven. Even door werkzaamheden en files niet op mijn tomtom gelet en reden we opeens Eindhoven binnen. Snel omgekeerd en de afslag naar de snelweg naar Maastricht genomen. 5 km voordat we op eind van bestemming zouden zijn, zag ik dat na 30km mijn oranje lampje nog steeds aan stond van de tank, dus besloot dat te verhelpen op een tankstation met een grote geut benzine!
Eenmaal in Valkenburg aangekomen volgden we de tomtom om camping “”De Bron”” te vinden. Mooi bebost gebied, maar na 1 bordje waar de camping zou zijn, waren ze kennelijk nergens meer te bekennen. waarnaar we een woonwijk inreden. ‘Volgens mij zitten we verkeerd’ zei JP, wat een terechte slimme opmerking was, want dat dacht ik ook. Nadat we omkeerden, besloot ik aan een man te vragen die ik net in een boom zag hangen waar we voorbij reden. ‘Meneer waar kunnen we camping “”De Bron”” vinden?’ Met zijn Limburgs accent, verstond ik dat we terug moesten rijden onder de brug door, links af en dan meteen weer links. We bedankten hem en lieten hem verder in de boom zagen. Nadat we onder de brug door waren gereden, waar Pumba zijn nieuwe uitlaat goed deed horen, wat lekker door deed galmen tot bij ons in de wagen, zagen we weer een bordje van camping “”De Bron”” en een mooi bord van European Ford Puma Meeting erbij staan. Weer op de goede weg dus, en we waren binnen een paar tellen bij de camping.
Een groot bord stond half vervallen op een metertje of 6 hoog, waar we glad overheen hadden gekeken.
Op de binnenplaats aangekomen, kwamen Martin en 2 kornuiten aangelopen. Leuk om Martin weer eens te begroeten. Het was weer een hele tijd geleden (Willemstad meeting 2006) dat ik hem had gezien. Na een korte babbel werden we met zijn vieren doorverwezen om ons te melden met clubpas bij de receptie voor een overnachting en een ochtendmaaltijd. Vriendelijk werden we geholpen door de campingchef. Axel zou een echte Nederlander niet zijn als hij alsnog extra korting probeerde te regelen. Dus de ‘Camping Card International’ van de ANWB erbij. Maar helaas, de campingchef wilde me niet meer korting geven. Nadat we alles hadden ingevuld reed ik dit maal achter Pumba aan naar achter. Daar was een mooi groen terrein afgezet met roodwit lint waar de Europaen Ford Puma Meeting zou zijn.
Pumagirl en Pascalmvg kwamen naar mijn Puma toe gerend. Het was namelijk zo wie als eerste bij ons zou zijn, mocht ons op de lijst opschrijven! Netjes voorgesteld en Pascalmvg deed de gegevens van mijn rode Puma noteren. Kennelijk deed je automatisch meedingen naar een prijsbeker in een bepaalde klasse. Aangezien ik de Puma nog geen 2 weken in bezit had, had ik er ook nog niets aangedaan, dus mocht ik door voor de ‘Standaard Puma’. Nadat we een tasje met gadgets hadden gehad, mochten we aansluiten in de eerste rij om bij de mede Pumadrivers te staan. Het was onderhand tegen 13uur aan. Pumba en Alexandera hadden hun wagen al geparkeerd tussen X-tof en Indostyle. Naast de FRP160 van Herman leek me geen slecht idee, want een FRP had ik nog nooit in het echt gezien! Gabbagirl was onderhand ook aan komen lopen en was weer tof om haar ook weer te zien! Na een babbel zijn JP en ik een rondje gaan lopen over de meeting.
Geweldig om al die digitale foto’s in het echt te kunnen zien aanschouwen! Het terrein was netjes verdeeld voor Pumadrivers, Puma Team Europa, Pumaclub Duitsland, Pumaclub France en volgens mij nog een paar. Veel mooie Puma’s stonden er tussen. Na een paar rondjes te hebben gemaakt en leuke ideetjes opgedaan te hebben, was er helaas geen tijd meer om te stemmen. Het was namelijk al 15.00uur geweest. Vanuit de Pumadrivers was namelijk een stemformulier aan iedereen gegeven. Je kon stemmen op bijvoorbeeld een Puma welke het ‘Extreemst getuned’ was, de ‘Standaard Puma’ of misschien was je wel een vrouw en deed je mee dingen voor de ‘Women’s Puma’!
Onderwijl het Pumadrivers team druk bezig waren met de stemmen tellen, probeerde wij een poging om van een aantal tentstokken een tent te maken. Aangezien ik 5 jaar gelden voor het laatst had gekampeerd, was het natuurlijk even krabben hoe het ook alweer moest. Inmiddels hadden Pumba en Alexandera hun tent wel 10 keer kunnen afbreken en opbouwen en keken toe hoe wij aan het klungelen waren. Twee dames (red. Daniëlle, Marina, Judith en Anne verkochten de lootjes) kwamen langs om te vragen of we lootjes wilden kopen voor prijstrekkingen. Maar we hadden het aardig druk, dus op het moment even niet. Na een half uur stoeien met stokken, doek en haringen kregen we een aardige vorm in de half ronde tent! Mission succesful! Met een tevreden gezicht namen we plaats in onze stoeltjes en deden we onder het genot van een drankje onze werkzaamheid omhoog deden prijzen.
Vanuit onze stoel zagen we dat de partytenten van het bestuur van de Pumadrivers werd ingericht met allemaal prijzen en prijsbekers. Het was tijd voor prijsuitreiking welke Puma een beker had gewonnen met de verschillende onderdelen. Maar eerst werden de laatste lootjes verkocht, waar ik natuurlijk dankbaar gebruik van deed maken. Met 10 lootjes in de hand, vouwstoeltje onder mijn kont, mochten ze van mij beginnen. In een grote groep hadden alle teams uit de verschillende landen zich verzameld rondom de partytenten en kon de trekking beginnen. Percy deed grabbelen naar een lot, en talen goeroe X-tof vertelde het nummer aan het publiek. PumaMartin en Gabbagirl deden de prijzen uitdelen.
Al snel had ik een prijs te pakken, een kleine bal, oranje vest en een mok. Dat laatste kwam goed van pas, want ik was bekers vergeten mee te nemen! Alexandera had ook 10 lootjes, alleen na een tijd bijna prijs te hebben, waren juist die 2 tal nummers uit haar serie, erg jammer. Na een tijdje had ik weer prijs, een stok kaarten, een stopwatch en een string! Het geluk kon niet op, al helemaal toen ik van Gabbagirl en Pumagirl hoorde dat ik die aan zou moeten trekken en op de foto moest. Ach waarom ook niet, zei ik. Alexandera had nog niets gewonnen..Even later had ik weer prijs, weer werd er een nummertje van mij getrokken. Deze besloot ik aan Alexandera te geven, vond het zo sneu dat ze niets had. Dus ook zei kwam met een brede lach op haar gezicht terug lopen met een miniatuur autootje en een stok kaarten!
Even later vroeg Hansie aan me of ik tijdens de prijsuitreiking een aantal foto’s zou kunnen schieten met de grote camera die ik in mijn handen had. Ik had namelijk aan JP gevraagd of hij zijn spiegelreflex camera wilde meenemen, zodat er een aantal mooie fotootjes geschoten konden worden. De prijzen van de lotentrekking waren op en in het midden stond nog een tafeltje met de bekers die naar enkele Puma eigenaren zou gaan. Het bestuur deed de winnaars naar voren roepen en met veel plezier deden ze hun beker in ontvangst nemen. Een mooi verloop van de bekeruitreiking met een klein foutje erin die snel weer rechtgezet werd door PumaMartin.
Vele namen ontgingen me, maar ik weet dat R.A.T. Racing, Gabbagirl, Pumagirl, Indostyle en Geert een aantal mooie bekers had staan, netjes gedaan!
Mooi om zo’n prijsuitreiking mee te maken, klasse!
Nadat de prijsuitreiking was geweest, ben ik nogmaals langs alle Puma’s gegaan om ze toch allemaal iets beter te bekijken. Natuurlijk konden een aantal fotootjes niet ontbreken!
Het was inmiddels al 19.00 uur geweest en had wel trek in wat lekkers. Pumagirl wilde graag mijn string passen, dus heb ik haar die gegeven, was ik ook gelijk van die foto af! Vanuit de Pumadrivers kon je je inschrijven voor een BBQ, dus hebben we hier dankbaar gebruik van genomen. Wel grappig dat op de papiertjes van de verschillende BBQ-producten BRADWURST in het groot stond, waarschijnlijk voor onze Ooster-buren (red. al het vlees stond in alle talen erop hoor haha). Het was al schemerig aan het worden en JP, Pumba, Alexandera en ik hadden zoiets van, lekker dicht bij de BBQ zitten, beetje warm en gezellig. Ook PuMarc en zijn vriendin, Jurith, Hansie, Liesbeth en Jimmy en nog een aantal waarvan ik de naam niet 1,2,3 weet, kwamen er gezellig bij zitten. Onder het genot van een stuk vlees hebben we veel gesprekstof uitgewisseld. Het was machtig eten en heb mijn strip niet opgekregen, maar zeker wel goed van genoten!
Zijn we trouwens niet nog een 3tal bekers vergeten? Dat is waar ook, de neon wedstrijd! Al snel werden er gedeeltes verlicht op camping “”De Bron””. Het zag er mooi uit, alleen vond ik er eentje toch eigenlijk wel veel op een kermis attractie lijken, maar goed ieder zijn smaak!
Wat me vooral opviel was de neonklok van Gabbagirl, nog een tombolaprijs van vorig jaar. Het zwaailicht van X-tof vond ik goed verzonnen! En ik vond dat Indostyle toch wel een mooie eentonige kleur had, wat er mooi oogde en mooi verwerkt was in zijn wagen. Ook de rustgevende rode neon vond ik ook erg mooi.
De prijsuitreiking van de neon was snel gegaan, de rust op de camping kon weer terug keren.
Nog even een drankje doen met groepje mensen en mijn oma een belletje doen hoe we het hier maakten. Hierna was het mooi tijd om ieder welterusten te wensen en te gaan slapen?dachten we. Alexandera zei dat ze soms wel eens deed snurken, was volgens mij voor de gein dat ze dat zei. Een aantal minuten later hoorden we iemand die een boom aan het omzagen was. ‘Nee, Alexandera dat ga je niet menen!’ Toen ik het gepraat van haar hoorde, moest het wel iemand anders zijn..En wie verdenk je niet eerder dan een Belg, dus dacht ik dat X-tof (die zijn tentje ernaast had) een aantal bomen al had omgezaagd. Alleen het geluid leek wel van een andere kant af te komen..raar!
Ik had mijn gehoorbeschermers meegenomen, maar die lagen in de auto en ik was te beroerd om daar naar toe te lopen en ze te pakken, maar al snel viel ik in slaap door de best vermoeide, maar zeer leuke dag.

Aan de organisatie van de European Ford Puma Meeting 2007, mijn complimenten en dank aan jullie allen voor het mooi regelen, opzetten, activiteiten en alles wat erbij kwam kijken.
Heb zeer genoten van dit weekend, in het bijzonder de zaterdag, die ik persoonlijk als leukste heb ervaren!
Bedankt en tot volgend jaar!

Groeten,
Alex Slagter (Axel), Klundert

Ook hier nogmaals iedereen bedankt die een steentje hebben bijgedragen, naast mijn medebestuursgenoten (Regina, Martin, Kristof, Marc, Hans) uiteraard: Pascal, Sonja, Mariëtte, Daniëlle, Anne, Judith, Marina, Julie, Miranda, Bertus, Roel, Percy, Sjoerd, Willard, Stephanie, Geert, en last but not least: WIEL!!! Onze luchtbuksschietheld natuurlijk!! De wedstrijd was dit jaar nog uitgebreider en mensen hebben er super van genoten. Wiel, bedankt hiervoor en uiteraard weer ook voor het inzetten van je bus! Zonder jou hadden we nooit alles op de camping gekregen. En uiteraard iedereen die ik vergeten ben!!!!!!!!!!!!! DANK JULLIE WEL!!!!

Ook uiteraard nog een dankwoord voor alle sponsoren die ons hebben geholpen bij deze meeting, door met een stand op de meeting te staan of door spullen voor onze tombola te geven. De meeting was mede hierdoor weer een succes met 80 Puma’s, super veel tombola-prijzen en hele mooie bekers bij de show&shine, de schietwedstrijd en de racewedstrijd met mini-auto.

groeten, Lidewij