Nürburgring (D), 30 april

duitsland 30

Verslag van Pumagirl:

Na het circuit van Zandvoort te hebben gehad werd het tijd om eens kennis te maken met de Nürburgring.
Op 30 april jl. was het dan zover. Om 11.00 uur hadden we afgesproken met nog 2 Pumadrivers, Pumamartin en R.A.T.
Martin was samen met Wiel gekomen en Robert had zijn vriendin Marina en nog 2 vrienden bij zich. Wij hadden Sander meegenomen, die had de Ring al vaak op zijn PC gereden en wilde het nu wel eens in het echie meemaken.
Ook was de XR/RS club er die dag met een paar leuke Ford Cosworth’tjes.

Na aankomst zijn we eerst even met zijn alleen een bakkie gaan doen en ondertussen kon ik me mentaal vast gaan voorbereiden op een rondje “”Ring””. Na een half uurtje te hebben gezeten was het dan zover om de tickets te gaan kopen. Iedereen kocht in totaal tickets voor 4 rondjes, was toch iets goedkoper dan per rondje betalen plus de tickets blijven het hele jaar geldig.
Onderweg terug naar onze Puma’s zagen we nog een bekende zwart/groene Puma staan, een Duitser die ook op onze Europese Ford Puma Meeting is geweest, Martin heeft nog een briefje achter de ruitenwisser gedaan.

We hadden besloten om Marina en haar vriendin naar een andere parkeerplaats te brengen waar ze mooi uitzicht zouden hebben op het circuit zodat ze de Puma’s goed konden zien als deze voorbij zouden komen.
Daarna zijn we teruggereden en werd het tijd voor het eerste rondje, helaas…pech, het circuit was afgesloten omdat er een ongeluk was gebeurd, wij weer terug naar de parking waar we uiteindelijk toch nog ruim een uur hebben moeten wachten voordat het circuit weer open ging.
Met Robert voorop, myself en gevolgd door Martin was het dan zover…racing-time!
Wat een ervaring om over dit circuit te racen, wel moeilijk omdat je de baan niet kent maar vooral ook goed opletten in je spiegels met wat er achter je aan komt. Deze ronde was best erg druk maar dat mocht de pret niet drukken. Binnen enkele minuten raasden Martin en Wiel mij al voorbij en een minuut of 5 later lukte het mij om Robert voorbij te gaan, ikke blij en trots…hoor ik later dat zijn vriend niet zo goed tegen de snelheid kon en dat hij mij maar voorbij liet gaan, leuk…hi,hi!

Weer teruggekomen bij de dames op de parkeerplaats even een broodje, wat drinken en nakletsen en natuurlijk ook even kijken wat er al zo langs komt scheuren.
Na een uurtje pauze werd er besloten om voor ronde 2 te gaan. Deze keer zouden beide dames met Robert mee het circuit opgaan, Martin met Wiel en Hans zou Sander meenemen in de Pumie. Ik zou de Puma’s filmen zodra ze langs zouden komen, dit is uiteindelijk ook gelukt, eerst kwam Martin al toeterend en zwaaiend voorbij, daarna Robert gevolgd door Hans, zie filmpjes.

Daarna werd het tijd om een ander plekkie te zoeken om het circuit van een andere kant te bekijken.
We besloten om nog 1 rondje te gaan. Sander wilde graag een keer met Martin mee want hij reed veel harder dan ons en dat is cool, hi,hi!, Robert ging een ronde alleen en ik ging samen met Marina.
Deze ronde was het gelukkig niet zo druk, alleen de Pumie maakte nogal wat lawaai in de bochten dus ik deed het wat rustiger aan omdat ik niet wist wat het kon zijn, achteraf bleek dat de banden tegen de bekleding van de wielkasten aanliep (ondertussen opgelost door een stukkie weg te snijden).

Het 4de rondje hebben we niet meer gedaan, deze kunnen we straks in Juli weer gebruiken. Martin en Robert zijn hierna naar huis gereden en wij hebben nog even bij het circuit gekeken en een patatje gehaald.

Al met al was deze dag een hele ervaring en we kijken er al zeker naar uit om in Juli weer te gaan.

Groetjes,

Regina (Pumagirl)