Nieuwjaarsmeeting, Garderen 14 januari

nieuwjaar004

Verslag van Pumamartin:

Zondag 14 januari, onze allereerste nieuwjaars meeting/tourtocht. In de voorgaande jaren hadden we altijd een heel lange ‘winterstop’, nu dus voor de eerste keer al in januari de eerste Pumadrivers activiteit van het jaar. De Veluwe tour, Garderen.
We hadden deze tourrit gekregen van de vader van Ilone (Dutchdelite). Regina, Hans, Maaike en Sjors hebben de route meerdere keren gereden en zo Pumadrivers klaar gemaakt.

Om 11.00 uur was verzamelen bij restaurant ‘Gasterij Zondag’ in Garderen vlakbij Apeldoorn. We nemen aan dat de Gasterij de hele week dezelfde naam heeft, maar zeker is dat niet. En wat hadden we weer een super weertje!! Regina en Hans en Sjors en Maaike waren er natuurlijk als eerste, gevolgd door Lidewij en John. Wij waren om 8.45 vertrokken uit zuid Limburg en waren netjes op tijd even voor 11.00 uur in Garderen. Robert en Marina kwamen niet veel na ons. André en Erna hadden nog even moeten zoeken, net zoals Mark. Het wachten was nog op Paresh, die vorig jaar iedere keer zo netjes op tijd was! Mark (Mugen Power) was de eerste keer bij een Pumadrivers activiteit aanwezig. Naar mijn gevoel voelde hij zich al snel thuis, bij het ’traditionele kopje koffie’ was het ijs in ieder geval snel gebroken. Uit eindelijk was Paresh ook gearriveerd en konden we vertrekken.
Na nog een paar foto’s bij het vertrekpunt en de uitleg wat er gedaan moest worden om de clubwedstrijd te winnen, ging de Veluwe tour eindelijk van start. Omdat het de laatste dagen zo veel en hard geregend had en we zelfs over een stuk onverharde weg moesten, had het bestuur een ludieke actie bedacht. Degene van wie de Puma na afloop het smerigst was, krijgt als prijs een Puma logo sticker voor bijvoorbeeld op de achterruit. Dus het was zaak, als je tenminste de prijs wilde winnen, om zoveel mogelijk plassen en modder mee te pikken.
Regina en Hans reden op kop en de strijd kon beginnen.
Al snel was duidelijk dat Paresh en Lidewij voor de hoofdprijs gingen, de foto’s en de filmpjes spreken wat dat betreft voor zich. Ik kan hier wel schrijven dat die twee waar ze konden nog even een bospad in doken om zo nog meer modder te happen. Maar je kunt beter de foto’s en filmpjes bekijken en je dan afvragen waarom Lidewij zaterdags nog 3 uur haar Puma gepoetst had???
Uiteindelijk zou de inzet van Lidewij en John beloond worden met de eerste plaats, dus de volgende keer zal de mooie Pumalogo sticker de achterruit van Gabba’s Puma sieren.

Het was weer een heel gezellige Pumadrivers dag, met een heel mooie tourtocht. De Veluwe is echt een heel mooie streek en de tocht leidde ons langs veel mooie plekjes over leuke, spannende wegen. Zelfs een stuk onverharde weg was erbij. Met name het gedeelte na de lunch was heel mooi. De lunch was overigens ook weer gezellig. Uiteraard ontbrak het soepie niet. Zoals gezegd het 2de gedeelte was echt heel mooi, op een gegeven moment reden we zelfs nog achter een 3 pk voertuig. We werden er een voor een netjes langs geloosd om uiteindelijk weer om te draaien en de verbaasde bestuurder weer tegen te komen. Nog net voordat het donker werd eindigde de tocht bij Gasterij Zondag. Het was nog steeds zondag, dus we konden nog niet controleren of de Gasterij de hele week zo heet.. Voordat we gingen eten, afscheid genomen van Mark en Andre en Erna.
Ook hier eerst weer een soepie, waar zijn tradities anders goed voor, en toen wachten op het hoofd gerecht. Duurde een beetje lang maar smaakte, misschien daardoor, prima. Het was tijd om naar huis te gaan, een super Pumadrivers dag was weer voorbij.
Met een opkomst van 8 Puma’s is het duidelijk dat we dit volgend jaar zeker weer doen. Hopelijk hebben we dan weer zo’n mooi weer. Regina, Hans, Maaike en Sjors bedankt voor het organiseren van deze mooie dag en voor het regelen van het super mooie weer.

Het is nu wachten tot 11 Maart, dan staat de Limburg tour op de agenda. Dit beloofd ook een heel mooie tour te worden, we zullen in ieder geval door 3 landen binnen 10 minuten rijden.

PumaMartin