Limburgtour, Swalmen 11 maart

limburg064

Verslag van Gabbagirl:

Zondag 11 maart hadden we bijna een record: 18 Puma’s verzameld op de markt in Swalmen (Limburg) voor een leuke tourtocht. Sjoerd102 en PumaMartin hadden deze tour al menigmaal uitgeprobeerd, met als resultaat af en toe natte kattepootjes!! De tour zou ons namelijk langs de Maas leidden, die nogal hoog stond af en toe.
Op zondag mochten wij dan eindelijk meegenieten van de voorpret van Sjoerd102 en PumaMartin. Dus op tijd het bedje uit en op naar het zuiden. We hadden met aardig wat Puma’s afgesproken onderweg voor de colonne west, 8 om precies te zijn. Het was net een soort zwaan kleef aan maar dan met Puma’s.
Eerst in Zoetermeer afgesproken met Louis. Super dat hij er bij kon zijn. Zijn vrouw was ook mee en kon eindelijk hun Pummie ook weer ff lekker uitgelaten worden! Delraich was er ook met Daphne, dus met zijn drietjes op richting Utrecht. Voor De Meern hadden we afgeproken met Heartbeat, een nieuw lid van de club. Die stond al ongeduldig op ons te wachten. Dus maar snel weer verder rijden, want ik wilde wel op schema blijven natuurlijk. Hup de A2 op en bij het tankstation stonden aardig wat Puma’s te wachten: Zorn en Sfelter. Even Puma’s naast elkaar parkeren, snel kodakmomentje..tja, we zijn net een stelletje japanners op die meetings, haha! En weer op weg, de A2 af. Onderweg sloot Syth nog aan in de colonne…oeps waren we toch iemand vergeten.. SORRY!!! We hadden voorbij Den Bosch nog afgesproken met Iceman, die reed meteen achter ons aan. Helemaal op schema en mooi op tijd uiteindelijk aangekomen in Swalmen. De routebeschrijving was prima, maar de tomtom deed ook braaf zijn best hoor.
Op de markt stonden al flink wat Puma’s op ons te wachten. Dus uiteraard weer Japanners nadoen en meteen ff iedereen gedag zeggen. Ook de nieuwe leden uiteraard even verwelkomen. Tof dat we toch steeds weer nieuwe leden hebben op de meetings!
Nadat iedereen er was eerst even een lekker bakkie gedaan! Met een heerlijke Limburgse vlaai, dat hoort er natuurlijk bij he?! Dank PumaMartin, het was heerlijk! Nog dank aan Mart Teeuwen, de baas van café “”De Geitesjtal”” voor alle drankjes!! Helemaal gratis. Het is de stamkroeg van Sjoerd102, dus die zal daar wel voor een flinke omzet zorgen dat we dit aangeboden kregen, haha!
Het was dan toch eindelijk tijd om te vertrekken. Routebeschrijvingen uitgedeeld en huppakkee. Het was super weer. Wel een beetje koud, maar de zon scheen volop. Leuk al die Puma’s bij elkaar, 18 stuks. In Delft hadden we er 20, dus net 2 meer.
We kregen ook een hoop bekijks onderweg met zo’n lange file katten achter elkaar. het heeft ook een hoop leuke foto’s opgeleverd (zie hieronder) en niet te vergeten leuke filmpjes.
De tour was erg afwisselend: lekker even scheuren op provinciale wegen of lekker slingerende landweggetjes, door weilanden, door bossen. Super! Erg leuk.
Af en toe raakte we een beetje verdeeld door verkeerslichten en kruispunten, maar met PumaMartin achterop en Sjoerd102 voorop waren we snel weer bij elkaar! Mijn complimenten, want ik weet hoe lastig het is om zoveel Puma’s bij elkaar te houden. Heb 10 extra grijzen haren overgehouden aan de Delft tour haha!
Voordat we doorreden naar de lunchlokatie hadden we nog even een tussenstop. Even genieten van de zon en elkaars Puma’s nog eens goed bewonderen, sommigen van buiten en binnen. Het was blijkbaar ook een sanitaire stop voor sommigen…foei toch!! Stelletje wildplassers.
Het was weer tijd om te gaan en PumaMartin heeft meteen wat leuke filmpjes gemaakt. Op naar de lunchlokatie. De tijd begon toch aardig weg te tikken en de maagjes begonnen her en der wat te knorren.
De lunch was in La Villa Blanch in Thorn. De tour door het witte stadje was trouwens erg leuk met van die geinige kasseienweggetjes.. Nou ja, leuk, met sportbanden en een veerpootstang en stugge vering zijn die kasseien toch iets minder prettig hoor. Ach ja, het oog wil ook wat zullen we maar zeggen.
Het was aardig druk in het dorpje, de terrasjes zaten vol, dus uiteraard ook hier weer een hoop bekijks met al die Puma’s! Tja het blijft een prachtig gezicht hoor, zoveel bij elkaar!
Puma’s uiteindelijk geparkeerd, file bij de parkeerautomaat en op naar de lunchlokatie, waar een heerlijk lunchbuffet op ons aan het wachten was. Prima geregeld, even lekker bijtanken! Zo’n soepie en broodje kroket of frikadel ging er wel in.
Op weer richting de Puma’s. Snel even wat foto’s en filmpjes en het tweede gedeelte van de routebeschrijving werd uitgedeeld. Ik moet zeggen dat het wel lastig was af en toe, rijden, navigeren en foto’s en filmpjes maken.. tja, mijn navigator was een beetje ziekjes!! Arme schat!! Maar moet zeggen dat de foto’s en filmpjes aardig gelukt zijn!
Ook het tweede gedeelte van de tour was erg leuk. De tour ging overigens niet alleen door Limburg, maar ook door België en zelfs Duitsland. Dus het was een echte drielandentour! Vandaar dat we dus ons paspoorten mee moesten nemen!
De tour eindigde uiteindelijk weer in Swalmen. Dus nog even de markt onveilig gemaakt en wat foto’s gemaakt. Er was nog de mogelijkheid om een hapje te eten, maar voor ons was het tijd om naar huis te gaan! We moesten nog 2 uur rijden, en onze katjes hadden ook best honger haha! Dus op naar Leiden, onderweg snel even een snack gehaald bij de Mac, waar we nog een Puma tegen kwamen van de tour. Ronald, die had hetzelfde idee, geinig!
Uiteindelijk waren we om 20.00 uur thuis. Uitgeput en voldaan!!! Het was echt een prachtige dag, een mooie tourtocht!! En super gezellig. Leuk om iedereen weer even te zien en uiteraard ook de nieuwe leden. Ik hoop dat jullie je welkom hebben gevoeld en de super gezellige sfeer van ons clubbie hebben kunnen proeven! Ik vond het een top Pumadrivers dag. Dank aan PumaMartin en Sjoerd102 voor de goede organisatie.

Groetjes,
Gabbagirl