Kerst Tourrit, Meer (B) 17 december

kerst040

Verslag van Sfelter:

Al lang van te voren stond op het Pumadrivers Forum de Kerstour / meeting 2006 in België aangekondigd. X-tof en Julie hadden de nodige voorbereidingen getroffen om het allemaal goed te laten verlopen.

Meer (België): Café ’t Hoekske
Zondag 17 december was het zover. Startpunt café ’t Hoekske in Meer vlak bij de grensovergang België – Nederland. Het weer was vrij goed. Desondanks waren een aantal auto’s al redelijk smerig van opspattend water en pekel. Of hadden sommige misschien lopen rallyrijden in polder? In afwachting van later binnenkomende leden gingen we kennismaken en wat drinken in ’t Hoekske. Sommige leden waren in Pumadrivers polorood gekleed. Herkenbaarder kon niet.
Er zaten ook wat veldwielrenners onder de blubber in het café. Hun fietsen op de volgwagen zagen er erg smerig uit, daarmee vergeleken waren onze Pumaatjes net gewassen. In totaal stond er uiteindelijk een aardige colonne van zeven Pumaatjes (inclusief inhoud) uit alle windstreken opgesteld op de parkeerplaats van Café ’t Hoekske. Rijden maar!

Tussenstop Hooge Mierde (Nederland)
Via leuke binnenweggetjes en route met X-tof en Julie voorop kwamen we uiteindelijk weer in Nederland terecht. Op het plein van Hooge Mierde was er nog genoeg plek voor de outdoor kerststal. Na de nodige foto’s gingen we naar binnen bij café-restaurant de Bijenkorf. Namens het bestuur werd er een consumptie genuttigd. De serveersters waren kennelijk onder de indruk van de Pumadrivers. Enkele leden merkte op dat ze trillende handen hadden tijdens het bedienen. Er werden wat (technische) autoweetjes uitgewisseld en er werd ook een bezoek aan het toilet gebracht. Via het raam zagen we een groep oudere inwoners langs de kerstal lopen. Ze hadden echter meer oog voor de opgestelde Puma’s dan voor de kerststal. Misschien zagen ze leuke opties voor hun eigen auto?
Het was weer tijd om de motoren te starten!

Kerstmarkt Mol (België)
Wederom werden we over mooie wegen gestuurd door X-tof en Julie. Onderweg namen we nog een authentiek bruggetje mee met daarna een kasseienstuk. De schokbrekers en onze botten hadden het even zwaar te verduren. Hoge verkeerdrempels zijn voor sommige Puma’s niet lekker te nemen. De schuin-drempel-overrijden-methode kwam een aantal keer voor. Na zo een verkeersdrempel even flink doortrekken en de groep was weer compleet.
We waren niet de enige mensen die op het idee waren gekomen om naar de Kerstmarkt van Mol te gaan. Toen we binnenreden was deze drukte wel leuk. Veel winkelpubliek bleef even kijken naar de colonne Pumaatjes. Er stond een Belgische Puma geparkeerd op de hoek van een drukke straat. Enthousiast werd er meteen een flyer onder de ruitenwisser gedaan. Later werd er bij een andere Puma ook een flyer op de auto gedaan. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Aangekomen bij de parkeerplaatsen, bleken er nauwelijks vrije parkeerplekken te zijn. Dit was dan weer het nadeel van veel winkelpubliek Een enkeling van ons had geluk om zijn auto ergens tussen te proppen. Een deel is daarom iets doorgereden. Zij parkeerden hun auto in een nabijgelegen Belgische “”Villawijk””. Na weer verzameld te hebben, gingen we winkelen. Op het grote marktplein waren allerlei standjes met eten en drank voor de gezelligheid. Er was zelfs bakharing…. Ook liep er een steltenloper rond, die zonder te blazen de grootste bellen maakte, die meteen kapot werden gemaakt door Belgische belhameltjes. Leuk weetje (Wikipedia): Een van de grotere werkgevers van Mol is de Mora fabriek waar circa 200 personen werkzaam zijn. Sommige leden hadden nog afspraken in de avond. Een deel vertrok daarom voor het diner. Om zes uur was het tijd om te gaan eten in Rubens. Speciaal voor de Pumadrivers stond er een ronde tafel klaar. Met wat schuiven konden we allemaal wachten op het eten. Eerst een drankje, sommigen een soepje en tenslotte het hoofdgerecht. Iedereen was unaniem tevreden over het eten. Het was heerlijk. Er stonden zelf grote schalen met patat. Er werd ook een kommetje met bijbehorende saus omgegooid, maar natuurlijk werd er door de bediening voor een nieuw kommetje en extra mayonaise gezorgd. De lange trap naar de bovenverdieping werd als klauterapparaat gebruikt door een kleuter. Heen en weer, heen en weer. Gelukkig hadden we er niet al te veel last van tijdens het eten.
Ondertussen was het hevig gaan regenen. Niet iedereen had dit verwacht, dus met zelfgemaakte regendeksel en capuchons liepen we in holdraf naar de auto’s. Na een afscheidsgroet stapte iedereen snel zijn auto in. Motor warm laten draaien en blower op vier! De regen was vrij hevig toen we Mol uitreden. De groep werd bij een stoplicht in tweeën gedeeld. Limburg en Gelderland gingen de ene kant op. Noord-Holland en België gingen richting Antwerpen. Op het forum kwamen de berichten naderhand binnendruppelen dat iedereen veilig thuis was gekomen. Foto’s en filmpjes zijn veel gemaakt. T.z.t. zullen de diverse leden ze wel vrijgeven.
Al met al een geslaagde kersttour / meeting. Voor mij extra bijzonder omdat het de eerste keer was. Het was leuk om te zien dat er allerlei motoren en versies aanwezig waren uit heel het land. De organisatie was ook goed geregeld. We zijn niet verdwaald en er stond een tafel voor ons gereserveerd. Voor iedereen die nog niet naar een meeting is geweest: # DOEN #!

groetjes, Sergio