Meguiar’s poetsdemo Rijsbergen, Leiderdorp 27 juni

rijsbergen010

Verslag van Gabbagirl:

Twee weken geleden kreeg ik een telefoontje van Joris van Rijsbergen, dat Meguiar’s op woensdag 27 juni bij hun een poetsdemo zou geven of wij met de club wilde komen. Ik was uiteraard erg enthousiast, want Leiden – Leiderdorp is nog geen steenworp afstand. Maar of ik nog meer clubleden mee zou kunnen krijgen, op een doordeweekse avond, zo kort van te voren… Ik had mijn twijfels, al wist ik al een iemand die natuurlijk geen nee kon zeggen, Pascal. Die woont namelijk zo goed als twee kilometertjes volgens mij van Rijsbergen af.
Ik dit dus snel op het forum gepost. En inderdaad, Pascal durfde alvast geen nee te zeggen haha! Nog ff gevraagd of Kristof dit rond wilde mailen naar de leden. Zelf nog even de leden in de omgeving persoonlijk gemaild en dat werkte! Toch aardig wat aanmeldingen, om precies te zijn, 6 stuks!
Woensdag was het dan zo ver. Wat eerder weg bij het werk vandaan, want Hansie zou bij mij komen eten. Wel zo gezellig. We wilden net lekker aan de spaghetti bolognese, bereid door mijn enige echte huiskok, John beginnen, toen Jandrea belde. Hij was er al. Ik nog voorgesteld om mee te eten, maar nee de voorkeur ging naar een vette snack bij de snackbar bij mij onder de flatHopelijk heeft het gesmaakt!
Nadat Jandrea zich ook bij ons had gevoegd zijn we om 18.45 uur vertrokken richting Pascal in Leiderdorp. Daar aangekomen stond een heel welkomscommitée. De ouders van Pascal waren er en Paul uit Alphen was ook al gearriveerd. We waren compleet, dus de ouders van Pascal gedag gezegd (die overigens niet heel vrolijk waren net als Pascal, want een of andere idioot had in hun beide auto’s.. DUS JA OOK BIJ DE PUMA. een vette kras in de motorkap gezet…Echt balen dus, en op naar Rijsbergen in colonne. Daar stond Louis al op ons te wachten. Net als natuurlijk de mensen van Rijsbergen, Joris, Rick, Irsan en Rob Mellaart van Meguiar’s en nog wat meer belangstellenden.
Mooi de Puma’s naast elkaar opgesteld. Hansie hoefde niet eens geïnstrueerd te worden, want die parkeerde zijn Focus braaf aan de overkant haha. Tja, Pumagirl leent haar Puma dus echt niet uit he!! Ook niet aan haar vent¦….
Even wat kiekjes gemaakt en toen ff iedereen gedag gezegd. Rondje gelopen..uiteraard even Rijsbergen ook op de foto gezet. Ze hebben echt een hele mooie grote zaak met heel veel (tunings)artikelen voor auto’s en dus ook voor de Puma! Voor diegene die het nog niet weten: je krijgt hier flink wat korting op hun artikelen op vertoon van je clubpas….hinthint!!
Even gebabbeld met Rick en de flyers van het EFPM aan hen gegeven, dus die liggen daar weer mooi op de balie! Toppie!! Ze vonden het een mooie flyer, uiteraard staan zij er al op als sponsor, want begin september mag ik weer bij hen komen “”winkelen”” voor de tombola
En er stond een lekker drankje en koekje klaar voor ons klaar. Goed geregeld.
Uiteindelijk kwam er nog een Puma bij. Gebega uit Leiden was ook nog ff een kijkje komen nemen. Leuk om te zien dat er dan toch nog weer zoveel Pumadrivers bij elkaar komen voor zoiets.. uit Almere, uit Delft.. uit Doetinchem. Toppie!

Het was half 8 geweest dus tijd voor de poetsdemo. Rob Mellaart stelde zichzelf even voor en legde uit dat hij het vijf stappen plan ging uitleggen. Als strenge meester zei hij dat we tijdens de uitleg geen vragen mochten stellen, maar wel erna en dat we goed moesten opletten.. we zouden worden overhoord…… hmmm..heb ik achteraf iets gemist
De uitleg was echt heel duidelijk en ook super nuttig. De Peugeot van Rick.. sorry guys.¦.geen Puma.. werd gebruikt als demo-auto. Maar op zich ook wel beter dat het geen Pummie van ons was, want na de demo was een deel van het spatbord rechts en een deel van de motorkap helemaal glimmie en de rest niet  Tja, Rick, dat wordt poetsen van het weekend!! Hij had graag gewild dat we na de uitleg allemaal een stukje zouden doen, maar sorry..Pumadrivers raken geen Peugeot’s aan haha. Daar kon die wel om lachen!

Verder met de demo. De vijf stappen komen kort hier op neer: stap 1 is goed je auto wassen met heeeel veeel water. Dat is belangrijk. Zet ook geen hogedrukspuit op je auto, daar veroorzaak je alleen maar krasjes mee. Gewoon afspoelen en daarna met een wash mitt (beter geen ouderwetse spons: wederom krasgevaar) goed wassen met veel water. Doe ook meteen de banden, velgen en eventueel het interieur. Het is niet handig om dit later te doen, dan heb je weer risico dat vuil op je gewaxte lak komt.
Stap 2 is de prep-fase..voorbereiding dus. Hier toe behoort het kleien..nee niet wat je in dat kleine hokje doet……maar kleien voor je auto. Je kan ook eventueel daarna de paint cleaner gebruiken, om de kleurlaklaag schoon te maken. Met klei maak je namelijk alleen je blanke laklaag schoon.
Stap 3 is de polish fase, die spreekt voor zich lijkt mij. Maar die toch vaak wordt overgeslagen.Ook door mijzelf oeps..dus ik ga dit snel in mijn routine inpassen
Stap 4 is dan het waxen.
Stap 5 betreft het poetsen tussen wasbeurten. Zorg dat je nieuw vuil (om het zo maar te noemen) meteen verwijderd, zoals hars, teer, vogelpoep. Laat je dit soort vuil te lang zitten (al is het maar 1 dag) dan wordt je lak beschadigd en in sommige gevallen zelfs onherstelbaar.
Oja en voordat ik het nog vergeet, een belangrijke tip: hou je doek altijd onder controle. Jij bent de baas! zijn de woorden van Rob, maar helaas ging tijdens de demo de doek toch af en toe met hem aan de haal.

Meguiar’s heeft een uitgebreid assortiment van producten. Velen vinden het misschien de eerste keer dat ze iets willen kopen erg duur, maar vergis je het niet; het is echt goed spul en bovendien doe je er vaak veel langer mee dan met andere (goedkopere) producten. Er zijn al veel mensen binnen onze club die zweren bij Meguiar’s, maar ook buiten onze club. Meguiar’s is marktleider in Amerika! En ze bestaan al sinds 1901..Lang he!

Toen de demo bijna klaar was, kwam uiteindelijk Nikea ook nog even een kijkje nemen. Die kon nog net wat laatste tips meepikken.
Aan het eind werden even alle producten van Meguiar’s besproken, wat toch ook wel heel nuttig was, maar wat ook mijn verlanglijstje van producten die ik wil hebben, weer langer is geworden…Ach ja, alleen het beste voor onze Pummies he!!

Na de demo was er een mogelijkheid om eventueel wat vragen te stellen over je eigen auto. Dat heb ik ook maar even gedaan, want mijn velgen slaan telkens zo wit uit. Wat blijkt, ze beginnen te oxideren. Maar wat ScratchX en techwax kon misschien nog helpen, dus ik heb weer wat te doen zondag haha! Want deze velgen gaan echt nog niet lang niet weg… veel te mooi!

Onder het genot van wat fris en koekjes hebben we nog aardig lange tijd nagekletst. Ineens was het namelijk al weer half 10 geweest, de tijd gaat snel als het gezellig is. Langzaam aan vertrokken er enkele Puma’s richting huis. Ook Rob van Meguiar’s nam afscheid. Toen hebben we nog met Rick staan kletsen. Ook erg gezellig. Enkelen hebben nog even de zaak bekeken, wat over onze komende meetings gekletst en toen was het al weer half 11 en waren Hansie en ik de laatste overgebleven. Dus tijd om ook richting huis te gaan. We kregen allemaal nog een tas mee met leuke proefmonsters en een keycord! Super, bedankt!

Samen met Hansie richting Leiden gereden, waar onze wegen scheidden, want Hansie moest natuurlijk richting de N11. Ik was lekker snel thuis, dat is ook wel eens lekker na een meeting.

Ik wil hierbij Rijsbergen nogmaals bedanken voor deze leuke, maar vooral leerzame avond! Wij zijn ook erg blij dat we jullie als kortingsbedrijf/sponsor hebben!! Het ontvangst was ook erg goed geregeld. Als er meer meetings bij jullie zijn, zijn wij er zeker bij!!

Meguiar’s, met name Rob Mellaart, wil ik ook nogmaals bedanken voor de duidelijke uitleg. Iedereen had toch weer wat tips opgepikt en daar gaat het natuurlijk om. Ook de uitleg van de verschillende producten vond ik erg handig, want uit het boekje kon ik soms niet helemaal opmaken wat nou precies waarvoor was. Dank! Ik denk alleen wel dat Rick een beetje teleurgesteld dat je niet zijn hele Peugeot glimmend hebt gemaakt.

Ook de aanwezige Pumadrivers, Hansie, Pascal, Louis, Paul, Jandrea, Nikea en Gebega, bedankt dat jullie gekomen zijn. Leuk ook om ff de tijd te hebben om met elkaar te kletsen, want dat schiet er nog wel eens bij in op eigen meetings doordat ik druk ben met de organisatie.

Pumadrivers, tot een volgende meeting!!

Groeten,
gabbagirl