Vroemdag, Circuit Zolder (B) 17 oktober

vroem67

Verslag van Sjoerd:

17 Oktober was het zover, De inmiddels bekende Vroemdag op circuit Zolder. Op deze dag worden kinderen (met een beperking) uit het speciale onderwijs een sportieve dag op en rondom circuit zolder aangeboden. Vele kinderen uit België zijn present.Ze kunnen onder meer met een jeep op een 4×4 parcours rijden en natuurlijk op het circuit enkele rondes meerijden.Natuurlijk waren weer enkele leden van de Pumadrivers present.

Om kwart voor zeven stond ik klaar voor vertrek, nog even wachten op Michel (met een Ferrari F360 F1 Spyder) die ook dit event eens wilde meemaken.Tussendoor nog even tanken. Met een brede Ferrari is dat toch lastig als de tankdop net aan de andere kant zit, en de slang net tekort.Om half acht bij de grensovergang in Stein verzameld om samen met Christian (en Daniëlle) en Martin (en Roel) met de Puma’s richting circuit te gaan.

Bij aankomst in Zolder op de paddock direct een goed plekje in de zon uitgezocht direct naast het circuit, samen met DE blikvanger van deze dag (de Ferrari) Ook de kinderen viel deze toch wel aparte Puma op. FERRARI FERRARI!!! Hebben we toch wel meer dan eens gehoord. In het begin was het erg koud en Christian liep gewoon in zijn t-shirt!!! Gelukkig werd het later op de dag nog erg zonnig en kon zelfs de airco aan.

PuMarc kwam enkele minuutjes later, samen met Rene en diens vader. Rene had zijn Renault 5 GT Turbo achter op de trailer van hun Ford Ranger mee gebracht. Helaas kreeg Rene de Renault niet optimaal afgestemd. Daarna onze inschrijvingsformulieren, sticker en tranponders opgehaald. Bjorn, Keneth en Eddy waren ondertussen ook geariveerd. Bjorn helaas nog zonder Puma. Hij heeft na z’n ongeluk een nieuwe Puma gekocht, maar daar moest ie nog eventjes op wachten. Kenneth was wel z’n Puma en vertelde dat ie slalomwedstrijden rijd met z’n Puma. Dus volgend seizoen zullen wij als Pumadrivers zeker een naar een van zijn wedstrijden gaan kijken.

We waren ingedeeld in sessie 1 (samen met o.a. de Impreza club en Porsche club). Eerst maar wat rondgelopen en kijken naar al het moois zoals een Ford GT40 en diversen Porsches. Al snel kregen we het groene licht om de baan op te gaan.

En mijn eerste ervaring op de baan: De pitstraat uit en de eerste serie bochten ging goed (tot zover nog het record voor X-tof). Ook de 1e chicane ging goed. Bij de 2e chicane had ik de bocht minder scherp ingeschat. Gevolg was dan ook dat ik een beetje instuurde maar in feite rechtdoor ging, enkele metertjes hobbelend door het zand en ik was weer op de baan zonder schade. Voor de rest ging de sessie foutloos. En reed daarna bewust (met kinderen aan boord) wat rustiger. Erg leuk om te zien hoe elk kind de dag anders beleeft, De ene blijft aan het vertellen en lachen, de andere zit doodstil in de auto.

Nadat de sessie afgelopen was, terug naar de paddock. Toen kwamen Paresh (met behulp van wat smsjes van Martin) en nog een Puma (Tim) aangecrosst. Samen met hen een goed verzorgde lunch genuttigd. Echt rustig bleef het niet in ons hoekje aangezien hier de Ferrari voor de nodige “”fans”” zorgde, die hem maar graag wilden zien en nog liever hoorde.

Tijdens de pauze viel Nikea’s ook op het rechter voor wiel van Marc’s Puma……. Marc had extra andere voorbanden gemonteerd om z’n eigen banden en velgen te sparen. Wat bleek nou, Paresh kon met 2 vingers moeite loos een bout los draaien….. en Martin draaide ook makkelijk een 2de los. (zie foto’s) Marc zei nog na afloop van de eerste sessie dat er rook van z’n rechter voorwiel kwam…………Dankzij de oplettendheid van Paresh konden verdere problemen voorkomen worden.

Na de pauze tijd voor sessie 2 die vrijwel hetzelfde verliep als sessie 1 (in de pitstraat kind laten instappen, 2 rondjes rijden en dan terug naar de pits, kind eruit en volgende erin) Na het eind van de sessie hebben we onze auto’s in de paddock geparkeerd en de deelnemers van sessie 2 bekeken. Jammer dat sommige denken dat het een race is. Rechts inhalen, driftend door de bochten en meer van dat soort ongein. Gelukkig kregen deze coureurs een waarschuwing, want je moet er niet aan denken dat er iets zou gebeuren. Nou ja, toch één ongelukje, een Seat Ibiza in de muur. En nog enkele ballen op de baan (waren bij het speelterrein/voetbalveld over het hek gevlogen.

Op het laatst kregen alle deelnemers (mits voorzien van helm) nog de mogelijkheid om “”vrij te rijden””. Wij hadden met de Pumadrivers een eigen pitbox toegeëigend en enkelen waagden nog een rondje. Ik zelf ben nog even met Michel een paar rondjes meegereden in (hoe kan het ook anders) de Ferrari, wat een geluid wat een power, GEWELDIG!! Nadat de dag afgelopen was nog enkele foto’s gemaakt voor de “”Pumapitbox”” en onze transponders ingeleverd. Daarna nog met Daniëlle, Paresh, Martin, Roel & Michel nog wat gaan eten bij het Van der Valk hotel in Urmond. Wat Paresh zich als voorgerecht bestelde, kunnen jullie zelf wel invullen.

Na afscheid genomen te hebben, trok Michel even het gas open op de snelweg. Kom ik op de afrit, staat de KLPD daarÂ….. met de Ferrari. Ook Paresh had dit gezien en had al direct Martin gebeld. Alle commotie voor niks! Het bleek gewoon een alcoholcontrole te zijn (en de agent ook nog een bekende). Ondanks dit feitje was het een schitterende dag, die hopelijk volgend jaar weer is.

mvg Sjoerd 102