2de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul & European Ford Event, Landgraaf 8 en 9 september

efpm0076

Een uitgebreid verslag van Gabbagirl, onze nieuwe voorzitster:

Het was eindelijk zo ver: vrijdag 8 september, tijd om te vertrekken richting Driebergen om mijn vriendin op te halen en dan op naar Valkenburg a/d Geul. The place to be!! Donderdag na het werk gauw Puma gewassen en ingepakt, dus ik kon op tijd vertrekken vrijdag, half 11 in de ochtend. Om half 12 was ik in Driebergen. Miran d’r spullies nog in de Puma gepropt.. paste bijna niet meer haha. Tja, je moet natuurlijk wel je hele hebben en houden meenemen naar een weekendje weg he. Op naar het zuiden. We hadden met Martin afgesproken, dat we eerst bij hem een broodje zouden komen eten en dan naar de camping zouden gaan. Zo gezegd, zo gedaan.
Iets later dan gepland arriveerde we in Wijnandsrade. Lang leve de files op de A2 op vrijdags…. Nog een korte omleiding in Wijnandsrade zelf, maar om 2 uur waren we er dan eindelijk. Mariëtte had heerlijke broodjes gemaakt. Super! Wiel en Daantje waren er ook al. Even bijkletsen en toen was het tijd om naar de camping te rijden met zijn allen. Onderweg met Martin nog wat routebordjes opgehangen. ‘S ochtends had Martin al op de kop gekregen van een man van Rijkswaterstaat dat er geen bordjes over ANWB borden mochten worden geplakt… ach ja.. lekker toch gedaan!!! Hihi.
Aangekomen op de camping, stond ons een onaangename verrassing te wachten. Op het gereserveerde gebied van de camping stond middenin een camper!!! Aaarrrrgggghhh!!!! Niet te geloven. Rob van de camping had hem nog gewaarschuwd dat hij daar niet mocht staan, maar lekker toch gedaan. Niet te geloven… Toen maar besloten om de camping wat anders in te delen en uiteraard eerst een mooi plekje voor het bestuur gezocht.
Tijd om de tentjes op te zetten. Ging niet bij iedereen van harte, haha. Ook het opzetten van de partytenten kosten nog wat improvisatie.. tie-ripjes enzo.. hihi.. Belgische kwaliteit noemen ze dat toch, Kristof?? Geintje!!
De eerste Puma’s kwamen al binnen gedruppeld. Enkele leden van Pumateam Europe waren er als eerste. De rest zou later komen. Meteen Pumaatjes inschrijven en ze een mooi plekkie gegeven.
Het weer was echt super. De zon scheel volop… goed geregeld dus. De vrijdag vloog wel om. Alle spullen voor de tombola uitstallen, bekers neerzetten, Pumavlag neerzetten, clubvlag ophangen in de boom (met dank aan ons boomaapje Kristof) en de kaart van Europa een mooi plekkie gegeven. De airbrusher arriveerde ook al vrijdag, met aan het einde van de middag nog enkele Pumateam Europe Puma’s en nog enkele Duitse Pumafreunden!! Iedereen netjes ingeschreven en naar hun plekkie gewezen.
Nadat alles en iedereen een plekje had gekregen, was het tijd om een hapje te gaan eten in het restaurant van de camping. De jagerschnitzels waren al tijdig besteld door Martin en Wiel, dus dat was helemaal goed geregeld. ‘S avonds gezellig met zijn allen onder de partytenten zitten kletsen onder het genot van een drankje en hapje! Pascal kreeg nog bijna een stok van de partytent tegen zijn hoofd, toen die stok bedacht dat twee tieripjes echt niet voldoende was om hem bij elkaar te houden…
Pumateam Europe had voor het slapen gaan twee Pumaatjes nog even op stal gezet..hihi..onder hun partytenten. Zag er echt schattig uit (zie foto’s).
Lagen we eindelijk in ons tentje, begon Wiel naast ons te klagen dat hij zo remie lag met Martin, terwijl er twee leuke dames naast hem lagen… Tja, riep ik, “”moet je hier komen””. Nou dat kun je dus beter niet tegen Wiel zeggen, want binnen een seconde, nou ja seconde, hij had moeite met alle zeven deuren van de tent (dacht dat ik maar drie ritsjes had, haha; toch iets te veel gedronken Wiel??), gooide hij zichzelf onze tent in… Het was wel knus, maar met in ons achterhoofd het gesnurk van Wiel hebben wij hem toch taktisch weer ons tentje uitgewerkt haha! En toen was het toch echt tijd om een tukkie te doen.
Na een zeer koud nachtje in de tent (nee, een thermoslaapzak en twee lagen kleding was niet eens voldoende om mij warm te houden..brrrrr) was het dan echt zo ver, de tweede Europese Ford Puma Meeting. Iedereen van het bestuur was ook inmiddels gearriveerd.
Eerst nog even gauw genieten van het heerlijke ontbijtje dat was geregeld door Mariëtte en Sonja!! Dank hiervoor nog dames. Toen was het zo ver: de meeting begon. Alles stond klaar en de Puma’s stroomden binnen. Het inschrijven ging eerst een beetje met horten en stoten, maar langzaamaan kreeg iedereen de smaak te pakken en ging het van een leien dakje. Leuk ook om te zien dat verschillende leden ons hielpen hiermee, zonder dat we dat hoefden te vragen. Toppie!!
Ook op zaterdag was het super lekker weer. Dat maakte die koude nacht wel goed. Met zo’n zonnetje warmden iedereen snel op. En de Puma’s bleven maar komen. Het waren er uiteindelijk 56!! Super he! Er waren heel veel Duitse Puma’s, uiteraard ook Belgische en Nederlandse Puma’s, maar zelfs twee Franse Puma’s. Echt leuk om zoveel Puma’s uit zoveel landen te mogen ontvangen. Pumateam Europe was er, Pumaclub Deutschland, Fordclub Lüneberg en Pumaclub België en uiteraard leden van ons eigen clubbie Pumadrivers. Daarnaast waren er ook een hoop niet-leden. Er is er zelfs nog eentje lid geworden. Nummer 60!! Gefeliciteerd Jos en welkom bij de club natuurlijk.
Overdag hadden we een schietwedstrijd met luchtbuksen, georganiseerd door Wiel. De animo was in het begin niet zo heel groot, maar nadat een schaapje over de dam is, volgen er meer. Uiteindelijk hebben er veel Pumavrienden een schotje gewaagd. Ik zelf uiteraard ook, maar het ging niet zoals gepland….de afstand was ook wel erg groot! Jammer… Het was ook meteen tijd om lootjes te verkopen voor de tombola. Voor maar 50 cent had je een lootje en er waren super prijzen om te winnen.
Als voorzitter slash coördinator moest ik natuurlijk alles goed in de gaten houden en kijken of het allemaal wel goed ging. Dus hier en daar een praatje maken. Ook met onze stands die er weer waren, Carclean & Harrie uit Duitsland met heel veel leuke gadgets. Daarnaast was Kufper art er ook. En niet te vergeten onze airbrusher. Iedereen netjes voorzien van een drankje. Ook even wat praatjes gemaakt met diverse (oude) bekenden. Leuk om te zien dat diverse mensen van vorig jaar er weer waren. Tussen de bedrijven door nog even wat fotootjes gemaakt en gestemd voor de show&shine. Om drie uur was het tijd om de stemmen voor de show&shine te gaan tellen en te beginnen met de tombola. Eerst nog even iedereen welkom heetten en even aandacht gevraagd voor alle sponsoren. Daarna hebben we Marc, onze oprichter, nog even in het zonnetje gezet, omdat hij stopt als voorzitter (en ik dus het stokje heb mogen overnemen). Kufper art had een super mooie bronzen plaat gemaakt van de Puma van Marc met als onderschrift: erevoorzitter Pumadrivers! Zijn nieuwe titel. Marc schrok wel even toen ik aan hem vroeg of hij wist wat de taken van een erevoorzitter zijn.. haha, helemaal niets Marc!! Gefeliciteerd met je nieuwe titel en dank voor het oprichten van deze Pumaclub!
Tijd voor de tombola: Het dochtertje van Viola uit Duitsland kreeg de eer om de lootjes te trekken. Martin deed het woord en ik maakte iedereen blij met leuke prijzen. De derde prijs van Autostyle, de neon Autostyle clock, heb ik zelf gewonnen. Stond er leuk bij de neoncontest, hihi. De tweede prijs, ook van Autostyle, de stroboscoop lampenset werd door een van de Duitse Pumafreunden gewonnen en de hoofdprijs, de verlagingsveren (eveneens van Autostyle) waren voor onze eigen Arjan. En niet te geloven, maar Arjan ging er ook vandoor met onze special prize, de prachtige Puma airbrush van onze airbrusher, The Morning Star.
Na de tombola was het tijd voor de prijsuitreiking van de show&shine. Ook dit jaar hadden we veel bekers om weg te geven. Ik zelf mocht de eerste prijs in ontvangst nemen voor Best Women’s car. Dat is toch een mooie beloning voor alle uurtjes die ikzelf en John natuurlijk onder ons Pumaatje door brengen 😉 Regina werd tweede van de Best Women’s Car. Bij de non-tuned mochten onze eigen leden de prijzen in ontvangst nemen. Erna en Andre werden eerste, Pascal tweede en Arjan derde. Verder vielen Yves en de oranje Duitse Puma, en niet te vergeten die mooie zwarte Puma met vleugeldeuren in de prijzen. De meeste kilometers waren gemaakt door een Duitse Puma: 820 kilometer!! Als laatste hadden we de Overall Winnaar, ook deze werd gewonnen door de oranje Duitse Puma met vleugeldeuren (en een leuke mini-bikeje!!).
Ook de prijzen van de schietwedstrijd werden uitgereikt: twee sets sportremmen voor de Puma en een stripingkit. Yves ging er uiteindelijk vandaag met de hoofdprijs: een tegoedbon voor sportremmen ter waarde van € 190!

44 punten. Netjes hoor Yves.
Na al die prijsuitreikingen was het tijd om een happie te eten. We hadden dit jaar voor het eerst een bbq geregeld. Afgezien van het feit dat er eerst door de bbq-man lege gasflessen waren afgeleverd, werd het een super bbq. Heerlijk vlees, met dank aan de koks (o.a. Kristof en Julie) en lekkere salades en niet te vergeten stokbrood met kruidenboter. En dat voor maar 10 euro per persoon. Dit gaan we volgend jaar zeker weer doen.
De tweede Europese Puma meeting werd afgesloten met de neoncontest. Een hoop Pumaatjes hadden neon eronder. De prijzen werden uiteindelijk uitgereikt aan Marc, als derde, mijzelf, als tweede en Christian, als terecht eerste. Christian, ook wel bekend als Indo Style, heeft die blauwzilvere Puma op de foto’s met een hoop neon onder en in de Puma. Erg netjes gedaan! Alle prijswinnaars uiteraard gefeliciteerd!!!!
Moe maar voldaan ’s avonds nog gezellig weer met zijn allen een drankie gedaan. Het was uiteindelijk ook best laat dat ik zelf mijn tentje in ben gekropen, maar ik had het wel warm deze nacht, met dank aan Wiel voor de extra dekentjes.
Zondag weer vroeg op: camping opgeruimd, tentje ingepakt en Pumaatje weer volgestouwd met alle spullies. Een heerlijk ontbijtje genuttigd in het camping restaurant en toen op naar Landgraaf: met 25 Puma’s!! Super om met zoveel Puma’s in colonne over de snelweg te rijden. Ik heb nog enkele filmpjes gemaakt, die staan hieronder. Omdat ik ergens gestopt was voor een filmpje, moest ik daarna gas geven om de colonne in te halen.. dus reed lekker 140, toen mijn lieve brijrijdster mij attendeerde op de flitspaal!!! Ik in de ankers, en net op tijd reed ik weer 100. Oeps!! Dank je Miran, dat scheelde mij een erg hoge boete!
Op Landgraaf alle Puma’s strak naast elkaar gezet met hulp van Hans onze parkeerhulp, hihi. Maar het resultaat mocht er wezen. Beoordeel zelf maar en bekijk de foto’s. Toch een erg leuk gezicht al die Puma’s naast elkaar. Na het uitstallen van mijn nieuwe bekers, hihi, tijd voor een rondje over het terrein. Nog even een praatje gemaakt met Dave van DMB Graphics, een van onze nieuwste kortingsbedrijven, uit Engeland. Wil je nog mooie showplaten, dan ben je hier aan het juiste adres. Kijk maar naar die van mij voor een leuk voorbeeld (en alles kan hé). Ook nog even met Linda van Groot Motorsport, die ook nog een bijdrage aan de tombola hadden geleverd, gekletst. Tijd voor een patatje in het zonnetje en ook nog even mogen genieten van een Puma, die deelnam aan de sprints. Leuk hoor! Het was een uurtje of twee, drie in de middag en ik was best moe aan het worden. Dus besloten om op huis aan te gaan. Nog wel even een toffe geairbrushde Puma logo voor op de kofferbak gekocht! Nog geprobeerd om die er meteen op te zetten met behulp van Wiel, maar dat lukte niet meteen. Dus maar op weg naar huis dan, samen met Pascal.
Het was een lange rit terug naar huis, ook dankzij de omleiding op de A2….maar uiteindelijk goed thuis aangekomen, na Miranda afgezet te hebben in Driebergen.
Ik was erg blij dat ik maandag nog vrij had om bij te komen. Dat had ik echt nodig!!
Het was echt een super weekend. Ik ben trots op iedereen die geholpen heeft. En ik denk dat wij met recht mogen zeggen dat we de eerste Europese meeting hebben overtroffen. Ook hebben we weer dingen geleerd, die we zullen toepassen voor volgend jaar. Verbeteringen zullen er altijd blijven natuurlijk. De opkomst was in ieder geval super: 56 Puma’s. Het weer was prachtig en de sfeer was uitstekend. Echt super dus!
Volgend jaar: same place, same time! Dit gaan we zeker volgend jaar weer organiseren. Dank aan iedereen die een steentje hebben bijgedragen en dank aan alle bedrijven die iets hebben gegeven voor de tombola, en natuurlijk de stands op de meeting.
Ook bedank ik nog alle clubs die zijn gekomen!!
Tot volgend jaar!!!!!!!!!!!
groetjes, gabbagirl
Ook hier nogmaals iedereen bedankt die een steentje hebben bijgedragen, naast mijn medebestuursgenoten (Regina, Martin, Kristof, Marc, Ilone) uiteraard: Pascal, Daniëlle (een klein beetje hihi), Hans, Sonja, Mariëtte, Judith, Robert en Marina, Daphne en Arjan, Julie, Miranda, en last but not least: WIEL!!! Onze luchtbuksschietheld natuurlijk!! Wiel, bedankt hiervoor en uiteraard ook voor het inzetten van je bus! Zonder jou hadden we nooit alles op de camping gekregen. En uiteraard iedereen die ik vergeten ben!!!!!!!!!!!!! DANK JULLIE WEL