Vlaamse Ardennentour, Lochristi (B) 30 oktober

lochristi128

Verslag van PumaMartin (met een paar kleine toevoegingen van gabbagirl).

We hadden om 10.15 uur afgesproken op de parkeerplaats bij het Q8 tankstation direct na de ring Antwerpen langs de E17 richting Gent. Helaas had Q8 het tankstation nog even snel verkocht aan Total en was de verwarring weer compleet bij de Pumadrivers!! Ik was samen met Wiel om 8.30 uur uit Wijnandsrade vertrokken en we waren ruim op tijd bij het Q8 tankstation, dat dus een Total tankstation bleek te zijn. Meteen maar Lidewij gebeld, zij Kristof en ondertussen belde Marina, dat zij en Robert net mijn Puma dachten te hebben zien staan bij het verkeerde Total tankstation………..
Robert terug geloodst, Kristof en Juli waren al gearriveerd en even later kwamen Lidewij en John samen met Robert en Marina ook aangereden. Nog een bakje koffie gedronken, een flesje wijn voor onze gastheer en -vrouw gekocht en op naar Lochristi. Marc bleek er al te zijn, op hem stonden we dus onnodig te wachten, waar hebben ze die gsm’s toch voor uitgevonden.
Aangekomen bij de Ford garage van Herman de Clercq stonden al enkele Puma’s op ons te wachten. Herman en zijn vrouw, ik denk meer mevrouw de Clercq, hadden voor koffie en heerlijke pompoen- en erwtensoep gezorgd. De pompoensoep bleek overigens lekkerder te zijn dan in het restaurant later op de dag.
Herman had zijn Puma ST 160 een prominente plek in zijn mooie nieuwe showroom gegeven. Wat is dat toch een super puma!
Ook het clubspandoek had Herman een mooie plek aan de voorgevel van de showroom gegeven. De Pumavlag werd in een van de masten voor de garage gehesen.
Uit eindelijk waren we met 11 puma’s, ook Paresh (die ’s nachts na het uitgaan naar Gent gereden was en daar in een hotel had overnacht), Björn, Gianni, Kenneth en Bennie waren van de partij. Voor de eerste keer in de 6-jarige geschiedenis van onze club waren de Vlaamse Pumadrivers in de meerderheid; 6:5!! Super!! Weliswaar met 2 gastPuma’s van Kenneth en Bennie, en Gianni is meteen lid geworden (met zijn superbrede Puma!) maar toch Gianni (Rizzah): welkom bij de Pumadrivers.
Bjorn liet ons in de garage nog even de tweede racing Puma van Herman zien…zwaar gehavend!! Deze racing Puma is nog nooit verkocht geweest en is bij een testrit over de kop geslagen. Total loss!! Zie de foto’s! Herman mocht hem alleen niet heel meenemen naar België, dus heeft hij hem doormidden laten zagen. De onderdelen van de racing Puma, die nog goed zijn, o.a. de motor, zullen door Herman worden overgezet in een groene Puma, die hij ook in de garage heeft staan. Leuk project Herman, houdt ons op de hoogte.
Herman had nog een leuke ‘quiz’ met vragen over zijn racing Puma. De winnaar was Jan, een van de NIET Pumadrivers!! Gefeliciteerd Jan! Hij kreeg een mooie grote radiografisch bestuurbare auto als hoofdprijs.
Alle andere kregen een leuke troostprijs van Herman. Waarvoor onze dank.
Het was nu tijd om de ‘Vlaamse Ardennen route’ te gaan rijden, vanuit Lochristi in colonne naar de markt in Oudenaarde. Daar is het vertrekpunt voor deze zeer mooie rit. Daar kwam Herman nog een bekende tegen met zijn Focus RS (zie foto’s). Die besloot een stukje tour mee te rijden….gezellig toch.
De rit leide ons over smalle kronkelige, vaak met kasseien (kinderkopjes) bezaaide, wegen.
In deze streek wordt ook jaarlijks de wielerklassieker ‘de ronde van Vlaanderen’ verrreden.
Met name voor de zeer laag liggende puma van Rizzah (Gianni) was het op veel plaatsen goed uitkijken. Diverse keren onstond er een opstopping achter hem van wachtende Puma’s. Kijk maar naar de foto’s en het filmpje, die spreken voor zich.
De Vlaamse Ardennen is een mooie glooiende streek, een beetje vergelijkbaar met Zuid-Limburg. Wel zijn de heuvels minder hoog (max 150 m boven nap, zal in België nbp nieuw Brussels peil (lol)heten) maar daarvoor zijn de straten daar soms echte ‘martel banen’. De vullingen trilden regelmatig uit onze kiezen.
Na een kodak moment, met een prachtig uitzicht was het tijd om even iets te drinken. En wat doe je als echte auto club? Je stopt bij het ‘Beer palice’…..logisch, toch?? Hier het traditionele rondje van de club gedronken en de tour vervolgt. Volgens Herman moest het beste en leukste deel nog komen.
En inderdaad, gelukkig was Gianni afgehaakt, want bij de afdaling in het bos raakte mijn voorbumper al behoorlijk hard de grond. Rizzah’s puma was hier nooit voorbij gekomen.
De meeste puma’s zaten vlak achter Herman’s ST en hadden de handen vol om hem de laatste kilometers te volgen. Deze gingen over heerlijk slingerende, zeer smalle weggetjes met de ene na de andere haakse bocht. Robert, Björn en ik waren een beetje achter gebleven, maar het plezier was er niet minder om.
De laatste kilometers, door het ‘rally’ gedeelte zeg maar, waren wij dus iedereen kwijt. Herman en co voor ons en Robert en Björn achter ons. Maar wat kan er fout gaan als 2 oude rotten samen verder gaan….niks zou je denken…..We hadden ons nog niet verreden tijdens de hele tour dus……
Na die leuke laatste kilometers kwamen we dus weer uit bij Oudenaarde, maar i.p.v. richting centrum te rijden bleven wij de borden ‘Vlaamse Ardennen route’ volgen. Wat op zich niet echt vreemd is, tenminste als je er van uitgaat dat het een ‘ronde’ is. Wij dus de borden verder gevolgd, zelfs nog een keer omgedraaid om maar op de route te blijven. Totdat we op een punt kwamen waar de borden zowel naar links als terug wezen. Dit kon natuurlijk niet goed zijn.
Wat blijkt nu, er is naast de grote route ook nog een kleinere route, daar zaten wij dus op. Dus maar aan een vriendelijke meneer de korste weg naar de markt in Oudenaarde gevraagd en via de kortste omweg er naar toe. Iedereen zat natuurlijk al aan tafel lekker aan een (fris) drankje.
Herman had er zo aan getrokken dan zijn eigen vrouw een beetje ziek geworden was, zij zat bij Kenneth in de Puma en die rijd immers ook slalom wedstrijden dus…..
Tijd voor een hapje… Marc moest wel erg lang op zijn eten wachten, bleek dat ze hem waren vergeten. Marc had lekker lasagna besteld, dus die jongen snel naar de keuken. Komt die even later terug met een erg beteuterd gezicht en ja hoor, we raadden het al: de lasagna was op!! Toen maar wat anders besteld!
Na het gezellige en lekkere avond eten, was het tijd om terug naar huis te gaan.
Wij zijn nog met Herman en z’n zoon mee gereden om de Pumavlag en het clubspandoek op te halen. Meteen de tank vol gegooid, nog een paar foto’s gemaakt. O.a. van Herman’s racing Puma die ‘nog nooit zo vies geweest was’ in de 6 jaar dat Herman de Puma nu heeft.
Na afscheid genomen te hebben van Herman, en rustig op weg naar Wijnandsrade te zijn gegaan, kwam er een eind aan deze super mooie, gezellige dag in het mooie Oost Vlaanderen. Herman en mervrouw De Clerq, namens alle aanwezige Pumadrivers hartelijk dank voor het gastvrije ontvangst in jullie fraaie zaak.
Björn en Herman, bedankt voor de mooie en soms spannende tourrit. Hopelijk zijn we volgend jaar weer welkom in Lochristi!

pumamartin