Bollenstreek Tour, Leiden 30 augustus

bollensreek tour

Verslag van Pascal:

Het was de bedoeling om rond 12 uur te verzamelen bij het Transferium. Hans en Regina waren er al om 11 uur ‘iets te vroeg’. Dus er zijn genoeg foto’s van hun Puma..
Om 11.44 was ik op het station om Kim (KKoning) op te halen en daarna zijn we naar het Transferium gereden.. Toen we daar aankwamen waren Hans en Regina, Lidewij en John en Martin en Mariëtte er al. We hebben nog ff binnen gezeten bij de mac tot de rest er was en rond een uur of half zijn we begonnen aan de tour!

Het was gelukkig droog weer en het zonnetje liet af en toe eens zijn gezichtje zien.. Allereerst richting Katwijk om eens te lunchen bij het Zeepaviljoen. Na ongeveer een half uurtje en een paar mooie foto’s later kwamen we daar aan. Het was druk zat, dus we mochten blij zijn dat we een plekje met z’n allen hadden. En nog vlak voor de deur ook :.. Nog ff een paar foto’s gemaakt en toen zijn we ff lekker wat gaan drinken en eten (sommige mensen moesten hun soepgehalte op peil houden).

Het eten was erg lekker en het was erg gezellig.. Toen iedereen klaar was ff alles betalen en daarna weer verder met de tour. Onderweg leuke nakijkreacties van mensen een hoop drempels en een keertje fout rijden.

We waren onderweg naar het grootste Ford-museum in de wereld, toen het noodlot voor de verandering (naar verluid) weer eens toesloeg. Een gedeelte van de tour was afgesloten omdat er een of andere feest activiteiten waren. Dus toen hebben we besloten om direct naar Hillegom te rijden om naar het museum te gaan.

Toen we bij het museum aankwamen hebben we eerst de auto’s even netjes naast elkaar neergezet en even een paar leuk foto’s gemaakt.. Daarna naar binnen gegaan en de kaartjes gehaald.. De man die ons hielp bij de balie hadden we (Lidewij en ik) al 2 weken eerder gesproken, maar die wist nergens meer van. Beetje vreemd, maar we hebben er in ieder geval korting aan overgehouden.. Het was leuk om te zien allemaal. Alle 209 oude Fordjes die gemaakt zijn tussen 1903 en 1949! Jammer dat de Puma nog niet in die jaren gebouwd werd.. Dus we moesten het doen met alle andere types Ford. (als je alle types wilt weten die er staan: http://www.fordmuseum.nl/index.php.nl?main=ford ).

Toen we daar klaar waren hebben we nog ff wat gedronken, op kosten van de Pumadrivers (thanx!!!). En daarna zijn we direct richting het Transferium gereden. Helaas hadden we op het moment dat we wegreden ff een flinke bui te pakken, maar dat mocht de pret niet drukken. We zaten binnen een kwartier weer op de snelweg en daar konden we even lekker het gaspedaal intrappen. Het was in de eerste instantie de bedoeling dat ik even overal voorbij zou gaan om ff te filmen als iedereen aankwam, maar helaas zat er een of andere irritante vent voor Martin en mij die continu links bleef rijden.. Dus op het moment dat Martin er dan maar rechts langs wilde rijden werd hij wel erg vervelend. Op een gegeven moment had hij toch het licht gezien en ging eindelijk naar rechts. Helaas was het al te laat om iedereen nog in te kunnen halen, dus dat is helaas een gemiste kans. Al zou die vent er niet gereden had ik nog weinig kans gehad om erlangs te komen omdat er een paar mede-pumadrivers even leuk aan het spelen waren.

Toen we bij het Transferium waren hebben we nog ff een paar burgers, patatjes en een drankje genuttigd en toen zijn we richting huis gegaan. (wat is het toch vervelend als je vanaf daar maar 15 minuten hoeft te rijden).

Al met al was het een hele gezellige en zeker zeer geslaagde dag… Ik heb zeker zin in 9 en 10 september.

Groetjes

Pascal