Limburg Tour, Urmond 14 maart

limburgtour52

Verslag van Gabbagirl,

Om 10 voor 9 zaten wij (me en mijn vent) al in de Puma, wel vroeg hoor! En koud dat het was!! brrrr! En ik moest nog wel ff de slaap uit de oogjes wrijven. We hadden om kwart over 9 afgesproken in Zoetermeer met Delraich. We waren mooi op tijd daar en Delraich was er ook al, dus maar meteen op weg naar Urmond. We hadden ook nog met Pumanna afgesproken bij het eerste beste tankstation na knooppunt Everdingen. Zij moest uit Friesland komen en reed dus via de A27 (beetje om, maar ja, dan kon ze wel gezellie met ons meerijden). Bij het knooppunt Everdingen kwamen we elkaar al tegen. Wat een timing! Wel nog even gestopt bij het tankstation voor een koffiestop. Pumanna had nog walkietalkies geregeld, dus zij hield er één en ik kreeg er één. Erg grappig om zo onderweg met elkaar te ouwehoeren. Voor herhaling vatbaar!!!!
Na een warme bak koffie weer op weg. We hadden nog een aardig ritje voor de boeg. Maar we konden lekker doorcruisen, dus we waren op tijd in Urmond. Het was ook erg makkelijk te vinden. De parkeerplaats van een hotel waar we af hadden gesproken, lag naast de A2.
Daar aangekomen stonden er al 2 Puma’s. R.A.T. Racing was er al en Wokkel ook. Vrij snel na ons, kwamen ook Pumamartin en Nikea aangereden. Jaja, je leest het goed: Nikea was er ook bij!! Op tijd!!  Hij begint het jaar goed, zoals beloofd.
Pumamartin had voor een lekker bakkie koffie gezorgd, waar iedereen gretig gebruik van maakte. Want echt warm was het nog niet!! Koekie erbij??
Leroy kwam uiteindelijk ook nog met zijn arme gedeukte Puma ? Zijn vriendin en hun kleine meid waren er ook bij!
We waren compleet en konden dus gaan rijden. We kregen van Pumamartin een route-beschrijving uitgedeeld en we zouden de Mergellandroute van de ANWB gaan rijden.
De tour leidde ons eerst over een klein stukje snelweg, met nog gauw ff een tussenstop op een tankstation. En toen het heuvelachtige landschap van Limburg in. De foto’s en filmpjes geven een beetje een indruk van de omgeving. Het uitzicht was echt schitterend!..bergen..dalen!.. riviertjes!.. Erg mooi allemaal. Uiteraard ook leuke slingerweggetjes, inclusief enkele leuke haarspeldbochten (zie een van de filmpjes). Ook kregen we een paar steile afdalingen van 10 en 12 graden!..leuk hoor met al die Puma’s achter elkaar aan.
Na een uurtje ongeveer te hebben gereden zijn we gaan lunchen in een leuk karakteristiek Limburgs eetcafeetje in een klein dorpje (waar ik even de naam van ben vergeten..oepsie). Maar het eten was wel lekker. We hadden ook nog gezelschap van een paar leuke turtles!! Zie de foto: hoeveel schildpadden tel jij?? Turtlestapelen!!! De nieuwste sport.
De tour ging weer verder. We hadden besloten om nog een extra tussenstop te maken bij een American Cemetery in Margraten. Een zeer indrukwekkende plek. Ondertussen was de zon toch aardig doorgebroken en als je uit de scherpe wind stond, was het best aangenaam.
En we gingen weer op weg, voor het laatste deel van de tour. Weer vele heuvels en hellingen op en af gecrosst en uiteraard leuke slingerweggetjes. Onderweg raakten we elkaar nog even kwijt, maar met behulp van de walkietalkies en de mobieltjes elkaar toch weer snel gevonden. En ach, verkeerd rijden hoort er minstens één keer bij he!! Dat is traditie op de Pumadrivers tourtochten.
Onderweg ook nog één van de andere tourtradities: doorgaand verkeer gestremd bordjes (zie foto). Gelukkig bleek dat niet voor onze route van toepassing te zijn en konden wij verder de heuveltjes inrijden. Nog even een tussenstop voor een paar kodakmomentjes.
De tocht eindigde uiteindelijk in Valkenburg, waar we eerst even een drankje hebben gedaan en uiteindelijk met de laatste paar die overbleven een happie zijn gaan eten. Een leuke afsluiting van een geslaagde tourtocht door Limburg!
Na het eten zijn wij, Delraich en Nikea maar meteen vertrokken, want we hadden nog een lange rit naar huis voor de boeg (naar Leiden, Pijnacker en Amsterdam). De A2 is die avond toch wel aardig onveilig gemaakt door drie Puma’s ; Ook voor gestraft blijkt achteraf: alle drie een bekeuring gekregen. Die van mij viel gelukkig mee, maar 19 eurietjes, en die van Delraich was € 27,– (dacht ik zo uit mijn hoofd). We hadden de bon tegelijk in de bus gekregen…Gelijk elkaar ff bellen natuurlijk. En degene die hier het hardst om moest lachen omdat hij niets had gehad, werd de volgende dag gestraft: bon van € 62,–!! OEPSIE…dacht dat je zo’n rustige rijder was geworden Paresh!
Nog even geprobeerd bij Nikea een dvdtje te kijken op zijn achterste schermpjes van zijn dvd-speler (nadat hij op mijn verzoek ff een leuke dvd – zei die – erin had gedaan), maar dat ging niet echt soepel bij 140 km per uur!. En ik moet zeggen: zo’n achterspoiler is dan ook nie echt handy hoor. Blokkeerde toch wel mijn zicht, dus Nikea!..voor de volgende keer!!
Het was koud en we waren aardig moe toen we thuis kwamen, maar het was zeker weten een leuke en geslaagde tour. Zo krijg je toch weer een heel ander beeld van Nederland met allemaal heuvels en dalen. Toppie! Zeker voor herhaling vatbaar. Pumamartin, bedankt voor de organisatie!! Ik weet zeker dat ik namens alle ‘drivers’ spreek, bedankt voor deze schitterende tocht.
Groetjes, Gabbagirl