Kersttour, Kieldrecht (B) 20 december

kerst2

Verslag van Kristof,

Iets minder vroeg uit de veren dan bij de gewoonlijke touren (voor de meesten althans), om 12u afgesproken in Kieldrecht maar om 11u45 was bijna iedereen al paraat, ze hadden er blijkbaar veel zin in… Alleen nog even wachten op Sammy die nog effe verkeerd was gereden.
Het wachten in de kou werd wat verzacht door wat fotootjes te trekken en kennis te maken met een paar nieuwe gezichten (Vincent en Mario).

Om iets na 12’en met zen achten richting polder… Het weer zat ons blijkbaar toch nog wel mee want ondanks de winterse buien de dag voordien lagen de smalle baantjes nog vrij goed. We hadden ongeveer een kwartiertje nodig om naar de lunchplaats te rijden. Taverne De Burtman serveerde ons een paar zeer lekkere omeletjes en uitsmijters, en er kon zelfs nog een tourntje van de clubkas af.. Waarvoor dank 😉

Rond half 2 terug in de Puma en met zen allen westwaarts richting Sluis. Het weer werd er alsmaar beter op, een lekker winterzonnetje deed me zelfs naar mijn zonnebril grijpen…
Ook de Puma voelde zich op zen best op de smalle asfaltbaantjes, geen verkeer, geen huizen, geen bomen, zelfs geen koeien… Dus gas geven dan maar he.

Na een korte plas- en fotopauze in Assenede terug de baan op voor de laatste 40km. Sluis komt in zicht, ze waren hier zo vriendelijk om niet met volledig West-Vlaanderen en Zeeuws-Vlaanderen op zondag te komen winkelen dat we nog vrij gemakkelijk konden parkeren. Vanaf hier even opgesplitst voor de noodzakelijke kerstinkopen. Na 2 uurtjes winkelen had iedereen alles gevonden en was er voor ons een gezellig plekkie in Restaurant ‘T Zwin voorbehouden. Iedereen had honger gekregen van het rijden en winkelen en dat zou nodig blijken want ze kijken hier blijkbaar niet op een paar kilo vlees of vis. Dus iedereen buik meer dan vol gegeten (behalve Herman, die kon precies nog een portie mosseltjes op…) en dan huiswaarts…

Ik heb er in ieder geval van genoten en dus volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar…

Grts,
X-tof