Gelderland Tour, Arnhem 4 juli

gelderland013

Verslag van gabbagirl:

Het was super mooi weer en met een zeer glimmend Pumaatje gingen we op weg naar Arnhem. Het reed lekker door, dus we waren mooi op tijd bij het Mercure Hotel waar we hadden afgesproken. Martin, Mariëtte, Regina en Hans waren er al. Eerst maar even een lekker bakkie doen. Al snel kwam Robert binnen. Het was nu nog wachten op Nikea. Tja, zo’n navigatiesysteem doet het ook niet altijd he!! Hij was te ver gereden.
Toen Nikea er was, konden de routebeschrijvingen worden uitgedeeld. Even de parkeerkaartjes activeren en we konden vertrekken. De Puma’s hadden nog maar even in de zon gestaan, maar waren al aardig hot van binnen. Lang leve de airco!!
De tour leidde ons eerst over de Posbank, een heel mooi stukje natuur met leuke slingerweggetjes door de bossen heen! Uiteraard even een tussenstopje om te genieten van het mooie uitzicht (zie de pics).
En op weg naar de lunchlocatie. Nog wel even een filmpje laten maken door onze fotograaf van het wegrijden! Aangekomen bij de lunchplek: leuk een grind parkeerplaats. Kun je leuk hard remmen, hehe! De Puma’s stonden erg mooi geparkeerd trouwens. Om en om!! Goed gedaan. Mariëtte heeft daar trouwens nog even gefietst met de Koningin!! Leuk hoor (zie pic).
Na een lekker broodje en natuurlijk een lekker soepje voor Nikea, konden we weer verder. Wij voorop, eens kijken of de JOHNJOHN het nu wel doet. En ja hoor, hij werkt toch wel. JOHNJOHN is gewoon regionaal gebonden. Wij komen namelijk uit deze regio voor de mensen die ons nog niet kennen. Dus het ging ons prima af om voorop te rijden. Leuke weggetjes, mooie omgeving en natuurlijk leuke koetjes.
Uiteraard mocht ook deze keer trouwens de traditie van de tourritten van de Pumadrivers niet ontbreken!! Een opstopping. In een of ander klein dorpje was er een optocht, waardoor het hele dorp zo ongeveer potdicht was. Maar met een beetje vriendelijk glimlachen en aanwijzingen van Hans, stiekem heel snel de weg van de optocht overgestoken en we konden weer op weg. We zaten vrij snel op route en lang leven de rotondes hehe!!! Ja, jullie wilden dat wij voorop gingen! Toch handig dat wij de weg ook wel aardig kennen hier he!!
Na een flink stuk te hebben gereden, maakten we een tussenstop bij kasteel Slangenburch. Regina en Hans hadden voor een lekker verkoeling en versnapering gezorgd. Dus dat was wel even lekker na een flinke rit in dit warme weer. Even de schaduw opzoeken. Onze kwajongens hebben nog wel bijna een balkie gesloopt.. Nee, ik had er echt niets mee te maken Tja, twee “”grote”” kerels op zo’n uitgedroogd balkie, dat ken nie goed gaan he!
Maar weer op weg dan. Nu maar Regina weer voorop. Even lekker relaxed volgen. Het was een flink stuk wat we moesten rijden. Maar super lekker cruisen met zulk super zonnig weer. En een beetje gassen uiteraard om de verloren tijd in te halen. We waanden ons nog even in Egypte (zie pic) En toen was er nog een tussenstop ingelast, waar we besloten om meteen weer verder te gaan, omdat we achter op schema lagen. Toen kwam er nog een “”vreemde”” Puma langscrossen. Wij dachten die komt wel ff langs, want hij draaide om. Nee hoor, met piepende banden scheurde hij de andere kant op.. Vloog bijna uit de bocht, maar de verwachte rookwolk bleef uit. Doe toch ’s normaal
En ja hoor, wij weer voorop en op naar de eindlocatie in Rheden. Mooie wegen langs de IJssel met allemaal bootjes! En eindelijk aangekomen in Rheden, Pumaatjes geparkeerd netjes naast elkaar. En wie moest weer aan de andere kant staan??? Omdat daar meer schaduw zou zijn??? We zullen geen namen noemen, hehe.
Bij “”Het Wapen van Rheden”” lekker op het terras gezeten en heerlijk gegeten. Nog wel even een prijsvraag: kies je hier liever voor de vis??? Of voor het vlees?? Hint hint: zie de foto’s. En voor de bonusvraag: welke dish was duurder??? Het eten was wel lekker in ieder geval, tenminste de spare ribs wel.
Terug naar onze Puma’s en rara, welke Puma stond vol in de zon en welke niet meer!! Haha, eigenwijs!!!
Met een voldaan gevoel afscheid van elkaar genomen en op weg naar huis. Nikea en Martin even naar de snelweg geleidt. Toch makkelijk hoor als je de weg kent.
Martin en Marriët uitgezwaaid op de grote rotonde bij Arnhem en samen met Nikea op naar huis. En ja hoor, we hebben ons netjes aan de snelheid gehouden. Echt waar!!! Bij Utrecht afscheid genomen van Nikea en lekker met het gas erop naar huis. De katjes waren uiteraard erg blij dat we weer thuis waren, of hadden ze nu gewoon heel erg honger??
Het was in ieder geval een super geslaagde tour!! Zeker voor herhaling vatbaar. Regina en Hans, bedankt voor het organiseren.
Tot op een volgende Pumadrivers meeting!!
Groetjes, gabbagirl