Vroemdag, Zolder (B) 18 oktober

vroemdag055

Verslag van Lidewij (Gabbagirl),

18 oktober 2005 was het zover: Vroemdag! Een dag waar vele (verstandelijk) gehandicapte kinderen in België naar uitkijken. Meerijden op het circuit!
Voor mij was het de allereerste keer om mijn Puma is flink uit te laten op een circuit. Het was wel vroeg opstaan: half 6 uit de veren en 6 uur in de Puma! Op weg naar Antwerpen, want daar had ik afgesproken met Kristof. Mooi op tijd aangekomen daar, stond Kristof al op mij te wachten. Samen opgereden naar Zolder, nog een paar leuke filmpjes proberen te maken, maar die zijn nie helemaal duidelijk geworden, helaas! Maar goed ze staan hier toch onder..
Het was niet zo heel druk, dus zo’n 40 minuutjes later reden we net tegelijk met de Renault club (of was het nou Citroën..nou ja, doet er ook niet toe, he) het terrein van circuit Zolder op. Een mooi plekje gezocht voor de Puma’s.
Er stond al een zwarte (onbekende) Puma met een sticker op de zijkant, die we trouwens de rest van de dag ook niet weer tegen zijn gekomen!!
Vlak daarna kwam Martin met Roel aangereden en meteen natuurlijk als een stel japanners foto’s van de Puma’s gemaakt!! Maar even een rondje gelopen en toen maar ons nummer en transponder opgehaald. Daar kwamen we Herman en Björn tegen. Dus we waren uiteindelijk met zijn vijfen.
Na een flinke tijd in de rij, enkele mooie stickers en een transponder rijker, weer terug naar de Puma. Stickers op de Puma geplakt, transponder op de ruit bevestigd en huppakee: op naar het circuit! We mochten eerst twee rondjes ‘warm rijden’. Dat vond ik wel prima, want tja…eerste keer, dus even het circuit verkennen is dan wel erg handy. Dus met zijn drieën achter elkaar door de pitlane en het circuit op….
Gelijk ging mijn hartslag omhoog toen Kristof in de eerste bocht begon te spinnen en achterstevoren eindigde! Hmm….die eerste bocht was dus niet zo onschuldig als die eruit zag… Kristof kon nog enigszins lachen, dus we konden weer verder..pfff!! Gelukkig ook geen schade hierdoor, zou toch zuur zijn.
Na de twee opwarmrondjes, waarin ik het volgen van de ideale lijn toch aardig te pakken had kregen (tja, oefenen met Gran Tourismo op de Playstation had toch zijn vruchten afgeworpen), de pit weer in, om de eerste kids op te halen. Wij mochten het eerste blok rijden. Dus dat was een uur rondjes rijden en telkens na een rondje of 2, 3, weer een ander kind in de auto. En die hadden een lol! En ik dus ook des te meer.
Daarna hadden wij ff een rustpauze, dus ff rondgelopen en daarna samen gelunchd. Nog wat filmpjes gemaakt.. En Roel flink een pak slaag gegeven, want die bleef maar zeuren over hoe leuk die Peugeots er uit zagen!! FOEI!!! Laatste keer dat hij mee mag met een Puma-meeting.
Na de lunch mochten we weer het circuit op. En ik moet zeggen, ik kreeg steeds meer de smaak te pakken en die kids vonden het geweldig: NOG EEN RONDJE, NOG EEN RONDJE! is het enige wat ik gehoord heb. En lekker gassen door die chicanes met een big smile, hehe!!
Ik was trouwens een van de weinige vrouwen die reed..de vrouwen waren een beetje ondervertegenwooordigd, ik heb maar één andere vrouw gezien, maar ik heb me des te meer vermaakt.
En deze dag smaakt zeker naar meer. Des te meer na de rondjes die ik bij Herman in de auto heb gereden. Na het rijden met de kids mochten we namelijk vrij rijden. Hebben we even met zijn vijfen gedaan voor wat leuke foto’s natuurlijk. Daarna bij Herman ingestapt (de blauwe Puma), standaard Puma (niet-getuned), maar hard dat hij ging….piepende banden door de bochten!! Geweldig! En een Porsche eruit gereden he, haha die kwam er niet langs in het bochtengedeelte! Echt top! Zo hoor je dus de rijden met een Puma. Maar zijn banden hebben dat wel geweten: goed afgesleten (zie de foto’s)….weinig van over! Maar ja, dat hoort er bij he!
Na het vrij rijden nog ff ervaringen uitgewisseld en toen afscheid genomen van elkaar. Martin en Roel gingen weer terug richting huis. Kristof, Herman, Björn en zijn vriendin en ik zijn ergens langs de snelweg nog ff wat gaan eten (filmpje van onderweg gemaakt), om te voorkomen dat we vast zouden komen te zitten op de ring rond Antwerpen. En daarna weer terug naar Leiden. Heb de stickers er lekker tot thuis op laten zitten…ze zaten wel een beetje te kijken bij het tankstation, haha!
Ik was uiteindelijk om half 9 thuis…..wat een dag. Vermoeid maar zeker voldaan! VOLGEND JAAR ZEKER WEER!!!!!!!

Groetjes gabbagirl

l