Vroemdag, Zolder (B) 11 oktober

Na drie jaar waren we weer terug op circuit Zolder waar we aan de dertigste Vroemdag deelgenomen hebben.
Pumadrivers was er voor de 19de keer bij. 

Dit jaar kon ook de Vroemdag weer doorgaan. Gelukkig wel.
Het was de 30ste Vroemdag op en rond circuit Zolder.
Wij als Pumadrivers waren er voor 19de keer bij. De eerste keer waren wij als club in 2002 aanwezig bij de Vroemdag.
Ook dit jaar stonden we weer tegenover de ‘OtO Bar’ in de chicane. Is ondertussen ’onze vaste plaats’.

Toen wij uit Wijnandsrade vertrokken scheen de zon, totdat we de grensmaas bij Maasmechelen passeerden en België inreden. Daar was het mistig, we dachten nog dat dat door het warmere Maaswater kwam, zeker omdat een stukje verder de zon weer scheen.
Maar dat was dus helaas niet zo. Ook in Zolder was het mistig, de mist was gelukkig niet zo dicht dat we niet op het circuit konden rijden, dat zou wel heel erg zuur geweest zijn.    
Wij waren voor negen uur in de paddock van Circuit Zolder, Björn en onze Belgische Vroemdag vrienden van ‘team Lochristi’ hadden weer plaats voor ons vrijgehouden.
Eerst de partytent opgezet en de Pumadrivers beachvlag onder de Fiesta van Isoura ‘geplant’.
Daarna de transponder, startnummers enz bij het secretariaat opgehaald.
We hebben met 3 club Puma’s gereden, verder reden Tim (Puma) en, heel leuk dat hij er bij was, Kristof (Audi) onder ‘onze Puma vlag’ mee.
Naast onze 4 Puma’s reden verrassend genoeg nog  Puma’s mee.  Mathias (oud clublid) en nog een ‘vreemde Puma’.

Als je het plezier bij de kinderen ziet dan is het fantastisch dat deze dag weer gewoon kon doorgaan. Naast alle activiteiten die buiten het circuit georganiseerd worden is het rijden op het circuit het hoogte punt van de dag.
Maar ook voor ons blijft het een fantastische dag om te mogen rijden op dit 4 km lange circuit met 10 bochten waarvan 3 chicanes. 
Ook dit jaar weer een aantal echt exclusieve auto’s zoals de Mc Larens die op het eind van de dag opeens naast ons geparkeerd stonden.

Wij waren weer in groep 2 ingedeeld dus onze eerste ‘stint’ (om in race taal te spreken) was om 11 uur. Gelukkig kwam tijdens de pauze de zon door en bleef het de hele middag lekker zonnig.

We hebben genoten van een heerlijke, gezellige dag.  
De Vroemdag is en blijft een schitterende dag, voor ons maar zeker ook voor de kinderen met een beperking uit het bijzondere onderwijs uit Belgisch Limburg.

Tot Vroemdag 2023

Martin