Ford Family Day, Soesterberg 26 juni


Ook bij de derde Ford Family Day op het buiten terrein van het nationaal militair museum in Soesterberg waren wij weer van de partij.
Zoals iedere keer was het weer een mooie Ford dag.

Pumadrivers @ Ford Family Day 2022 

Zondag 26 juni was het weer tijd voor een nieuwe Ford Family Day. Vanwege corona kon het de afgelopen jaren niet plaatsvinden, maar in 2022 was het weer volop feest! De opkomst van Pumadrivers was weliswaar klein (5 Puma’s en de Streetka van ondergetekende) maar daarom niet minder gezellig. Het is altijd een fijn weerzien met de vriendjes en vriendinnetjes van onze club.   

De Fords waren in groten getale aanwezig, waarvan de meerderheid Focus en Mustang leek. Een aantal unieke exemplaren waren ook aanwezig, waaronder de eerste nieuwe Bronco op Europese bodem, een schitterende klassieke rode T-Bird en een (volgens mij) Model 68 uit de jaren 30. 

Na het keurig opstellen van ons rijtje auto’s werd de dag geopend door Roland Tameling (ex Autoweek, aka Huge Car Guy) die het programma aan elkaar praatte. Onze interim clubvoorzitter Mark (gekozen omdat ie ook Limburger is…) had ‘unaniem’ besloten dat ik met de Ka het podium op mocht (moest) om de club te vertegenwoordigen. Denk dat ie even vergeten was welke auto ik rijd!  
Na enig aandringen toch maar in de rij gaan staan voor een bezoek aan de main stage. Een aantal auto’s voor ons werd een emotioneel eerbetoon gehouden aan een onlangs overleden lid van een andere club. Nadat zijn lievelingsnummer – AC/DC’s ‘Thunderstruck’ – over het terrein werd geblazen volgde een groot applaus van het publiek. Een mooi gebaar.  

Damy vond dat hij me niet alleen kon laten op het podium en sloot achter me aan in de rij. Gelukkig maar, want hoeveel reclame ik ook voor de Pumadrivers wil maken, De Ka is toch echt geen Puma.. 
Roland drukte de microfoon onder onze neuzen en vond de combinatie man/Streetka toch maar bijzonder. Zal ook wel de reden zijn geweest dat hij vooral m’n vriendin interviewde! Het mocht de pret niet drukken en Roland moest toegeven dat hij het toch wel een tof autootje vond. 
Hierna reed Damy het podium op en vertelde vol trots over zijn Puma. Mooie reclame voor een mooi project! Plak er een Hornbach sticker op want het is een typisch geval ‘omdat je auto nooit af is’. Fijn om te zien hoeveel toewijding mensen hebben voor hun auto en er zoveel eigen smaak aan geven.  

‘S Middags nog een rondje over het terrein gereden en uiteraard wat foto’s gemaakt met de straaljagers die op het terrein geparkeerd staan. Ik bleek net op tijd te zijn want de organisatie stuurde later mensen weg die hun auto’s te dicht bij de vliegtuigen zetten.  
Na het nuttigen van een hapje en drankje werd het tijd voor de terugrit en konden we genieten van alweer een mooie herinnering met de Pumadrivers!  

groeten Patrick