Limburgtour, Wijnandsrade 16-18 juli

Voor het tweede jaar een Limburgtour in coronatijd en dit jaar ook nog vlak na de enorme overstromingen in Limburg.
Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat wij ver van de getroffen gebieden weg gebleven zijn.

Voor het tweede jaar op rij hebben wij, ivm corona, de Limburgtour naar juli verplaatst. Net als vorig jaar ook dit jaar weer een Limburgtour weekend.

Donderdag hebben we de grote tent en twee partytenten weer in de tuin van Wiel en Sonja opgezet. Tafels en stoelen neer gezet en gezellig aangekleed met een paar (club)spandoeken.
Vrijdagmorgen nog de Pumadrivers  ‘camping am Lousberg See’ ingericht en vanaf 1 uur druppelden onze leden langzaam maar zeker binnen. De meeste zijn blijven overnachten.

Voor een aantal leden was het alweer, door alle corona gezeik, bijna een jaar geleden dat ze bij een clubactiviteit aanwezig konden zijn. Dus eerst, onder het genot van een drankje gezellig bij geklets.
’s Middags hebben we een leuke wandeling door het dorp gemaakt, op kasteel Wijnandsrade een lekker ijsje gegeten en daarna terug naar ‘de Hellebroekerweg’.
Pascal was al druk met de voorbereidingen voor de BBQ. Iedereen heeft zich die goed laten smaken. En we hebben er een gezellig avond van gemaakt.

Zaterdagmorgen vanaf elf uur kwamen de leden welke ‘alleen’ op zaterdag erbij zijn geweest.
Ook de lunch viel weer goed in smaak en rond half een zijn we in 4 groepjes van 3 auto’s vertrokken voor de tour.
Zeker bij de Limburgtour zie je dat we geen 100% Puma club meer zijn. Dat er steeds meer leden zijn die, ondanks dat ze geen originele Puma meer hebben, het nog steeds super gezellig vinden om erbij te zijn.
 
Om alle drukte in het heuvelland te vermijden hadden we er dit jaar al voor gekozen om de toertocht langs de Maas en via het je meest westelijke punt van Duitsland, in Selfkant vlak over de grens bij Susteren te laten verlopen.
Echter, door de enorme wateroverlast heeft Sjoerd maar liefst vier keer de route moeten aanpassen om ver bij alle overstromingsellende weg te blijven.
Desondanks is hij er toch weer in geslaagd om een heel mooie toer uit te zetten.
Korter dan normaal en met maar één tussenstop, maar toch een heel mooie tour.
Na ongeveer een uurtje rijden hebben we bij het meest westelijkpunt van Duitsland de tussenstop gemaakt, iets gedronken en lekker ontspannen de tijd genomen om alles rustig te bekijken en te genieten van het heerlijk zonnetje. Daarna nog ongeveer een uurtje getoerd terug naar Wijnandsrade.

Voordat we  van ‘de grote pan’ konden genieten hebben we een aantal leden in het zonnetje mogen zetten. Sjoerd voor alle moeite die hij dit jaar heeft moeten doen om op zo’n korte termijn nog zo een mooie toer in elkaar te steken, Paresh voor het organiseren van de 10de Pumadrivers Noord-Hollandtour, bmw eh Puma Harry met zijn 13 en een half jarig lidmaatschap, Daniëlle met haar 12 ½ jarig ‘partner lidmaatschap’ (de eerste in de club geschiedenis) en Wiel met zijn koperen (waarde metaal hè) jubileum als ‘special member’.

Na alle plichtplegingen hebben wij ons de ‘grote pan’ allemaal goed laten smaken en de dag weer afgesloten met een super gezellig avond.
Zondagmorgen hebben we het Limburgtour weekend met het traditionele ‘spek en ei’ ontbijt afgesloten.
Het was super dat iedereen meegeholpen heeft met het afbreken en opruimen van de tenten.
We kunnen weer terug kijken op een super gezellig, zeer geslaagd club weekend.

Pumamartin