Noord-Hollandtour, Wormerveer 13 mei

 

 

Zondag 13 mei had Paresh ons voor ‘zijn’ 8ste Noord-Hollandtour uitgenodigd op zijn bedrijf ACW Softline in Wormerveer.
Vooraf hadden wij er niet aan gedacht dacht dat het ook Moederdag was, maar we hadden uiteindelijk toch maar één afmelding.

Vanaf elf uur stond er ‘op kantoor’ een lekkere lunch op ons te wachten, weer verzorgd door onze Pumadrivers hoofdsponsor ACW Softline.
Tijdens de lunch hadden we natuurlijk ook tijd genoeg om weer even gezellig bij te kletsen.
Toen Hans en zijn dochtertje Floortje  er was waren wij compleet.

De lunch hebben wij ons goed laten smaken en tegen half een was het tijd om aan de tour te beginnen.
Maar eerst natuurlijk de Puma’s bekijken, waar oude tijden herleefden met de kleur Moondust Silver als hoofd kleur. Maar liefst 4 van 6 Puma’s waren zilver.
In de begin jaren van Pumadrivers was dat meer regel dan uitzondering.
Het blijf opmerkelijk dat ondanks dat bijna 25 % van alle club Puma’s Moondust Silver zijn, de laatste jaren steeds de blauwe ruim in de meerderheid zijn. Weliswaar zijn er binnen onze club 4 verschillende kleuren blauw vertegenwoordigd maar toch.
In de statistieken op onze mooie website vind je alles terug mbt  kleuren, motor inhoud, waar onze leden vandaan komen enzovoorts.

Het was tijd om te gaan toeren, eerst een tankstation opgezocht om nog iets lekkers voor onderweg te kopen, en toen kon de toer dus echt beginnen.
Het eerste gedeelte ging richting kust, we zagen de duinen vlak bij liggen, via leuke weggetjes tot we na bijna een half uurtje voor het ‘vet coole’ (volgens Floortje) pondje over het Noordzee kanaal moesten wachten.
Al even oefenen voor de Highlandstour begin juni, dan vertrekken we vanuit het vlakbij gelegen IJmuiden naar Newcastle. Hopelijk  wel op een iets groter pondje…….. 

Na de oversteek ging het verder naar onze tussenstop bij de vliegtuigspotterplaats langs de “Buitengebruik” baan. Dat dachten wij in eerste instantie… ‘normaal landen hier tig vliegtuigen’…. Maar er kwam niks.
Gelukkig voor Paresh (hahaha) lande even later  wel het ene na het andere vliegtuig op de Buitenveldertbaan. Daar bij Mac iets gedronken en aan deel twee van de tour begonnen.

Het weer werd minder maar ook de route coördinatie van Paresh.
Meer dan een keer reden we braaf achter hem aan een woonwijk in of industrieterrein over om op een min of meer bekende plaats weer uit te komen. Zijn telefoon met daarin de route lag er uit.
Langs de Amstel waren wij nog getuige van een dappere meneer die in de regen, ik neem aan, zijn dagelijkse baantje in de (koude) Amstel had gezwommen.
Erwin heeft hem nog op film kunnen vastleggen. Je hebt dan toch zoiets van ; zie ik dat nou goed? Komt daar iemand in z’n zwembroek in die weer uit het water gekropen?….. Ja dus.

Tegen half zes zijn we op onze eindbestemming in Naardenvesting aangekomen, daar nog een rondje gereden voordat we de Puma’s boven op de dijk geparkeerd hebben en naar het restaurant ‘het Hert’ gelopen.
Dit is echt een heel mooie locatie waar we lekker hebben gegeten, en deze Pumadrivers dag gezellig hebben afgesloten.

Paresh en ACW Softline, bedankt voor het gastvrije ontvangst en deze gezellige clubdag.

 Pumamartin