Vroemdag 2017, Zolder (B) 17 oktober


De Vroemdag is ieder jaar een feest voor de kinderen met een beperking uit het bijzonder onderwijs in Belgisch Limburg en natuurlijk ook voor de ‘piloten’ die deel nemen aan deze dag op en rond circuit Zolder (B).
Dit jaar kregen we enkele weken voor de Vroemdag weer het aanmeldingsformulier maar deze keer stond er in rood boven; ‘onder voorbehoud’ zal de Vroemdag dit jaar plaatsvinden op dinsdag 17 oktober.
Pas de week van te voren kregen we het verlossende mailtje dat de Vroemdag gelukkig gewoon door zou gaan. Iedereen had natuurlijk al een vrije dag geregeld en als de Vroemdag verplaatst zou worden dan was het natuurlijk maar de vraag of men dan ook weer vrij zou krijgen.

Ook dit jaar waren we weer goed vertegenwoordigd met 8 Puma’s en zoals ieder jaar natuurlijk ‘team Lochristi’. Dit jaar wel maar met 4 auto’s maar ze waren er toch gewoon weer bij.
De mannen uit Lochristi waren er als eerste en hadden onze vaste plaats in de chicane weer ingenomen en plaatsen voor alle Puma’s vrijgehouden.
Omdat het echt mooi weer was, dit jaar geen partytent maar wel de Pumadrivers beachvlaggen en clubspandoek meegenomen. Iedereen moet wel weten dat wij er weer bij zijn.

Voordat we konden gaan rijden, we waren weer in groep 2 ingedeeld, natuurlijk eerst inschrijven bij het Pumadrivers ‘secretariaat’. In ruil voor het rijbewijs kregen de piloten het startnummer, transponder, polsbandje en lunch bon.

Alle piloten hebben zich weer vermaakt, de reacties van de kinderen zijn zo verschillend.
De een zegt echt helemaal niet en de andere vraagt je de oren van je kop.
De mooiste vond ik deze;
‘heb je geen turbo?’
 ‘nee die heb ik niet’
‘waarom niet? Die kost toch maar € 100’

Tussen het rijden door was er tijd genoeg voor de benzine gesprekken. We treffen elkaar nu eenmaal niet iedere week en dan is het altijd weer mooi om bij te praten.
We kunnen weer op een zeer geslaagde (onze 16de) Vroemdag terug kijken. Alle Puma’s zijn probleemloos thuis gekomen, natuurlijk ook niet onbelangrijk.
Ook Paresh die vergeten was z’n transponder in te leveren voor zijn rijbewijs, dus terug naar Zolder, gelukkig was ie nog niet echt heel ver weg. 

Volgend jaar zijn wij er als Pumadrivers zeker en vast weer bij.

De vele mooie foto’s, dit jaar hadden we onze eigen clubfotograaf (dank je wel Miriam), zeggen ook nu weer meer dan duizend woorden.

Tot Vroemdag
Pumamartin