Blue meets Oranje, Roermond 1 t/m 3 juli

 

De Ford weekend meeting ‘Blue meets Oranje’ die door de Duitse Ford Freaks NRW in Roermond georganiseerd werd, was De gelegenheid om ons Pumadrivers clubweekend eindelijk weer eens te organiseren.

Vooraf leek ons dat een geweldig idee en tijdens (en achteraf) bleek dat dit meer dan geweldig was.
Ondanks dat de organisatie had moeten uitwijken van het terrein aan het water naar de parkeerplaats naast de jachthaven, en er ‘slechts’ 100 Fordjes op kwamen dagen, kunnen we spreken van zeer gezellig en geslaagd weekend.

Vrijdagmorgen 8.00 zijn Wiel en ik naar Roermond gereden, donderdagavond de Puma al volgeladen.
Na ruim een half uur, was deze keer dicht bij voor ons, aangemeld en een plaats uitgezocht voor de tenten. Helaas konden de Pumas niet voor onze tenten staan, daar was geen ruimte voor. En alle Fordjes moesten van het gras afblijven zodat niet ook dit terrein in een modderpoel veranderde.
Is altijd leuker als de Pumas bij de tenten staan maar was helaas niet anders.
Even na ons arriveerden Remco en Harry. Met z’n vieren de grote partytent opgezet en onze eigen tentjes erom heen opgebouwd. Ruimte gelaten voor de andere tenten. Eindresultaat was een super gezellig Pumadrivers tentenkamp.
De spullen die niet in mijn Puma pasten hebben onze vrouwen nagebracht, is het voordeel als je dicht bij huis bent.

In de loop van de dag druppelden de verschillende Fordjes binnen, mooie van een algemene Ford meeting is natuurlijk de diversiteit van alle modellen.
Ook de ligging direct aan de jachthaven maakte het bijzonder en maakte het dan ook niks uit dat we niet op het originele terrein konden dat onmiddellijk aan het water gelegen is.
Tegen etenstijd zijn Harry en Remco inkopen gaan doen voor de BBQ, eerste de kleine bbq’s in elkaar gezet. De meeste Pumadrivers die het hele weekend bleven waren er, dus we konden het vlees op het vuur gooien. Iedereen heeft het zich, onder genot van een lekker biertje, goed laten smaken.
Een super gezellige avond volgde, we hadden ook niet anders verwacht.

De volgende morgen iedereen fit uit de veren, samen ontbeten en klaar voor een mooie Ford dag.
Het meeting terrein vulde zich heel goed, zeker toen maar liefst 7 Puma zich aansloten bij de 6
die er al stonden. Henk en Peggie waren niet met hun Puma maar met de oude Renault camper, ze wilden wat meer luxe hebben en dus niet in een tent slapen. Bleek toch niet helemaal zo luxe te zijn.
Sjoerd was vrijdag overdag even voorbij gekomen zodat we met 14 Pumas op de meeting aanwezig waren, niet allemaal club leden maar dat mag de pret niet drukken.

Onder de eerste 50 aangemelde Fordjes werden 4 boottochtjes over de Maasplassen verloot, Harry en Pascal (hij was aangemeld met zijn Focus, je weet wel die meestal achter aan moet aansluiten) waren twee van de winnaars. Harry heeft niet zulke zeebenen en liet de eer over aan Roel, die dus samen met Pascal van een mooie boottocht heeft mogen genieten.
Het weer hield zich ook prima op een flinke regenbui na, toen bewees onze nieuwe partytent zijn dienst. Wind en regen dicht, op die ene druppel die boven op Harry belande na dan. Gelukkig klaarde het snel op en bleef het voor de rest van het weekend droog.
Rond drie uur was het tijd voor de “Club Spielen”, op  Duitse meetings altijd een vast onderdeel. Des te vreemder was het dat wij, Pumadrivers, als enigste club meededen.
Snel vier groepen van elk 3 personen samen gesteld en de strijd aangegaan.
Jullie begrijpen dat wij ‘die Spielen’ gedomineerd hebben, het ere schavot kleurde Pumadrivers rood.
Zaterdag zijn we in het campingrestaurant gaan eten en hebben een deel van de avond doorgebracht bij de bierbrunnen waar massaal naar het voetbal van de Mannschaft gekeken werd.
Nog even een laatste biertje onder de partytent en lekker slapen.
Zondagmorgen na het ontbijt was het weer tijd op de boel op te ruimen.
Zo kwam er een einde en heerlijk weekendje.

“Danke Schön” aan de Ford Freaks NRW voor de organisatie, als er volgend jaar een twee editie is van Blue meets Oranje en de datum past in onze clubagenda dan zijn wij er zeker weer bij.

Ook een dank je aan alle club leden die aanwezig waren, het was gezellig.

Pumamartin