Kerstmeeting, Valkenburg 14 december

IMG_1023a

Met de Pumadrivers Kerstmeeting sluiten we traditioneel het club jaar.
Dit jaar zijn we naar de Kerstmarkt in de grotten van Valkenburg geweest.

Om 11.00 uur was afgesproken bij ondergetekende thuis. Onder het genot van een heerlijke lunch kon iedereen gezellig bijkletsen voordat we gezamenlijk naar het Geul stadje zouden rijden.
Valkenburg kennen wij Pumadrivers alleen van de EFPM en natuurlijk van de keren dat we er tijdens de Limburgtour door gereden zijn. Maar dan komen we niet in het knusse centrum van het bokkenland.

Een parkeerplaats was snel gevonden, kaartjes gekocht en op naar de Fluweelengrot. Daar in de rij aangesloten voor deze unieke Kerstmarkt.  Naast de Kerstprullaria kun je ook genieten van de mooie wandtekeningen in de mergelgrot. Een stukje Limburgse geschiedenis onder ruïnes van Kasteel Valkenburg. De sfeer in de grot is echt uniek.
Iedereen genoot van de gezellige kerstlichtjes en  kraampjes met min of meer leuke (Kerst)spullen.
Ongeveer halverwege de route door de mergelgrot is een grote ruimte, daar is een gezellige bar ingericht. Daar hebben een pauze ingelast, glühweintje, koffie, warme chocomel of een biertje
smaakten perfect. En opvallend hoe warm het er was.
Na de pauze zijn we verder de route gelopen, maar voordat we naar buiten gingen eerst met z’n alle op de foto. Zo’n Volendam foto maar dan in Kerstsfeer….. kijk zelf naar het resultaat.
Na de foto zijn door het gezellige centrum van Valkenburg naar de Wilhelmina grot gelopen. Daar eerst met de stoeltjes lift naar boven naar de Wilhelmina toren waar je een schitterend uitzicht hebt over Valkenburg en omgeving. Overigens is niet iedereen mee naar boven gegaan…. Hoogte vrees hè!
Terug beneden aansluiten in de rij voor de Wilhelmina grot, daar was een echt spectaculair zandsculpturen Kerst show. Onvoorstelbaar wat die gasten met een emmertje en een schepje kunnen maken. Iets, nou ja iets, grootser dan wij vroeger als kinderen in de zandbak maakten.
Niet voor niets noemen ze het ‘Magic Sand’.  Foto’s zeggen ook hier meer dan woorden.
Vervolgens zijn we met de hele groep gaan uiteten bij Pup Henry vee ie ie ie.
Ondanks dat het iets te lang duurde voordat iedereen zijn of haar eten had, was het toch super gezellig. Mede ook dat we ook nog konden kijken naar een heuse Kerstparade die door de straten van Valkenburg trekt.

Als afsluiting van de Kerstmeeting en het Pumadrivers jaar is nog een grote groep naar ons Limburgtour adres gegaan. Daar hebben we er, onder het genot van een lekker biertje, tot half drie een feest van gemaakt. Feest was het ook nog echt, Jürgen (Speedyboo) was om 24.00 uur jarig. Bijna een Kerstkindje dus LOL.

Alle Pumadrivers fijne Kerstdagen, een gooije roetjs en een gezond, gelukkig 2014 met heel veel veilige Puma kilometers.

Pumamartin