4. Internationales Ford Puma Treffen, Reundorf 6 – 8 juni

reundorf

Voor de vierde keer stond het  “Internationales Puma Treffen”  in het noord Beierse Reundorf gepland.
Ieder jaar weer een feest, ‘eine Reise Wert’, zeker weten.

De Familie Wicht doet ieder jaar haar uiterste best om er weer een geslaagd weekend van te maken. Een klein weilandje naast hun bedrijf dient als meeting terrein, campingplaats en ‘Bierbrunnen’. Binnen in het bedrijf is de wasstraat ingericht als partycentrum, voor een zeer gezellige vrijdagnacht, en een ander gedeelte van de werkplaats diende dit jaar als ontbijt-, lunch- en spellenzaal. Door de hoge buiten temperatuur was het lekker om binnen in een koele ruimte te kunnen ontbijten en eten.

Dit jaar zijn zes Pumadrivers leden met  vier Puma’s naar Reundorf geweest.

Remco was donderdags naar Limburg gekomen (er staan niet iedere nacht 2 Puma’s in mijn garage) om vrijdagmorgen samen met ons naar Duitsland te gaan.
Eerst bij Wiel een bakje koffie voor wij, Roel en Pascal, Remco en Wiel en Ik, om 9.00 uur richting Reundorf vertrokken. Om 10.00 hadden we afgesproken met Jürgen, bij een Rasstätte langs de A3 net na Keulen.
Na een bakje koffie en een broodje was het tijd om verder te rijden, om half vier reden we het bedrijfsterrein van “Auto Wicht” op. Daar werden we hartelijk begroet door ‘Anton’ en de rest van de familie. ‘Onze’ plek van vorig jaar was nog vrij, dus daar onze tentjes en partytent opgebouwd.  Clubspandoek voor onze Puma’s gelegd en geprobeerd om onze beachvlaggen te poten… helaas de grond was veel te hard.
Na de eerste Alfa, voor de dorst na zo’n lange reis, was het tijd om het terrein rond te gaan en iedereen ‘Servusla’ te zeggen.   Meteen maar even door naar  de vele sloop Puma’s van de Wichts. Johannes Wicht heeft een boerderij in een nabij gelegen dorp gekocht, daar staan 15 opgeknapte Puma, Johannes zou daar graag een Puma museumpje willen inrichten… stel je voor een heus Puma museum…

Terug naar het meeting terrein, naar de bierbrunnen… tijd voor onze eerste pöl bier. Proost op een super Puma weekend. Het weer was en bleef het hele weekend super, dus daar kon het al helemaal niet aan liggen.
Om 19.30 uur (??) werd de BBQ aangegooid en hebben we heerlijk gegeten. De sfeer was van af het begin weer helemaal top. Om 22.00 uur zag ik in mijn ooghoeken iemand z’n tentje inkruipen….. Roel en Pascal, gewapend met hun Vuvuzelas, konden niet voorkomen dat Wiel zijn schoonheidsslaapje ging doen…. Tot 2.00 uur ’s nachts…..
Met z’n alle (zonder doorndoosje natuurlijk) zijn we naar de ‘Waschanlage’ gegaan waar het ouderwets gezellig was, captain Morgan was er ook weer, net als roodkapje en de Prins van Wijnandsrade……  Het bleef heel lang gezellig en onrustig…… Wiel dook uiteindelijk dus om 2.00 uur weer op, toen wij al weer bijna gingen rusten….

Zaterdagmorgen schalde Guten Morgen Guten Morgen Sonnenschein, traditie getrouw weer over het terrein….maar nog lang niet iedereen was Gut wakker… zou nog even duren.
Na een lekker ontbijt en meerdere bakken koffie ging het langzaam maar zeker weer.
Onder een strak blauwe lucht werd het een mooie, rustige,  Pumadrivers dag, tot de ‘Ausfahrt’….
Met 21 Puma’s de omgeving van Reundorf onveilig maken blijft leuk, al was het af en toe meer racen dan toeren.
Een heel leuk moment was toen we een doodlopende straat in reden waar we dmv een spandoek welkom werden geheten (ook in het Nederlands !!) “welkom Puma vrienden” stond er op.
Een leuk actie van familie van de Wichts.
Terug in Reundorf hebben we Pizza besteld en werd het een zeer gezellige, relaxte avond bij de bierbrunnen en later bij het kampvuur.
Pumadrivers waren toch weer degene die het licht (lees het kampvuur) moesten uitdoen.

Zondagmorgen na het ontbijt, was het helaas weer tijd om alles in te laden en om na de prijsuitreiking naar huis te gaan.
Zowel Jürgen als ondergetekende gingen met een ‘beker’ naar huis. Jürgen was derde in de categorie “Muskel Kater” en ik tweede. Ipv Een beker kregen de winnaars een  mooie bierpöl als trofee mee naar huis.

Na afscheid te hebben genomen,  bis Nächtes Jahr, zijn we naar huis gereden waar we om 18.00 uur konden toosten op een zeer geslaagd Puma weekend.

Volgend jaar, het eerste weekend van juni, staat het eerst lustrum treffen gepland….
Zorg dat je erbij bent!!

Pumamartin