Groningentour, Leek 31 maart

gronignen

Groningen tour,

Ilona en Reneé organiseren al enkele jaren de Drenthe tour maar dit jaar hebben ze ons de geboorte streek van Reneé laten zien, Groningen. Pumadrivers was nog niet eerder in de meest noordelijke provincie geweest. Voor ons is het ruim 3 uur rijden, dus ook dit jaar hebben we er weer een gezellig weekend van gemaakt. We hadden 2 huisjes in Midlaren voor het weekend gehuurd, met z’n elven werd het een gezellige boel. Vrijdagmiddag naar Groningen, ’s avonds een heuse pokeravond tot in de vroege uurtjes. Zaterdagmorgen gezellig ontbijten en met 5 Puma’s naar Leek. In Leek werden we gastvrij ontvangen door de ouders van Reneé en Ilona en Reneé zelf natuurlijk. Nadat we ons de luncht goed hadden laten smaken was het tijd om te gaan touren.
De tour ging door west Groningen, tot aan de Waddenzee toe. Ook in het westen van Groningen is nog heel veel ruimte en veel leuke kleine dorpjes met namen als ‘Kleine Huisjes’…….
De eerste stop was op de dijk aan de Waddenzee, bij het grote oefenterrein van de landmacht. Het wuitzicht was super, Schiermonnikoog oog konden we bijna aanraken. Omdat we bijna van de dijk afwaaiden werd het een korte stop.  De tour ging weer verder over mooie dijkweggetjes slingerend tussen de weilanden en landerijen. Ilona en Reneé hadden een verrassing belooft. Pieterburen, de zeehonden crèche van Lenie ’t Hart. Bij iedereen natuurlijk bekend, maar wie is er echt geweest.
Het is echt de moeite waard om er een keer een kijkje te nemen, hartstikke leuk. En nog gezellig ook, kijk maar eens naar de foto’s. Voordat we verder gingen trakteerden Ilona en Reneé ons allemaal nog op een blikje fris met iets lekkers. Daarna het laatste gedeelte van de tour gereden.

Het eindpunt was in Niebert, restaurant ‘in de Klaver’. Daar hebben we heerlijk gegeten, we zaten alleen in een zaaltje, gezellig.

Ilona en Reneé, hartelijk dank voor weer een super Pumadrivers dag en een speciaal dank je wel aan de ouders van Reneé voor het gastvrije ontvangst en de heerlijk lunch inclusief Soepie…..

Pumamartin