Autovisie Time Attack, TT Circuit Assen 12 oktober

ataassen054

Pieppieppiep, de wekker gaat om 08.00 uur en …Yahoo!!!! Vandaag, zondag 12 oktober, is het zover:
Vandaag gaan we eindelijk racen op ons “”home”” circuit van Assen!
Natuurlijk al heel vaak op het TT-circuit van Assen geweest voor verschillende evenementen, zoals de TT, Superbikes, Truckstar Festival, Rizla Racing Days, Champ Car en ik ben zelfs al een keer met mijn motor (Honda CBR 600f) op de baan wezen scheuren, maar vandaag dus eindelijk met de Puma!!!

We waren om 09.15 uur op de baan (10 minuten rijden vanaf ons huis). Het is nog mistig en behoorlijk fris, maar we hebben goede hoop, want er is ons namelijk een lekker zonnetje beloofd, dus hopelijk trekken die wolken snel weg!

Toen we bij onze gereserveerde Pumadrivers plek aankwamen, stonden hier echter allemaal Donkervoorts opgesteld, onze hele afgezette plek was bezet met deze racemonsters! Na iemand vriendelijk te hebben verzocht om hun bolides te verplaatsen (wat me niet in dank werd afgenomen door de arrogante Donkervoort-man!) hebben we onze flip-flop Puma een mooi plekje gegeven.

Terwijl verschillende autoliefhebbers nog een laatste doek over hun al meer dan glimmende wagens haalden hebben wij rondgelopen en de andere gepimpte wagens bewonderd.
Om ongeveer 10.00 uur kwam Theun aangereden. En 10 minuten later waren ook Jandrea met vriend Harco en ook Theo aangekomen om Assen onveilig te maken.
Gelukkig maar, want onze Puma stond zo zielig alleen!!! René stond de Pumadrivers bij de ingang van het circuit op te wachten, zodat hij de drivers hun paddock kaart kon geven. Eenmaal binnen hebben we de drivers naar hun plekkie begeleid.

Rond 12.00 uur kwamen Lidewij, Remco, Sjoerd en Marina aan. En tegen 13.00 uur kwam ook Johan een kijkje nemen.
Na een gezellige begroeting en even te hebben geklets, zijn we de boel gaan verkennen. Gelukkig brak toen de zon door en werd het dus toch nog een aangenaam temperatuurtje, in elk geval beter dan bij onze 1ste poging in maart in Assen! We hadden de partytenten dus niet eens nodig!
Na een hapje en een drankje kwamen als laatsten ook Paresh en Rachel de Pumadrivers vergezellen voor het racen!

Tegen 14.30 uur gingen we onze startnummers en transponders ophalen. Na enige inspanning hebben we onze transponders allemaal bevestigd aan de Puma’s met tie-ribs (hoe schrijf je dat?!) We konden allemaal natuurlijk niet wachten om eindelijk onze Puma’s los te laten op de TT-baan, dus stonden we al ver voor 16.00 uur opgesteld terwijl we pas om 16.30 uur de baan op mochten! Eindelijk was het dan zover. Allemaal opgesteld in de pit-lane en om en om mochten we toen vertrekken!

Wauw, wat gaaf, gassen! Maar dan heb je de eerste verschrikkelijke bocht van de Strubben! Deze bocht is 2 jaar geleden aangelegd om het circuit minder gevaarlijk te maken en om de snelheid eruit te halen. Nou dat klopte wel, je kon hier echt niet hard door. Wat een trage , lange bocht, maar hierdoor kon de fotograaf wel mooie plaatjes van onze racemonsters schieten (www.racephoto.nl)!!! Vanuit de Strubben kon je daarna een flink stuk het gaspedaal intrappen. Geweldig wat een adrenaline-kick! Het racen was echt vet gaaf, alleen een beetje jammer dat wij zo’n beetje het langzaamste waren met onze 1.4 Puma! Maar goed dat mocht de pret niet drukken! Het stuk voor de GT-bocht (Geert Timmer-bocht) was ook fantastisch, steeds ff de curbes aanraken en dan weer gassen! Toen kwam de GT-bocht himself, als je al aan kwam rijden zag je die mega grote grind bak a la Jos Verstappen op je af komen en die wou je echt niet van dichtbij bewonderen! Dus maar gauw verder richting Start/Finish….
Gelukkig is er niemand van ons clubje hard de baan afgegaan. Alleen Theun heeft de grindbak het dichtst bij gezien, maar dat is ook goed afgelopen!
Helaas gaat zo’n half uurtje scheuren wel weer heel snel voorbij en zagen we die zwart/wit geblokte vlag voorbij komen… en dus het einde van de Puma release op Assen!
Om 17.00 uur waren we van de baan af en hebben we onze transponders ingeleverd. De racetijden zouden deze week op de site van Auto Track gezet worden, dus ben benieuwd of we nog talentjes binnen onze club hebben (Theo???!!!).

Heel veel autoclubs waren al vertrokken en langzaam stroomde het terrein weer leeg…
Jammer genoeg was deze mooie dag weer voorbij, dus na afscheid te hebben genomen is iedereen richting zijn huisje gegaan…
Op naar de volgende meeting!!!

Cipiertje (Ilona) en Siets (René)