4de European Ford Puma Meeting, Valkenburg a/d Geul 12-14 september

efpm019

Verslag van donderdag en vrijdag van PumaMartin:

Alle voorbereidingen voor de meeting zijn klaar. Binnen het bestuur heeft iedereen zijn of haar taken gedaan. We hebben weer veel tombola prijzen, mooie bekers, handelaren geregeld, stemformulieren geprint, een heus computerprogramma voor de inschrijving, activiteiten voorbereid en zelfs een echt programma boekje…… en nog veel en veel meer moeten organiseren en regelen.

Donderdag 11 september:
Maar het is eindelijk zover, de garage ligt weer vol met de eerste lading spullen die naar de camping moet. Sponsorbord, vlaggenmast, partytenten, info bord, spandoeken, stoelen, tafeltjes, lichtslangen enz enz.. Om 8.00 uur kwam Wiel met zijn bus, samen alles ingeladen….. de meeting was voor ons begonnen. Bij het oprijden van de camping meteen de route borden geplaatst. We waren immers niet meer op ons vertrouwde plekje op de camping.
Natuurlijk eerst een biertje op de goede afloop. Bij een temperatuur van 27 graden was het nog zweten ook… de eerste 3 partytenten opgezet, lichtslangen erin gehangen….. het begin is er.
Sonja en Mariëtte zijn ook komen helpen, dus het schoot goed op. Maar dat moest ook, want om 20.30 is het al donker dus….. snel nog de eigen tent opgezet en met verbazing gekeken naar het opzetten van de grote tent door Wiel en Raymond… een geoliede machine, wat een samenwerking …. heerlijk (LOL).
Die tent heeft overigens perfect dienst gedaan als magazijn voor al onze tombola prijzen, bekers enz.
Pascal was ondertussen ook aangekomen, helemaal klaar voor de meeting.
Het werd nu echt donker en tijd om naar huis te gaan. We hebben nog tot 24.00 uur bij een heerlijk temperatuurtje op het terras van het camping restaurant gezeten…… en maar hopen dat het weer zo het hele weekend zou blijven.

Vrijdag 12 september:
7.00 uur……. buiten is het mistig.
Nog even lekker douchen en dan samen met Pascal en Wiel alle tombola spullen enz. van zolder gehaald en met de 2de buslading vol naar de camping.
Als eerste de partytent opgezet voor de inschrijving… Ik dacht dat het begon te regenen, maar Wiel zei dat het vallende mist was… gelukkig……
Opeens begon er wel heel veel mist te vallen, met moeite kreeg Wiel de bus nog van de plaats, toch maar even schuilen en een bakje koffie drinken bij Rob…. het hield op met rustig regenen, dus terug naar het meeting terrein. We hebben nog veel te doen.
Tegen 12.00 arriveert Kristof en vormt met Wiel samen de ‘aliens’ die ons helpen met opbouwen.
De tenten staan, vlaggenmast en borden staan op de plaats, het terrein is met lint afgezet, ingang opgehoogd (zodat de verlaagde Puma’s ook gemakkelijk naar binnen kunnen rijden) en de schietbanen staan ook weer klaar. Langzaam druppelen de meldingen binnen, de regen druppelde niet echt…. was meer gieten, dat het een chaos op de Nederlandse wegen was. En dus dat veel Pumadrivers lang over de reis naar het (eens zo zonnige) zuiden zouden doen.
De eerste Duitse PTE leden waren ondertussen al aangekomen. Ze zochten een mooie plekje en bouwden hun (party)tenten op.
Met groepjes tegelijk kwamen de Puma’s nu bij de ingang.
Ook onze voorzitster was er eindelijk….. file file file……5,5 uur over een rit gedaan die normaal 2,5 duurt!
Pascal was ondertussen met de inschrijvingen begonnen uiteindelijk waren er 36 Puma’s vrijdags al op de meeting. 36 Puma’s op vrijdag al ondanks de regen, bij de eerste EFPM waren er zaterdag ‘maar’ 37 Puma’s. Om aan te geven hoe onze meeting gegroeid is….
Ook de PumaFrance leden arriveerde laat in de avond. Zij waren uiteindelijk met 9 Puma’s.
De regen was gelukkig gestopt maar het terrein was behoorlijk doorweekt. Zonde…. de hele week was het zomer geweest en nu dit…..
’s Avonds werd het ouderwets gezellig onder de partytenten. Bij de 3 van gisteren hadden we nog 2 tenten van Remco en 1 van Jan gezet, een heel bouwwerk was het resultaat.
Tot in de vroege uurtjes bleef het gezellig. De nachtwacht van de camping hield een oogje in het zeil. Maar alles verliep rustig en netjes.. zoals het hoort…
Vier uur/half vijf heb ik mijn bedje weer lekker gespreid in mijn Puma…..Wiel was nog een paar bomen aan het omzagen en daar wilde ik hem niet bij storen… toch….

groetjes,
PumaMartin

Verslag van zaterdag van Remco:

Na een korte nacht, was het zaterdagochtend vroeg weer dag. Als ik me niet vergis kwamen de eerste ‘nieuwe’ mensen al voor 8-en aangereden. Ook Pascal’s vader en moeder zaten bij deze eersten, deze kwamen vanuit Leiden gereden, en waren om 6:15 uur vertrokken om deze dag te helpen. We troffen toen een beetje druilerig weer, beetje damp wat er hing, maar wel droog. Tegen half 9 kwamen Mariëtte & Sonja de camping opgereden met koffie, thee, jus de orange, en vers gesmeerde bollen. In 1 woord, super! Dus eerst maar ontbijten, en hopen dat de bewolking wat zou op trekken, maar zoals voorspeld werd dit alleen maar erger. Het trok helemaal dicht, en begon te miezeren, en uiteindelijk zelfs te regenen. Waardoor de camping langzaam in een modderpoel veranderde.

Na het ontbijt zijn de tasjes uitgedeeld aan de personen die vrijdagavond al naar de camping waren gekomen, en de rest werd bij de ingang neer gezet. Wiel is de buksen gaan halen, en X-tof is samen met Julie een parcours uit gaan zetten voor de afstandbestuurbare auto. Pascal’s vader en ik (Remco) hebben de spullen klaar gezet voor het langlaufen, en hiervoor een heel mooi parcours bedacht. Ze moesten in een 8-vorm om de speeltoestellen heen met 2 teams. Alleen door de regen durfde veel mensen de strijd niet aan. In het geval dat men om zou vallen, en er uit zou komen te zien als het verschrikkelijke blubber mannetje. Uiteindelijk hebben enkele dit toch maar geprobeerd en konden er toch winnaars bekend worden gemaakt.
Favoriet was het buks schieten bij Wiel, hier stonden 3 banen, elk op een verschillende afstand en een andere buks. En ook op iedere baan een ander doelwit.

Tussen de activiteiten door moesten we stemmen op de auto’s in de verschillende categorieën, op de formulieren welke in de tas zaten bij binnenkomst. In iedere categorie moest je een nummer 1, 2, en 3 opschrijven. En je stembiljet voor een bepaalde tijd inleveren bij het hoofdkwartier. Na de activiteiten zijn alle stemmen opgeteld. Voordat de bekers uitgereikt konden worden hebben we de eerst nog de tombola gehouden, en wat voor een. Wat een prijzen, het bleef maar door gaan.
Sommige hadden het geluk bij zich deze dag, want die zaten nog niet terug op hun stoel of ze konden weer heen voor het volgende presentje.

Na de tombola had Sjoerd een verrassing voor het bestuur georganiseerd. Hij vond omdat het bestuur altijd van alles voor de club regelt en doet, dat hun ook wel eens iets verdiende. Hij had 3 fotolijsten gekocht waarin meerdere foto’s geplaatst konden worden, hij had voor alle 3 dezelfde compositie gemaakt. Met allerlei foto’s, van bijv. de bestuursleden hun auto, de personen zelf. Hiermee waren ze overdonderd.

Hierna gingen we door met de prijsuitreiking van de bekers. Vele weer tevreden naar huis met een beker, zeker verwacht en ook zeker onverwacht. Ook werd Lidewij verrast met een troostprijs voor haar bekraste Puma, dat een paar dagen voor het EFPM gebeurd was.

Ondertussen was de bbq en het vlees gebracht, na alle officiële delen zijn ze de bbq gaan opbouwen, en aan gaan steken. Zoals traditie getrouw bond Geert het schort voor, en begon met de eerste lading vlees te bakken. Na loop van tijd, is dit door vele mensen afgewisseld. Er was eten in overvloed voor het aantal mensen waarmee we waren, er bleef dan ook voldoende over.

Nadat iedereen zijn buikje vol gegeten had, en de troep weer wat opgeruimd was werden de auto’s met neon het middelterrein opgereden, en kon de show beginnen.
De laatste categorie voor een beker speelde zich in het donker af. Dus vele met neon, audio, of andere verlichting lieten zien wat ze in huis hadden. Om 22 uur was hier de uitreiking van.

Hierna bleef het nog lang gezellig in de tent, tot dat men 1 voor 1 af viel. Ik heb van horen zeggen dat de laatste om half 6 in de tent lagen.

Ondanks het slechte weer de hele dag, konden we terug kijken op een zeer geslaagden zaterdag/EFPM meeting. De hele meeting bekeken zijn er 83 Puma’s geweest, wat toch weer een nieuw record betekent. Volgend jaar voor de 5e keer het EFPM, zou leuk zijn als we dan 100 Puma’s bij elkaar weten te krijgen.

groetjes,
Remco