Tourrit, speciaal voor Louis Eijckenboom (†) , Delft 26 november

delft150

Verslag van gabbagirl:

Op zondag 26 november was het super lekker weer. Alsof ik het zo besteld had voor deze speciale dag, want dat was het wel: een speciale dag. Pumadrivers organiseerde vandaag een tourrit door Delft en omstreken voor een van onze leden, Louis, die woonachtig is Delft. Louis is al twee jaar lid van Pumadrivers en kon door zijn slechte gezondheid nooit eerder een meeting of tourrit van de club bijwonen. Dus dachten wij als bestuur dan brengen we de club toch naar Louis, zo gezegd, zo gedaan! Dus op zondag 26 november was het verzamelen bij p-plek Ruyven langs de A13. Pas om half 2, dus iedereen kon nog lekker uitslapen. Voor Louis hadden we alles geheim gehouden: er zouden 19 Puma’s komen!! Het was even wachten totdat alle 19 Puma’s ook gearriveerd waren op de p-plek, want er was een groot ongeluk op de A20 gebeurd, dus dat betekende file…
Wat te laat op schema, vertrokken we richting Delf om Louis op te halen. Op die paar kilometer van de start naar het huis van Louis presteerde toch een flink aantal Pumadrivers om verkeerd te rijden. Lang leve mijn uitgebreide routebeschrijving…als die nou ook eens lazen..haha!
Bij Louis’ huis aangekomen netjes Puma’s achter elkaar zo dicht langs de kant gezet, want parkeren met zoveel Puma’s zat er niet in. Meteen veel bekijks van de buurt en uiteraard zelf ook allemaal foto’s maken! Louis kwam met de familie al snel naar buiten, dus iedereen even kennis gemaakt. Toen bleek dat we een paar katjes misten…Pascal gebeld, die had de rest… Dus toen hij er was..compleet!! Of toch niet?? Martin belde mij op..wist niet waar die was. Nou en iemand naar een locatie loodsen waar ik zelf niet vandaag kom, is erg lastig kan ik je zeggen. Maar uiteindelijk arriveerde ook Martin weer op de Nassaulaan. Gelukkig maar…De katjes waren nu wel weer compleet: 20 Puma’s. Een record voor een tourrit.
We hadden al aardig wat vertraging opgelopen, dus tijd voor de tourrit! Arjan voorop, ik in het midden en Pascal aan het einde om zo alle 20 Puma’s bij elkaar te houden. Nou dat ging niet lang goed met al die verkeerslichten in Delft, de groep was al snel in drie groepen gesplitst. Maar dat mocht de pret niet drukken.
Op een gegeven moment werd de weg een tweebaans weg, dus ik met mijn groepje katjes achter me aan de linkerbaan op, even het groepje voor mij inhalen, hihi. Het duurde even voordat onze secretaris met haar vent door had dat ik naast ze stond hoor… suffies haha!! Snel even een fotootjes gemaakt en op..groen licht..dus gassen maar… heerlijk dat geluid van die brullende motoren. We gingen door een tunneltje heen, dus dat versterkte het super geluid nog meer!! Oorverdovend… Echt cool. Kattengebrul!!!!!!!!!
De tour leidde ons langs watertjes, over bruggetjes en door kleine dorpjes. Na een stukje snelweg volgde een heerlijk ouderwets klinkerweggetje tussen weilanden door. Daar stonden Arjan met zijn groep op ons te wachten en waren we weer compleet… maar voor hoe lang.. nee je raadt het al.. niet lang nee. In het volgende dorpje waren er weer wat Puma’s van de kopgroep verwijderd. Een paar reden nog fout, maar die zagen dat gelukkig vrij snel en draaiden snel om zodat ze ook met ons over een heel leuk smal weggetjes langs huisjes en water konden rijden. Uiteraard overal een hoop bekijks, tja, zoveel Puma’s zien wij ook niet zo vaak he!
Omdat we al aardig achter lagen op schema, besloot ik als koprijder een stuk af te snijden..iedereen ingelicht..en huppakkee.. een stukje van de tour overgeslagen. Toen kwam ik er achter dat we toch niet bij elkaar reden. Arjan reed met Herman en Nikea netjes ergens voorop en waren de tour blijven volgen. Ik dacht dat ze achter mij reden en dat ze ergens verkeerd waren gereden (met dat andere groepje), maar nee hoor.. zij waren al veel verder. Dus wat wil.. ik zit met de groep al bijna weer op de route en zien we ineens de kopgroep van rechts staan! Hihi, kopgroep was weer ingehaald!!
Maar de snelste route toen naar het strand van Hoek van Holland gereden voor een lekker bakkie koffie. Daar aangekomen alle Puma’s mooi op een rij gezet. Zeeën van ruimte op de parkeerplaats, dus daar even gebruik van gemaakt. Wat kodakmomentjes en toen een korte strandwandeling (of liever gezegd duinwandeling) naar het strandcafé. Even bijkomen van de enerverende rit.. Wow, dat kost best energie om 20 wilde katten in goede banen te leidden 😉
Na een lekker bakkie konden we weer verder. Nog even wat fotootjes met de lichtjes aan en toen was het toch echt tijd om weer te vertrekken. Omdat het al donker aan het worden was en het eerste gedeelte aardig wat vertraging had opgelopen, besloten we de snelste weg naar de eindlocatie te nemen. Ik wilde ook niet een of meerdere katten in het donker kwijtraken natuurlijk!! Dus via de snelweg terug naar Delft!! Een paar Puma’s verlieten ons helaas al weer, die gingen niet mee eten.
Het was een prima relaxt ritje naar de eindlocatie: het Delftse hout. Daar de Puma’s tussen de bomen geparkeerd, bruggetje overgestoken en aangekomen bij het restaurant. Wel een super mooie locatie voor een restaurant trouwens.
Niet echt handig dat ze voor te weinig man (..en vrouw) hadden gedekt, bel je alles nog 2x door, maar goed, dat was snel opgelost. Tafeltje erbij…
En toen was het tijd om even iedereen te bedanken, zoals dat de voorzitster betaamt he 😉 Even Louis nog in het zonnetje gezet en zijn lidmaatschap voor 2007 aangeboden en twee clubshirts namens de club! Louis, wij hopen dat je genoten hebt, wij in ieder geval zeker, en hopelijk kun je nog eens een meeting meemaken!!
Ook onze hoofdsponsor, Paresh Andrea, nog even in de spotlight gezet: hij krijgt ook van de club de lidmaatschap voor het komend jaar! Hij doet zoveel voor de club en op deze manier willen wij iets terug doen!
Na de speeches werd het toch echt tijd voor de soep. Tomaten of erwtensoep…dat was de keuze van te voren geweest. Helaas waren de tomaten ineens veranderd in tomatengroenten… dus dat viel een beetje tegen! De erwtensoep was wel heel lekker, vraag maar aan Sjors!! Onze kenner.. Unox toch, Sjors?? Volgens Herman was het eerder preisoep…hmmm, misschien moeten die twee eens met elkaar babbelen over smaak, haha! Het hoofdgerecht was in ieder geval heerlijk!
Onze Pumadokter Herman was tijdens het eten nog een vraagbaak voor alle (technische) vragen over de Puma, dus toen kwam het lumineuze idee om een subforumpje te maken op het forum: Vraag het aan Herman!! Dus dat wordt binnenkort gerealiseerd. Top Herman, altijd makkelijk een Puma expert in ons midden!! 😀 Ik mail je nog, haha!!
Tijd om weer afscheid te nemen na een enerverende Pumadrivers dag!! Bij deze wil ik Pascal nog even bedanken voor het organiseren van deze tour met mij (en de hulp bij het begeleiden van de Pumaatjes) en Arjan en Daphne voor het voorop rijden!! Iedereen nogmaals bedankt dat jullie gekomen zijn! Een record: 20 Pummies bij elkaar en voor een prachtige gelegenheid. Ik heb ervan genoten, hopelijk jullie ook!! Het was wel een hoop gebel heen en weer telkens, waar rij jij, wie heb je bij je, gaat het goed, etc.etc.etc….dus de rekening zal wel hoog zijn deze maand, haha. Maar voor zo’n super ervaring heb ik dat er wel voor over.
Het was ook erg leuk om zo veel nieuwe gezichten te zien en dat iedereen altijd even vriendelijk ontvangen wordt in de club! Super!!
Tot op een volgende meeting.
Pumagroeten vanuit Leiden,
gabbagirl

Bedankje van Louis op ons forum:
Beste pumadrivers, Bij deze wil ik jullie nogmaals bedanken voor de echt gezellige dag, die ik door jullie gehad heb. Na in 3 jaar 3 zware operaties, had ik er eigenlijk geen zin meer in, maar deze dag heeft me laten inzien dat je nooit het bijltje er moet bij neergooien!
Mijn puma was blij dat hij weer van stal mocht, ha ha!! Na 8 jaar pas 55 duizend km op de teller en nou mocht hij weer…
Ik dank het bestuur en de leden voor de 2 mooie shirt’s die ik mocht ontvangen en voor de geslaagde dag. Ik zag er eerst heel erg tegenop, omdat je niemand persoonlijk kent, maar dat was bij jullie aankomst snel over. Het was geweldig!! Nogmaals bedankt iedereen en ik weet zeker dat ik gauw eens meega naar een meeting of toerrit. Nogmaals eenieder die er was bedankt!
Groeten en hopelijk gauw.
Tot zien’s, Louis