Limburgtour, Wijnandsrade 22 juni

De 20ste !! Pumadrivers Limburgtour was weer een mooie tour door zuid Limburg en de Belgische Voerstreek.

Dit jaar hebben we voor de twintigste (20 ste!!) keer een Pumadrivers Limburgtour gereden.
In die twintig jaar zijn we vanuit diverse plaatsten gestart, zeker in de begin jaren.
De allereerste Limburgtour hebben we in 2004 gereden, toen zijn we gestart voor de deur van de Holland casino vestiging boven op de Cauberg in Valkenburg. Verder zijn o.a. in Swalmen, Heerlen en Beesel gestart. Maar vanaf 2011 starten en finishen (Finishen vanaf 2008, dus al 17 jaar!) we ieder jaar in Wijnandsrade.
Tijdens de Corona pandemie in 2020, hebben we zelfs ons 20 jarig Pumadrivers jubileum gecombineerd met de Limburgtour en er een geweldig jubileum weekend meeting van gemaakt.
In 2012 hadden we een record aantal van 27 Puma’s bij de Limburgtour.

Tijden zijn helaas veranderd en dit jaar hadden we maar 4 Puma’s maar wel meer andere Fordjes en ook nog 2 vreemde merken. Hopelijk volgend jaar weer een aantal Puma’s meer.
Gelukkig is het aantal leden dat aanwezig is niet zo dramatisch gedaald.
Daardoor blijft het nog steeds super gezellig.
Vanaf 11 uur verzamelden we traditiegetrouw op ons vertrouwde Limburgtour adres. Voor de toertocht lekker, gezellig samen geluncht.
De, zoals altijd, door Sjoerd Cordang uitgezette route was volgens een van onze leden ‘misschien wel de allermooiste ooit’. Of het de allermooiste was, weet ik niet, maar het was in ieder geval een heel mooie toertocht. Een route met veel hoogtemeters en veel mooie, smalle wegen door ons mooie Heuvelland en de Belgische Voerstreek.
Onze tweede tussenstop was bij ‘Ford’ eh Fort Eben-emael. Daar waren we eventjes Puma-walkers ipv Pumadrivers. Maar de beloning was het mooie uitzicht over het sluizencomplex, Albert kanaal, Maas en het weidse uitzicht.
Terug in Wijnandsrade hebben we Natasja gehuldigd met haar 12.5 jaar Pumadrivers lidmaatschap.
Daarna hebben lekker gegeten en de dag gezellig afgesloten.

Dankjewel Sonja en Wiel dat we weer bij jullie mochten zijn en Sjoerd dankjewel voor weer een mooie toertocht.

Tot volgend jaar.

Martin