Eifeltour, Weilerwist (D) 30 september

De laatste zondag van september, de laatste dag dat een aantal van onze Duitse clubleden hun Puma ‘uit mogen laten’. Dat komt door het in Nederland onbekende ‘Saisonkenzeichen’.
Meestal is dit ‘seizoen kenteken’ geldig van 1 april TOT 1 oktober. Buiten dit seizoen mag de betreffende auto niet op de openbare weg rijden. Daarom nog even snel een ‘Saisonabschlußfahrt’ gepland door Jürgen-Speedyboo-Flock.

Als startpunt van de ‘einde seizoen tour’ was afgesproken op de parkeerplaats ‘Am Blauen Stein’ langs de Duitse A61.
Op deze parkeerplaats zijn een paar schitterende Pumadrivers Alpentouren begonnen, dus leuk om er weer terug te zijn. De blauwe steen is overigens niet meer zo blauw als ie ooit was. 
We hadden om 11.00 uur afgesproken, Julia was er als eerste gevolgd door 2 Duitse Puma’s, nog voordat Wiel en ik aankwamen. Niet veel later kwam een zilvere Puma met geel kenteken aangereden.
Gerrit kwam met een brede grijns van oor tot oor aangereden. Hij had zich weer eens niet aangemeld en genoot dan ook zichtbaar van onze verraste blikken. Toen Jürgen aangekomen was, waren we met 8 Puma’s, waarvan 4 club Puma’s en 5 leden. Toch zeer netjes zou ik zeggen, bij een toerrit in Duitsland de helft van Pumadrivers leden.

Tegen 12 uur zijn we gaan rijden, eerst naar een tankstation, want dat is er niet ‘Am Blauen Stein’. Een paar moesten er tanken en wij hebben nog even een lekker bakje koffie gedronken.
Daarna ging het bij schitterende na zomer weer de mooie Eifel in.
De tussenstop was bij de oude regeringsbunker van West Duitsland, toen zat de regering in Bonn. Na de Wiedervereinigung is de Bundestag terug naar Berlijn verhuisd. 
Op de parkeerplaats stonden een aantal Messerschmitts, echt heel bijzonder om er zoveel bij elkaar te zien.
We hebben nog een korte wandeling ’tussen’ we wijnranken van de Silberberg gemaakt en genoten van het mooie weer en schitterende uitzicht. 

Na de stop ging het dus echt de Eiffel in. Heerlijk bochten, mooie vergezichten echt genieten.
Wiel dacht even dat we terug in de Alpen waren…….
De Eiffel is een schitterende streek, en dat op een steen worp afstand van zuid-Limburg.
Naast de mooie natuurlijk, de wijnranken, de heerlijke bochten (zelfs een aantal echte haarspeldbochten), de Moesel is daar natuurlijk ook nog de legendarische Nürburgring met zijn beruchte Nordschleife.
Daar zijn we deze keer niet geweest maar, moeten we volgend jaar zeker weer een keer al club naartoe gaan.

De tour hebben we afgesloten bij de Burg Flammersheim. Daar hebben we gezellig en lekker gegeten ter afsluiting van een heerlijk dag in de ‘wunderschöne Eifel. 

Danke Jürgen

Pumamartin