14de EFPM, 31 aug. t/m 2 sept., Valkenburg a/d Geul

Woensdag 29 augustus
De dag begon zoals een normale.. Om 7 uur de wekker, aankleden, kinderen opstarten enz.. Het enige andere deze dag was dat Sonja om kwart voor 8 bij ons was om op kind 2 (Aaron) te passen. Danielle moest tenslotte gewoon werken.  Om 8.15 ben ik met kind 1 (Noa) naar school gelopen, en hierna terug naar huis om de auto te pakken. Eindelijk was het zover.. Het weekend waar ik al een paar weken naar had uitgekeken begon!

We (Martin, Wiel en ondergetekende) begonnen met een bak koffie bij Wiel.. Hierna nog wat spullen in de auto geladen en op naar camping “De Bron”, wat de komende dagen de thuisbasis zou zijn.
Bij aankomst op de camping (dit jaar was dat voor mij maar 10 minuten rijden in plaats van 130 minuten, hoera voor verhuizen!) uiteraard nog een bak koffie gedronken. Na deze bak koffie (dit was voorlopig echt ff de laatste, we hebben echt niet alleen maar koffie gedronken) zijn we naar het terrein gegaan. We hebben alles uit de auto’s en de opslag gehaald en zijn we begonnen aan hetgeen waar ieder jaar de meeste tijd in gaat zitten, de tent opbouwen. Dit jaar was de opstelling helemaal super, zo zie je maar dat we toch ieder jaar nog dingen kunnen verbeteren. Toen de grootste tenten stonden kwam ook Remco aan (Jeej! Gezellig!!) Hierna alles verder opgebouwd, en het terrein zoveel mogelijk gemaakt tot een volwaardig EFPM terrein. We zijn de woensdag heel ver gekomen, en dus konden we aan het eind van de dag met een gerust hart wat gaan eten in de kantine bij Rob. Lekker een biertje erbij en daarna terug naar “ons” terrein. Hier lekker nog genoten van de rust en het feit dat het eindelijk begonnen was en na een paar biertjes lekker in het tentje gekropen! Op naar de donderdag (waar ik nu het verslagstokje overdraag aan tent-genoot Remco)

Pascal

Donderdag 30 augustus 
Na een nacht waarbij het luchtbed meerdere keren leeg liep begon de donderdag vroeg.
Ontwaakt, koffie gezet en langzaam werd iedereen wakker. 
Ontbeten, bakkie koffie erbij, en weer verder met opbouwen na een geslaagde woensdag, qua hoever we gekomen waren.

Net nadat we begonnen waren kwamen de eerste Pumas al aangereden, Günther en Renate waren om 4 uur vertrokken, en waren er als eerste. Nadat ze in hun vertrouwde hoekje zijn gaan staan waren Pascal en ik begonnen met uitzetten van de lijnen op het veld. Dit jaar de buitenste vlakken breder, en de wegen wat smaller gemaakt, dit omdat de tenten die meegenomen worden steeds groter worden.
Toen wij hier mee klaar waren kwamen de volgende auto’s binnen, langzaam wordt het steeds drukker op de donderdag voor het EFPM.
’s Middags de laatste dingen klaar gemaakt en klaar gezet, en de rest tot de vrijdag overgelaten, lekker alles op het gemakkie opgebouwd.
Na het eten nog even een biertje nagedaan, en betijds te bed gegaan, gezien de vrijdagavond erg laat kan worden……

Vrijdag 31 augustus
Vrijdag op tijd weer op, en na het ontbijt de wegbewijzeringsbordjes op het campingterrein opgehangen en neergezet. 
En het aanmeldbord vooraan bij de camping neer gezet, zodat iedereen dat eerst doet en daarna ons weet te vinden.
Pascal heeft de inschrijftent verder klaar gemaakt en geïnstalleerd, waarna de eerste ingeschreven konden worden. 

Vanaf de middag druppelde de auto’s langzaam binnen, en begon het veld wat gevuld te raken.
We hebben ingeschreven tot 21:15 / half 10 ongeveer, toen werd het te donker, en hebben we alleen nummers afgegeven voor de zaterdag.
Op het veld werd tot laat en met hulp van de benodigde verlichting de tenten opgebouwd, terwijl de rest in de grote tent aan een biertje zat. Nadat iedereen zijn tent had staan, zijn bedje klaar lag, en het koud begon te krijgen kwamen ze in de grote tent bij de kachels zitten.

Om 12 uur begon iedereen happy birthday te zingen voor Roel die zaterdag jarig was, en kwam iedereen voorbij om te feliciteren. 
Na gezellig gezeten te hebben gingen er steeds meer mensen naar hun tentje toe, tot dat ik als laatste om 4:45 uur het licht uit deed in de grote tent.

Remco

zaterdag 1 september
Na ‘Gutenmorgen Gutenmorgen Sonnenschein’, een lekker bak koffie en  lekker ontbijt, begon de zaterdag,  DE meeting dag. Voor ons als bestuur en onze helpers altijd een drukke, maar zeer mooie dag.
De Puma’s druppelden achter elkaar binnen uit alle hoeken van Nederland en Duitsland.
Iedere Puma kreeg, na aanmelding bij Pascal,  een schitterende originele Puma draagtas gevuld met leuke ‘goodies’ als welkoms cadeautje. En niet te vergeten de schitterende, weer door Remco ontworpen, meeting sticker.

De schietbaan werd weer volop gebruikt, +/- 1500 kogeltjes werden in het weekend verschoten.
Ook de Hüpfburg/het springkussen (Danke Denise und Daniel) werd ook heel veel gebruikt, er zijn dan ook steeds meer kinderen op de meeting. Verder hadden we dit jaar de Sumopakken en een airhockey tafel.
Dus genoeg te doen naast de benzine gesprekken en het beoordelen van de andere Puma.
Uiteraard kon ook dit jaar weer via de smartphone gestemd worden in de diverse categorieën.

Na de lunch stond er een 40 kilometer ‘korte’ tourrit door het mooie Limburgse heuvelland gepland. Niet iedereen was toen al fit genoeg om achter het stuur te kruipen, maar er was genoeg animo voor de mooie rit die Sjoerd voor ons uitgezet had.
Toen iedereen terug was, werden we nog verrast door het bezoek van een Italiaans Puma.
Hij woont  in Duitsland maar staat nog op Italiaans kenteken.
Extreme getuned en propvol gestouwd met een muziek installatie waar je ‘u’ tegen zegt. Niet vreemd dat toen alle aandacht naar deze Puma ging. 

Zowel voor als na de tour ging Daniëlle rond met de lootjes voor onze tombola.
Om vier uur verzamelde zich iedereen rond de grote meeting tent, tijd voor de verloting.
‘Man freut sich immer wie ein kleines Kind auf die Tombola’ zei  Anton aus Reundorf, min of meer serieus gemeend , tegen mij.

Na de tombola was het weer tijd voor de grote BBQ.
Ook dit jaar zorgden onze koks, Jo en Raymond, weer voor heerlijk gebakken vlees op onze bordjes.
Nadat  iedereen zich de BBQ goed had laten smaken, volgde weer een super gezellig avond.
Uiteindelijk hebben Remco en ik het licht uitgedaan, het was half vier….. tijd om te gaan slapen.

zondag 2 september
Ook zondagmorgen klonk weer het  traditionele  Gutenmorgen Gutenmorgen Sonnenschein….
Tijd om aan, helaas, de laatste meeting dag te beginnen….
Koffie, spek en ei als stevig ontbijt en stemmen tellen…….
Om 12.00 uur staat het meeting einde gepland, maar nog voor de prijsuitreiking breken al veel bezoekers hun tentjes af en laden weer alle spullen in hun Pumas en/of andere Ford of auto van welk merk dan ook.
Om 11.00 uur de prijsuitreiking als afsluiting van een super Puma weekend.
De eerste beker was voor Andy, een Duitse Puma rijder die vorig jaar door pech bijna twee dagen onderweg naar huis was geweest.
De beker ‘langste thuisreis EFPM 2017’ had hij zich dan ook dubbel en dik verdiend.
Hierna volgenden de schitterende trofeeën voor de schietwedstrijd, mini shirtjes gemaakt en gesponsord door Renate Tagliarina.
Daarna waren ‘de echte bekers’ aan de beurt.
Iedereen die een beker in ontvangst mocht nemen was daar duidelijk blij mee. Is toch een stukje waardering voor je Puma.
De overall beker ging verrassend naar een van onze Duitse bezoekers………..

Na de ‘Pokal Vergabe’ gaat iedereen naar huis, en kunnen wij beginnen met het opruimen,  afbreken en wegruimen van alle EFPM spullen. Als laatste word zoals ieder jaar de grote Puma vlag traditioneel gestreken.

We kunnen weer terug kijken op een super geslaagde EFPM. Dit jaar met schitterend meeting weer.
Het terrein vulde zich uiteindelijk 43 Pumas uit 3 landen Nederland, Duitsland en na een aantal jaren weer een Italiaans kenteken op de meeting.
Een aantal Pumas minder dan we gewend zijn, maar het deed gelukkig niks af aan de gezelligheid.
Opvallend was het aantal niet Pumas die het (hele) weekend aanwezig waren, oud Puma rijders of Puma rijders die dit jaar niet met hun Puma gekomen waren.

Een dankjewel aan onze trouwe sponsoren. Zonder de opbrengst van de tombola is de meeting op deze  manier niet mogelijk.
En natuurlijk, dank je wel aan iedereen die ons weer geholpen heeft, op welke manier dan ook.
Ook zonder jullie hulp kunnen wij de meeting niet zo organiseren zoals we nu al jaren doen.
En dank je wel aan camping ‘de Bron’ dat we ook dit jaar weer bij jullie mochten zijn.

En natuurlijk een dank je wel aan iedereen die aanwezig was.

Tot volgend jaar bij onze jubileum meeting!!
de 15de  European Ford Puma Meeting
30 augustus t/m 1 september 2019
Camping ‘de Bron’.

Martin
Bestuur Pumadrivers