Vroemdag, circuit Zolder 15 oktober

zolder

Zo het was dit jaar een heeel geregel maar ik heb het toch voor elkaar gekregen. 3 Belgische telefoonnummers en 2 emailadressen verder bij de juiste persoon kunnen aanmelden. Ook met hulp van de Belgische leden uit onze club.
Volgend jaar krijg ik de inschrijfformulieren thuis gestuurd.
De dag zelf was gewoon “een toppertje”. Om het maar even populair te zeggen. Ook al waren we er al vroeg uit, moesten we toch nog even haasten om op tijd in te schrijven (tussen 7.30 en 8.45).
Toen kregen we de briefing en met dit jaar ook een transponder (borg: rijbewijs of paspoort).
Dit jaar GELUKKIG minder inschrijvingen. 154 tijdens de briefing. Er kunnen er nog wel bijgekomen zijn. Eerst mochten we de baan verkennen. De baan was een beetje nat van de neerslag van die ochtend.
Toen mochten de eerste 100 van start. Inclusief de Impreza club. Die hadden als eerste ingeschreven. En twee van onze club hadden 99 en 100. Dus die zaten in het drukke en vooral snelle groep. Die Impreza’s hebben veel voordeel van hun 4×4 aandrijving (om maar niet over hun motervermogen te spreken….).
Het is dus ook de bedoeling om de gehandicapten die dag het ook naar hun zin te maken. Maarja het is geen wedstijd. Maar wel onderling tussen de “pumaatjes”. Maar dan wel gezellig. We hadden wel voordeel van de antieslipregeling. Zeker t.o.v. de voorwiel aangedreven auto’s zonder dit. Die kon je dan wel hebben, of te wel inhalen.
Toen de zeer goed verzorgde lunch (moter stilte van 12.00-13.00) met soep en energie drank en belegde broodjes, terwijl de hele dag niets kost. Afgezien dan van banden en brandstof………… ’s Middags na het rijden met de gehandicapten kregen we om 15.00 vrij rijden (helm verplicht).
Toen hadden we met de andere puma’s afgesproken om op de baan bij elkaar te blijven. Het mooiste van alles vond ik dat we met zijn vieren naast elkaar over het rechte stuk gingen. Zie bovenstaande foto. En dan met een goed gevoel, en alles heel weer naar huis. Het is allemaal geheel op eigen risico op de baan, en dan met vochtig weer is het toch wel lekker als hij weer heel thuis voor de deur staat.
Tot volgend jaar!
Hopelijk met nog meer Puma’s!
Is gewoon een hele toffe dag die je niet mag missen!
Tot de volgende meeting!

groeten puMARC