2 Fast 2 Furious day, Zandvoort 16 november

zandvoort

Verslag van AUTOMAXX:
2FAST 2FURIOUS EVENT WAS MEGA EVENT: 18000 BEZOEKERS VEROORZAKEN MEGAFILES
Afgelopen zondag 16 november was het dan eindelijk zover: het 2 Fast 2 Furious Event op Circuitpark Zandvoort. Ter gelegenheid van de DVD-release (23 oktober jl.) besloot Universal Studios om een leuke party te organiseren. AutoMaxx Magazine stond garant voor de invulling en promotie van dit event en startte begin oktober met de voorbereidingen.
Maar omdat we nu eenmaal in Nederland wonen, speelde het weer bijna de hele dag een overheersende rol. Regen, regen en nog eens regen was het gevolg. Maar de regenbuien konden de echte tuningfanaten er niet van weerhouden te komen. Een enorme massa mensen trok naar het evenement toe en dat was wel te merken aan de rijen auto’s bij de ingang van het park. In diverse nieuwsbulletins werd genoemd dat de “legale straatraces†de wegen van en naar Zandvoort de wegen overbelast hebben. Sommigen hebben bijna drie uur gereden over de laatste kilometers. Helaas konden wij van AutoMaxxx daar niets aan veranderen. Alle paddockkaarthouders (bijna 2.000) moesten allemaal door die ene slagboom. Maar je moet iets over hebben voor het laatste outdoor evenement van dit kalenderjaar. Ruim 18.000 bezoekers hebben zich echter niet laten inpalmen door de wachttijd van een of meerdere uren en zijn toch naar het pittoreske badplaatsje aan de Noordzee gekomen.

Geen plekje op de tribune en paddock bleef onbezet. Zelfs de zandheuvel naast de tribune stond vol met mensen die getuige wilden zijn van de Automaxx Winter Shootout. Door het natte wegdek werden de races extra spannend, want voor sommige mensen bleek het knap lastig hun auto onder controle te houden op het natte asfalt. Het gevolg was erg spectaculair: veel wheelspin bij het optrekken aan de start. Was de bestuurder eenmaal weg, moest hij veel stuurcorrecties doen om op de baan te blijven. Na een paar runs wisten de meeste sprinters hun auto goed onder controle te houden en werd het supergladde wegdek als extra “fun†beschouwd.
Aan het begin van de middag was de meeste regen gevallen en bleef het grotendeels droog. De mensen op de tribunes werden getrakteerd op de Nemesis Toyota Supra (zie Automaxx 3) en 3 Nissan Skylines Abbey Motorsport uit de UK. Zij zijn speciaal voor dit evenement naar Nederland gekomen. Extra bijzonder was natuurlijk de originele Evo 7 uit de film 2 Fast 2 Furious zelf!!

De engelse supercars deden ook mee aan de Shootout, die door de natte omstandigheden over 201 meter (1/8 mijl) werd verreden. Ze reden supersnelle tijden en lieten de andere auto’s met een ruime seconde achter zich. De snelste tijd (grijze Skyline) was 7,72 seconden: een supersnelle tijd voor de omstandigheden. Ook zij hadden natuurlijk last van de regen, hoewel ze in Engeland (nog) meer regen gewend zijn natuurlijk. Helaas voor de Engelsen mochten zij niet meedoen aan het uiteindelijke klassement. De snelste Nederlander was van der Wardt in een Subaru Impreza, gevolgd door nog twee andere Impreza’s. Niet verwonderlijk als de race wordt verreden op een natte baan.

Op de paddocks naast het circuit stonden alle deelnemende clubs met hun stands. De aanwezige clubs (het waren er meer dan 80!) waren ruim vertegenwoordigd. Van elke club stonden er minimaal vijf prachtige auto’s. Op dit terrein was geen plekje meer vrij en het was passen en meten om alle auto’s zonder deuken te parkeren.
Op de paddocks werden er verschillende contests gehouden waaraan men kon deelnemen. Naast de bekende Mequiar’s Show & Shine contest (waarbij de wagen met de mooiste showroomglans zich winnaar mocht noemen), was er een Burncontest. Dat deze er was zal niemand zijn ontgaan: de geur van het brandend rubber en de enorme witte rookwolken waren duidelijk aanwezig. Je hoefde dus niet te zoeken naar de plaats van dit spektakel. Wij denken dat er een hoop banden versleten zijn. Iemand die in een Amerikaanse bak spontaan overal en nergens bandensporen achter liet en zelfs asfalt aan het vernielen was werd zonder pardon van het terrein afgevoerd en aan de politie overgeleverd, toen hij weigerde om de schade af te rekenen. Jammer!

Bij de Automaxx stand was het zoals gewoonlijk gezellig druk. Het was zelfs extra druk omdat er bijzondere items van 2F2F werden weggegeven. Toppers waren het boek over de auto’s uit de film gesigneerd door de ontwerper ervan (Eddie Paul) en natuurlijk de Clarion autoradio op de Automaxx stand.

Verder konden de bezoekers op de Bleekemolen kartbaan en Bleekemolen racesimulator hun kunsten vertonen. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag, een dag waaraan zelfs het weer niks kon veranderen!

OP 1 DECEMBER VERSCHIJNT AUTOMAXX MAGAZINE 7 MET EEN UITGEBREID VERSLAG!

Tot het volgende jaar, met de nieuwe meetings van de Pumadrivers Holland !

groeten puMarc