Pagina 1 van 7

Roest bij een Puma

Geplaatst: zo 28 aug 2005, 4:03 pm
door Remco
Geachte leden van de Pumadrivers,

Hebben jullie ervaring met roest aan een Puma, op beide achterschermen komen blaasjes van roest. In een van de dorpels zit zelfs een gat gerot, en ik heb gaten in de bodemplaat zitten. ben nu ook bezig met de gaten in de bodemplaat dicht te maken, maar was benieuwd of er meer van dit soort gevallen bekend zijn, of evt andere problemen die kenmerkend zijn voor een Puma.

Ik merk of het meer voor komt.

Groetjes Remco

Geplaatst: zo 28 aug 2005, 4:15 pm
door Gast
normaal roest een ford niet zomaar meer hoor,kdenk eerder da er 2 nwe achterpanelen inzitten door ongeval en eigenlijk zer slecht hersteld,en niet bewerkt met anti roest en zo :( en indien je eerste eigenaar bent weet je da wel he of hij al ongeval gehad heeft,indien niet ford geeft op puma 6 jaar tegen door roesten,indien hij nog geen 6 jaar is afblijven!!!! en bij ford binnensteken vo de voorniet dan he :wink:

Geplaatst: zo 28 aug 2005, 4:44 pm
door Gast
Ik las toevallig vandaag een zelfde topic bij de Ka-club...

http://www.ka-club.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2105

Ook bij de Fiestaclub is er (via een krantenbericht) al wat te vinden over roest aan jonge Fordjes :(
http://www.fiestaclub.nl/forum/viewtopic.php?t=2800

Geplaatst: do 03 jan 2008, 11:00 pm
door Sjoerd102

Re: Roest bij een Puma

Geplaatst: vr 04 jan 2008, 1:51 pm
door gabbagirl
Remco schreef:Geachte leden van de Pumadrivers,

Hebben jullie ervaring met roest aan een Puma, op beide achterschermen komen blaasjes van roest. In een van de dorpels zit zelfs een gat gerot, en ik heb gaten in de bodemplaat zitten. ben nu ook bezig met de gaten in de bodemplaat dicht te maken, maar was benieuwd of er meer van dit soort gevallen bekend zijn, of evt andere problemen die kenmerkend zijn voor een Puma.

Ik merk of het meer voor komt.

Groetjes Remco
Mijn Puma gaat 4/2 naar de schadehersteller voor de roest op de beide achterschermen onderaan tegen de achterbumper aan (ook echt blaasjes aan 1 kant) en rechts ook op de rand tussen de bumper en het achterscherm, op het dak onder het rubber, en nog 2 plekkies bij de deurrubbers onderaan, waar je rubbers overheen zitten zeg maar. Alles wordt weggewerkt :cheerlie:
Roest is toch wel een probleem bij puma's volgens mij, vooral op de achterschermen. Heb daar al aardig wat andere mensen over gehoord.

Geplaatst: vr 04 jan 2008, 4:10 pm
door Pumaloco
inderdaad..ik sluit kme aan bij jou clubbie gabba:P

ik hbe er ook roest zitten..maar word allemaal wel `n keer verholpen denk ik:)

Geplaatst: vr 04 jan 2008, 4:56 pm
door Heartbeat
is dat trouwens duur om te laten herstellen? de mijne begint nu ook aardig nml...

Geplaatst: vr 04 jan 2008, 4:57 pm
door Pumaloco
heb egt geen idee..je achterscherm moet worden overgespoten..dnek als je adresje weet dat je er dan vast wel uitkom..licht er ook aan tot hoever ie doorgeroest is...anders word het weel plaat inlassen of wat anders oplossing verzinnen..

ik weet wel dak het snel moet gaan doen.. :roll:

Geplaatst: vr 04 jan 2008, 7:52 pm
door RiZZaH
een puma is erg zwak tegen roest bij de wielkassen, heb bij alle 3 de puma?s hetzelfde gemerkt...

(daarom zet ik dan maar poly wielkassen op) lol

voor de rest vallen ze goed mee ;)

greetz,
riz

Geplaatst: vr 04 jan 2008, 8:01 pm
door gabbagirl
Van mij wordt het 500 euro incl.
maar links moet er echt een nieuw stuk ingelast worden. Spuiten is aan die kant spotreparatie, maar aan de andere kant omdat er op meerdere plekjes roest zit, moet het hele scherm gespoten worden.. dus... Ook wel handig dat dan alle lakschade daar ook meteen weg is van alle deuren die altijd open in je zijkant worden geboord... :evil:
ik vind het 'n redelijk bedrag en ik weet dat deze schadehersteller mijn zilveren kleur perfect kan maken! Iets wat je vaak anders ziet.. en ik moet echt geen kleurverschil!

Geplaatst: za 05 jan 2008, 2:28 am
door Dees
Ik heb ook last van roestplekjes, met name op de achterschermen bij de wielkassen en op het dak onder het rubber een heel klein beetje. En aangezien ik zo dom was om een betonnen blok over het hoofd te zien, ben ik sowieso genoodzaakt de auto over te spuiten. Hij zat ook al niet meer heel mooi in de lak dus komt goed. Kan de hele auto incl. niet achterschermstukken, schuren, spuiten voor een 1000,- tot 1200,- laten doen, ligt aan de kleur die ik kies. Voorkeur gaat uit naar parelmoer :dribble:

Geplaatst: za 09 feb 2008, 10:49 am
door gabbagirl
Heb gisteren mijn Puma opgehaald! Al het roest is weg. Super netjes gedaan. netjes delen overgespoten, super :cheerlie:

Geplaatst: za 09 feb 2008, 10:16 pm
door ronald
heb ik nog geluk denk ik,ff pummie bekeken en geen roest gezien.

Geplaatst: ma 11 feb 2008, 8:46 am
door Otto
Heel snel een dikke laag tectyl erop dan! Het zit er voor je er erg in hebt :evil:

Geplaatst: di 12 feb 2008, 9:58 am
door gabbagirl
Voor 1 klein plekje vind ik dat aardig prijzig. Bij mij hebben ze veel meer gedaan voor uiteindelijk ? 600,00 (kofferbakrand; dakrand; beide achterspatbordranden; zijkant bij de deuren onderaan)....