Pagina 1 van 1

Uitleesapparatuur

Geplaatst: zo 01 mar 2015, 6:55 pm
door Edward Tuinman
Pumaatje stopte onlangs spontaan tijdens het rijden , patslampje flikkerde. Geen beweging meer in te krijgen. Uitgestapt, op slot gedraaid, weer van slot, ingestapt: starten lopen. Dat is mooi , maar het hoort niet, en het gebeurde later nog een paar keer.
Bij drie dealers laten uitlezen, maar dat ging niet: want de software herkent niet dat het een Puma is, hun IDS laptop geeft een Winstar 6 cilinder aan . Pas de derde kwam via een omweg erachter dat het een storing was die door de sleutel kwam. Aha! Dat wist ik eigenlijk al. Opnieuw inleren van de sleutel was echter onmogelijk, omdat hij immers niet het goede model op het scherm kreeg. Heeft Ford de verkeerde uitleessoftware? Zij kunnen niets voor me doen ( behalve hun tijd rekenen, en bij de derde dealer in Emmeloord deden ze dat ook : weggegooid geld, want ik kwam geen steek verder). Ze willen verder wel gaan zoeken , maar dat kan zomaar uren kosten, en het resultaat is niet gegarandeerd.
Iemand een suggestie voor mij en deze arme dealers? Hoe is dit probleem ontstaan?
(Ik heb trouwens een nieuwe sleutel laten inleren bij een sleutelspecialist op de hoek, die de chip gegevens gewoon in de nieuwe sleutel kopiëert.)
Edward

Re: Uitleesapparatuur

Geplaatst: zo 01 mar 2015, 7:28 pm
door pumamartin
tegen vraag, wat is een patslampje?

Vreemd dat een Ford dealer je Puma niet kan uitlezen, en helemaal dat ie zich dan ook nog geld vraagt voor een service die hij niet kan geven........

Edward in het FAQ topic vind je de handleiding om je sleutel zelf weer in te lezen.
http://www.pumadrivers.nl/forum/viewtop ... =27&t=2235

Hopelijk ben je hier mee geholpen.
En is het probleem opgelost.

Ik heb iig geen idee waardoor deze storing zou kunnen komen, heb ik ook nog nooit eerder bij een Puma van gehoord.
En ik ben toch al een paar jaartjes Puma rijder :wink:

Re: Uitleesapparatuur

Geplaatst: ma 02 mar 2015, 4:16 pm
door Edward Tuinman
Dank je voor de reactie. Het PATS ( afkorting van ....... system) lampje is het rode lampje naast het klokje, dat uitgaat als de auto de sleutel heeft herkend.
Ik heb inmiddels een nieuwe sleutel. De verwijzing die je gaf had ik al gezien , en is om je afstandsbediening opnieuw te regelen. Mijn probleem zit ( zat?) in de startblokkering: het al dan niet herkennen van sleutel.
Groeten

Re: Uitleesapparatuur

Geplaatst: ma 02 mar 2015, 4:26 pm
door pumamartin
ok wist niet dat dat lampje zo heet, weer wat geleerd :wink:

Dus je probleem is opgelost?
Enig idee waardoor het systeem je sleutel niet meer herkende?
Zoals ik al schreef, heb ik daar nog nooit van gehoord dat zoiets überhaupt kan gebeuren.

Re: Uitleesapparatuur

Geplaatst: wo 04 mar 2015, 7:37 pm
door Edward Tuinman
Het blijft een raadsel: hoe herkent een uitleescomputer een auto? ik weet niet wat er allemaal mogelijk is met Ecu's, misschien hebben ze er mee gerommeld, dat is tenminste het eerste wat de dealer suggereert als hij er niet direct uit kan komen. Maar het lijkt me onwaarschijnlijk.
Ik ga dit weekend een compleet andere Ecu met sleutel proberen te installeren, ik vertrouw mijn computer niet echt meer. Eens kijken of het lukt.

Re: Uitleesapparatuur

Geplaatst: do 12 mar 2015, 10:51 pm
door satyrs
PATS afkorting van ford:

Passive Anti Theft System.

heel vreemd dat de computer niet de puma kan vinden.
misschien werkt het door de computer opnieuw te updaten met de puma software. hierna moeten ook alle sleutels opnieuw ingeleerd worden.
wellicht komen ze er dan wel in.

succes

Re: Uitleesapparatuur

Geplaatst: ma 30 mar 2015, 8:58 am
door Otto
Ik heb ooit hetzelfde gehad. Bleek een kapotte transponder te zijn. Een nieuwe sleutel kan je niet zelf inleren, dat moet een dealer doen. Gek dat ze dat niet voor elkaar krijgen, heb erbij gestaan dat de monteur bij de dealer het met de uitleescomputer voor mijn auto in orde maakte. (duurt wel lang trouwens...)

En je krijgt je Puma echt niet aan de praat als je er een ECU insteekt van een Windstar V6. De opmerking over gerommel met een ECU lijkt me onwaarschijnlijk. Ik zou een andere dealer proberen.